Chidaneh.com placeholder image

رنگ طوسی، این مدرن پرطرفدار برای دکوراسیون منزل!

به قلم: تحریریه چیدانه

رنگ طوسی: وقتی صحبت از رنگ طوسی می‌شود، چهره‌ای عبوس، تیره، افسرده و گرفته در برابرمان ظاهر می‌شود، ولی این رنگ و خانواده گسترده و متنوع آن، کاربرد دیگری نیز دارد که ما را شگفت‌زده می‌کند. این کاربرد قابلیت بسیار زیاد در انطباق‌پذیری در دکوراسیون و همنشینی با رنگ‌های دیگر است. هر یک از انواع طوسی می‌تواند به عنوان رنگ پایه و اولیه برای دکوراسیون شما انتخاب شود و در کنار آن، رنگ‌های دیگر تاثیر، جذابیت و جلوه زیباتری بیابند. چنین ترکیبی­، فضایی خاص و غیرتکراری می‌آفریند که در این مطلب از چیدانه می خواهیم به طور کامل به بررسی این رنگ در فضای دکوراسیون منزل بپردازیم.

سینا عزیزی
مبل ال نشیمن
سینا عزیزی

چوب و هنر

انواع رنگ طوسی در دکوراسیون منزل 

سه گروه طوسی وجود دارد؛ طوسی گرم که ته‌ رنگی از رنگ‌های گرمی مانند قرمز یا نارنجی دارد، طوسی سرد که ردی از آبی یا سبزآبی یا بنفش در آن حس می‌شود و خاکستری خنثی که هیچ تمایل رنگی در آن قابل تشخیص نیست. طوسی خنثی، دست‌ بازتری به طراح می‌دهد تا انتخاب‌های رنگی بیشتری داشته باشد. در مورد رنگ‌های سرد یا گرم طوسی برای دوری از سردی و بی‌حالی فضا، استفاده از رنگ مکمل زیباتر است؛ مثلا استفاده از رنگ نارنجی یا زرد پررنگ و درخشان در کنار طوسی سرد.

عرفان شریف نژاد: عکاس
عکاسی دکوراسیون آپارتمان چیتگر
عرفان شریف نژاد: عکاس

جلوه نقره‌ای رنگ طوسی در منزل

رنگ طوسی روی الیافی از قبیل ابریشم، ساتن، تافته و حریر، نقره‌فام به نظر می‌رسد و حالتی لوکس به فضا می‌بخشد. اکسسوری‌ها و مبلمان‌ ساخته شده از فلز مانند استیل، برنز یا کروم همراهان شیکی برای چنین دکوراسیونی هستند.
در چیدانه بیشتر بخوانید: فرق رنگ طوسی و خاکستری، اصلا تفاوتی هست؟

شیما خراسانی
میز جلو مبلی مدرن
شیما خراسانی

حضور طوسی با آرایش رنگی

رنگ‌های قوی و جاندار در کنار طوسی ها بسیار جلوه می‌کنند. مجموعه متنوعی از رنگ‌ها را می‌توان برای این منظور انتخاب کرد؛ خانواده آبی از قبیل آبی نفتی و آبی فیروزه‌ای، سرخابی و قرمز تا انواع صورتی‌ها، زردها و نارنجی‌ها و طیف قهوه‌ای‌ها مانند انواع دارچینی، عنابی، آجری، شکلاتی و… . هم چنین خانواده رنگ‌های بهاری نیز همنشینان خوبی برای طوسی ها هستند. رنگ‌هایی از قبیل سبزهای بهاری، لیمویی، بنفش، یاسی و ارغوانی‌ها.

عرفان شریف نژاد: عکاس
عکاسی معماری از آپارتمان خانم نجفی زاده
عرفان شریف نژاد: عکاس

رفاقتی قدیمی بین طوسی، سیاه و سفید! 

طوسی ها از هر نوع که باشند با دو دوست قدیمی خود؛ یعنی سیاه و سفید به خوبی به صلح و صفا می‌رسند؛ فضایی آرام و بدون جنجال! فقط باید دقت کرد با ترفندهای دکوراسیونی حالت یکنواخت و خسته‌کننده چنین فضایی کنترل شود. در مطلب طوسی، پادشاه رنگ ها در دکوراسیون مدرن! می توانید با ترفندهای استفاده از رنگ طوسی در دکوراسیون منزل بیشتر آشنا شوید.

عرفان شریف نژاد: عکاس
عکاسی معماری از آپارتمان خانم نجفی زاده
عرفان شریف نژاد: عکاس

رنگ طوسی بر روی دیوار منزل

انتخاب عضوی از رنگ طوسی برای مبلمان یا کف چندان دور از ذهن نیست، ولی برای دیوار‌ها چطور؟ کدام طوسی  را روی دیوار مهمان کنیم؟ اصلا کدام دیوار را می‌توان طوسی رنگ کرد؟ دیوار طوسی به‌خصوص در فضای مسکونی تا حدی نامعمول و غیرمنتظره به نظر می‌رسد و شاید ما را از نتیجه کار بترساند، ولی اگر به دکوراسیونی متفاوت و جذاب فکر می‌کنید، ترس را کنار بگذارید و طوسی را انتخاب کنید. فقط توجه داشته باشید برای رنگ‌آمیزی دیوار از رنگ‌های مات استفاده کنید. مزیت طوسی ها در این است که هم کثیفی را دیرتر نمایش می‌دهند و هم به فضاهای کوچک عمق بخشیده و آن را جادارتر به نظر می‌‌رسانند.

عرفان شریف نژاد: عکاس
مبل زرد و طوسی
عرفان شریف نژاد: عکاس

مکمل رنگ طوسی در دکوراسیون منزل

در اینجا قصد داریم چند راهکار برای ترکیب رنگ طوسی در دکوراسیون منزل را با شما در میان بگذاریم:

  • اگر انتخاب طوسی برای‌تان پیچیده و مشکل به نظر می‌رسد، قدم اول این است که پیش از خریدن یا سفارش رنگ طوسی تان از فضای اتاق و لوازمی که درون آن جا خواهد گرفت، فهرستی تهیه کنید و البته رنگ‌های آنها را هم در نظر بگیرید. اگر در فضای شما لوازم یا مبلمان چوبی بیشترین سهم را دارد، پیشنهاد ما انتخاب طوسی از نوع گرم آن است. طوسی گرم به خوبی با رنگ‌های مختلف چوب و رنگ‌های درخشان جور می‌شود.
  • اگر خواهان فضایی آرام‌تر هستید، از انواع طوسی سرد کمک بگیرید؛ چون این رنگ‌ها بیان بصری آرام‌تری دارند، ولی اگر می‌خواهید بیان بصری قوی‌تری داشته باشید، از خاکستری‌های پررنگ‌تر استفاده کنید. در این صورت هر عامل بصری در برابر چنین دیواری قرار بگیرد از لحاظ بصری قوی‌تر و جذاب‌تر به نظر می‌رسد. رنگ پیشنهادی ما برای مبل یا کمد کوتاه و اکسسوری‌ها، سفید گرم، کرم، برنز یا طلایی یا ترکیبی از رنگ‌ متالیک با رنگ ساده دیگری است.

در چیدانه بیشتر بخوانید: دکوراسیون سفید و طوسی، ۸ خانه ایرانی منتخب در چیدانه!

هفت رنگ
طراحی میز تلویزیون پروژه خانه آبی
هفت رنگ

  • حتما پیش از خرید یا انتخاب رنگ طوسی دیوارتان به تنوع طیف طوسی دقت کنید. هم چنین به میزان نور و کیفیت نورپردازی فضای‌تان و حسی که می‌خواهید در فضا حضور داشته باشد، توجه کافی کنید. استفاده از آباژور یا نورهای متحرک رومیزی برای این منظور راهکار خوبی است.
  • تنوع بافت در فضا در کنار تنوع طوسی ها به شما اجازه می‌دهد با خیال راحت‌تری دست به کار رنگ‌آمیزی شوید. روش پتینه‌کاری هم ایده خوبی برای این منظور خواهد بود.

استودیو پر
گلیم در دکوراسیون
استودیو پر

  • استفاده از تنوع طوسی های تیره و روشن با همراهی رنگی متفاوت از آنها از قبیل صورتی گلبهی که خیلی هم پررنگ و قوی نباشد در کنار سفید یا رنگی متالیک مانند نقره‌ای بسیار شیک و جذاب به نظر می‌رسد.
  • کمی رنگ سیاه در چند گوشه از اتاق فراموش‌تان نشود. از این رنگ می‌توان در یک عثمانی، چند قاب عکس یا تابلو یا در قالب یک مبل یا صندلی تکی بهره برد.

​اگر به دنبال طراحی منحصر به فرد برای دکوراسیون منزلتان هستید، پیشنهاد می کنم به گروه معماری سعید شادمان از زیر گروه های اهالی فن چیدانه سری بزنید و نمونه کار های بیشتری از آنها ببینید و اطلاعات تماس شان را در اختیار داشته باشید.

نویسنده: ثمینا فراهانی | تحریریه چیدانه

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه