خانه مینیمال بهاره افشاری؛ این سمبل‌ها را دنبال کنید!

خانه مینیمال بهاره افشاری؛ این سمبل‌ها را دنبال کنید!

به قلم: تحریریه چیدانه

خانه مینیمال بهاره افشاری، حوالی خیابان ظفر در یک کوچه‌ی بن‌بست پر از ‌دارودرخت که نزدیکی‌اش یک مسجد است؛ قرار دارد. در یکی از واحدهای آپارتمانی تقریبا قدیمی‌ساخت خانه‌ای است که طراحی داخلی‌اش حتما شگفت‌زده‌تان می‌کند. خودش می‌گوید عاشق فضاهای مینیمال است و این خانه را هم برای همین به سبک مینیمال طراحی کرده‌اند. بهاره افشاری خانه‌ای دارد که به‌گفته‌ی خودش منهای وسایل برقی همه‌چیز آن ساخته شده و ابتکار خودش و برادرش است. خانه‌ی او سیاه و سفید است اما به‌خاطر گرمی برخوردش، سردی فضا به چشم نمی‌آید. با چیدانه در این مطلب همراه باشید تا در این گزارش از ایده تا اجرا با بهاره افشاری درباره دکوراسیون داخلی خانه‌اش صحبت کنیم.

دیواری با کلمه‌های آرامش‌بخش

سرویس خواب بالسا

دیواری با کلمه‌های آرامش‌بخش

همیشه وقتی از خانه بیرون می‌آیم حتما قسمتی از قرآن را می‌خوانم؛ حتی شده یک سوره کوچک. موقعی که این خانه را به من نشان دادند مدام از آن بد می‌گفتند و ایرادهای آن را یادآوری می‌کردند. وقتی برای دیدن خانه آمدم همان لحظه صدای اذان را شنیدم. حقیقت این است که حس آرامشی که از شنیدن اذان می‌گیرم واقعا با هیچ حسی برایم قابل قیاس نیست و برایم جالب بود که روبه‌روی این خانه مسجد است. برای همین بدون اینکه به چیزی توجه کنم به برادرم گفتم من باید همین جا را بگیرم. وقتی خانه درست شد با خودم فکر کردم دیدم من که اهل تابلو و عکس روی دیوار برای خانه جدیدم نیستم پس چه بهتر است هر روز با آیه قرآن مواجه شوم.

 بهاره افشاری

نظم و کادربندی در خانه مینیمال بهاره افشاری

سبک مینیمال همه جای دنیا را گرفته است. البته در ایران متاسفانه هنوز اتفاق خاصی برایش نیفتاده و زیاد مورد توجه نیست؛ اما در دنیا این نوع طراحی و دیزاین حرف اول را می‌زند. فضاهای مینیمال به فضای ذهنی من هم نزدیک است و برای همین ایده‌آلم در دیزاین خانه است. من فضای شلوغ و شلخته را اصلا دوست ندارم و باید همه‌چیز کادربندی و منظم باشد تا بتوانم درست عمل کنم. در فضای مینیمال رنگ غالب، رنگ سفید است. ما تصمیم گرفتیم یکنواختی فضا را با یک‌سری خطوط در انتخاب طرح پارچه روزنامه‌ای برای مبلمان یا صندلی‌های پلاستیکی به رنگ مشکی بشکنیم.

این نکته را باید حتما بگویم که چیزهایی که در خانه‌ی جدیدم وجود دارد و تمام طراحی که صورت گرفته است کاملا ابتکار خودمان بود و از هیچ جایی کپی نکردیم. قرار بود به‌جای این مبلی که در خانه وجود دارد یک ماشین مینی‌ماینر بگیریم و آن را نصف و تبدیل به مبل کنیم. بعد دیدیم که یک هزینه‌ی هنگفت مالی روی دست‌مان می‌گذارد. درنتیجه تصمیم گرفتیم فکر دیگری کنیم که درعین‌حال حرکت در آن نیز وجود داشته باشد. من و بابک (طراح دکوراسیون پروژه و برادر بهاره افشاری) به این نتیجه رسیدیم که یک سمبل حرکت مثل ماشین، دوچرخه و موتور حتما در طراحی دکوراسیون داخلی خانه وجود داشته باشد که با کمترین هزینه بتوانیم به آن برسیم. چون بازسازی یک خانه اینقدر هزینه‌های عجیب و غریب روی دست‌مان گذاشت که حتی دیگر یک هزارتومانی هم برای‌مان ارزش صدهزارتومان را پیدا کرد.

آشپزخانه خانه مینیمال بهاره افشاری

آشپزخانه خانه مینیمال بهاره افشاری

اما آشپزخانه‌ی خانه برایم خیلی مهم است. من خیلی آشپزی می‌کنم و خیلی ‌مهمان دارم. اگر سرکار نباشم معمولا شام یا ناهار ‌مهمان دارم. فارغ از آن کلا به غذا اهمیت می‌دهم و آشپزی را دوست دارم. این خانه اول دارای دو اتاق خواب بود و من یک خواب را برداشتم و اضافه کردم به فضای خانه که بزرگ‌تر شود. این یعنی اینکه آشپزخانه را به یک خواب بیشتر ترجیح دادم.

اگر ما از ظرفهای رنگی در آشپزخانه استفاده می‌کردیم، به یک‌باره با یک شکست رنگی عجیبی در فضای داخلی خانه مواجه می‌شدیم که خیلی جذاب نمی‌شد و چشم را اذیت می‌کرد. برای همین مجبور بودیم ظرف‌های خانه را هم سیاه و سفید انتخاب کنیم تا آن شلختگی و نامنظم بودن به چشم نیاید.

مطلب پیشنهادی: دکوراسیون مینیمال رنگی این خانه در قیطریه دیدنی است!

مبلمان خانه مینیمال بهاره افشاری

مبلمان خانه خانم بازیگر چه طرحی‌ست؟

برای انتخاب پارچه رومبلی مناسب برای مبلمان هم به مد روز توجه کردیم و هم قالب سیاه و سفید را در نظر داشتیم. من آدمی هستم که هرچند وقت یک‌بار برخی وسایل و دکوراسیون داخلی خانه‌ را تغییر می‌دهم. برای همین به نظرم بد نیست که از مد روز برای برخی از موارد پیروی کنم و خیلی هم خوب است. الان پارچه روزنامه‌ای در طراحی دنیا برای مبلمان و صندلی‌ها مرسوم است و زیاد استفاده می‌شود. من هم چون به طراحی کلی خانه‌ام می‌آمد، مجاب به این انتخاب شدم.

یک چیزهایی را هم می‌خواستیم به صورت سمبلیک استفاده کنیم و مدنظرمان بود. مثل دوچرخه‌ای که روی سقف است یا اتوی ذغالی که به‌عنوان میز از آن استفاده کردیم. یا نوارهای ویدئویی قدیمی که به عنوان لوازم دکوری روی میز است. این‌ها در فضای سفید می‌تواند بیشتر خودش را نشان دهد. چون اساسا اگر توجه کرده باشید در یک قاب و پس‌زمینه‌ی سفید اجزا و اشیا خودشان را بهتر و بیشتر نشان می‌دهند. همین شد که این اکسسوار سمبلیک که ما در فضای داخلی استفاده کردیم در خانه‌ی من خیلی به چشم می‌آید.

این باکس‌هایی را هم که می‌بینید روی آن اسم من طراحی شده به خاطر این است که من عاشق اسمم هستم و اگر صدبار دیگر هم به دنیا بیایم دوست دارم اسمم همین باشد. چون به نظرم اسم آدم‌ها روی شخصیت‌شان تاثیر می‌گذارد و من طراوت بهار را همیشه در زندگی‌ام حس می‌کنم. در این مورد با افتخار می‌گویم که خودشیفتگی دارم و خیلی لذت می‌برم کسی نامم را صدا می‌کند. بابک از این احساس من به اسمم خبر داشت و پیشنهاد طراحی این باکس‌ها را داد که هم میز می‌شود و هم صندلی اضافه برای ‌مهمانان.

خانه مینیمال بهاره افشاری

طراحی داخلی خانه براساس شغل هنرمند

من، خانه‌ی بازیگران و هنرمندان رفته و دیده‌ام که به دیزاین و چیدمان خانه‌شان اهمیت می‌دهند. اما شاید یکی، دونفر را دیده‌ام که خیلی فضای ویژه و مینیمال را تجربه کرده‌اند که آنها هم خودشان پیش‌زمینه‌ی معمارانه داشتند و برای همین به این طراحی رسیده‌اند. وقتی شغلت را انتخاب می‌کنی باید براساس شغلت زندگی کنی. وقتی هنرمند هستی باید زندگی‌ات، غذا خوردنت، پوششت و طراحی خانه‌ات شبیه به هنرمندان باشد. بنابراین باید به معماری داخلی خانه اهمیت داد.

بابک افشاری طراح داخلی خانه بهاره افشاری

بابک افشاری، برادر بهاره افشاری به‌عنوان طراح و مجری دکوراسیون داخلی خانه‌ی جدید این هنرمند معتقد است که در ایران به جهت تکنیکال و هم‌سطحی با متد روز دنیا اتفاقات خیلی خوبی در چند سال اخیر رخ داده است. همچنین معماران برجسته‌ی ایرانی حتی در برخی از موارد کاملا با طراحان برتر دنیا برابری می‌کنند. او اضافه می‌کند که شاید به جهت طراحی صنعتی هنوز نقطه‌ضعف‌های پررنگی در این حوزه وجود داشته باشد اما معماری داخلی قدم‌های بزرگی برداشته است.

بابک افشاری می‌گوید: «اگر در این عرصه در سال‌های اخیر به موفقیتی رسیده‌ایم به خاطر شاگردی استاد نیکبخت، معمار  ویلای پارتکلا شاهکار معماری ایرانی در روستاهای مازندران است که در این زمینه بی‌ادعا و با نبوغ و تبحر فراوان به کار خود ادامه می‌دهد.»

خانه مینیمال بهاره افشاری با فرم جذاب

خانه مینیمال بهاره افشاری با فرم جذاب

از بابک افشاری پرسیدیم چرا برای رنگ فضای زندگی بهاره سیاه و سفید را برگزیده که او در پاسخ به ما گفت: «کارفرمای من به این رنگ‌ها علاقه نشان داد و دوست داشت فضای خانه‌اش فضایی ساده و مینیمال داشته باشد. به همین خاطر من به این دو رنگ در طراحی، بیشتر و بیشتر فکر کردم و نخواستم با رنگی گرم فضا را به یکباره بشکنم. چون این نه‌تنها مزیت نیست که فقط باعث تو ذوق خوردن ‌مهمان‌ها و صاحبخانه می‌شود.

مطلب پیشنهادی: خانه مینیمال، دکوراسیون منزل مقداد به سادگی “خانه دوست"

بهاره به‌عنوان کارفرمای من در طراحی خانه‌اش و ایده‌هایی که در ذهنش داشت، بیشتر به فرم و حرکت فکر می‌کرد. برای همین ما از المان‌ها و اکسسورى استفاده کردیم که در عین سادگی بتواند فرم مدنظر او را تامین کند. آن چیزی که دنبالش بودیم چیزی نبود که بشود به‌راحتی در بازار آن را پیدا کرد. برای همین من به این نتیجه رسیدم که باید همه‌ی اجزا ساخته شود تا هم بیشتر جذاب جلوه کند و هم سلیقه‌ی کارفرما را اقناع کند.

حیاط خانه مینیمال بهاره افشاری

کلام پایانی

اگر در فضایی با دکوراسیون خلاقانه کار و زندگی می‌کنید که پر از نشانه‌های شخصی شماست، تورهای چیدانه مشتاق است از شما و محل کار و زندگی‌تان عکاسی کند و آن را به مخاطبان چیدانه نشان دهد.

منبع: مجله منزل | بازنویسی و انتشار: فهیمه مصدرالامور

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران
mina.samin در تاریخ 13 آذر 1394
خیلی‌ سرد و بی‌ روحه، آدم رو کسل میکنه
ویدا در تاریخ 15 آذر 1394
اصلا ازاین خونه هایسرد وبیروح با رنگهای سرد خوشم نمیاد ... کسانی که تو کار هنر هستن روحی لطیف دارند که مطمئنا اینباسلیقه شون جور در نمیاد ... منکه خوشم نیومد ...
farzazani در تاریخ 15 آذر 1394
مینیمال بودن به معنی سیاه سفید بودن نیست این اشتباهیه که حتی طراحان داخلی هم میکنند یک خونه ی سرد و بی روح رو به اسم مینیمال طراحی میکنند میتونست از مشکی بیشتر استفاده کنه و کمی قرمز هم اصلا فضا رو به قول ایشون نمیشکست بلکه زنده تر و پویا تر میکرد کلا یک جور رنگ گریزی تو طراحیشون دیده میشه ولی خب نور پردازیش خیلی خوبه نقطه ی قوتش محسوب میشه اون دوچرخه هم جالب نیست و با روح مینیمال همخوانی نداره .
زهره سنایی در تاریخ 15 آذر 1394
قسمت نقش قران رو خیلی جالب وتحسین برانگیز بود احسن ولی خونه باید رنگهای شاد وپرنور باشه/روشن باشه/نه تاریک وسرد/دراحادیث امده/هنگام اذان مغرب/چراغ خانه هایتان را روشن کنید به محض شنیدن اذان/پس دین هم به روشنایی و پر رنگی به نظر من تاکید داره/ومارا به پوشیدن لباس سفید وتمیز واراسته دعوت میکند/پس خانه نباید طرح دبرس باشه/خونه باید/روشن/روح دار/رنگهای شاد/پر گل وسبزی طبیعت باشه
بهروز در تاریخ 15 آذر 1394
آدم دلش میگیره همچین جایی زندگی کنه . البته مبارک صاحبش باشه .
p در تاریخ 16 آذر 1394
رنگهای سیاه کلا" زیبایی خونش رو از بین برده بود آدم زنده باید زندگی کنه با رنگهایی که رنگ زندگی و آفرینش هست رنگ سیاه آدم رو یاد قبر میاندازه حتی در اسلام هم استفاده از رنگ سیاه مکروه هست چون باعث افسردگی میشه و استفاده از رنگ روشن بخصوص زرد توصیه میشه پس بخاطر روحیه خودمون هم که شده کاش کمتر از رنگ سیاه استفاده میکردیم
مهدی حاتمی در تاریخ 16 آذر 1394
اصلا خوشم نیامد.تصور زندگی در همچون مکانی دلهره انگیز است!
فاطی در تاریخ 17 آذر 1394
اصلاً دوست نداشتم و خوشم نیومد. فکر کنم اگه بخوام تو این خونه زندگی کنم باید همیشه چراغ قوه دستم باشه.
نوشین حبیبی در تاریخ 17 آذر 1394
من خوشم اومد . حس آرامش بهم داد. در ضمن از اون کمد کتاب خیلی خیلی خوشم اومد. ایده عالی بوده در کل نمره قبولی داره . حتی با رنگ سفید و مشکی
مهدی بنا در تاریخ 18 آذر 1394
اصلا جالب نبود بی روح و سرد بیشتر برا کافی شاپ خوبه یا جواهر فروشی
همایون در تاریخ 18 آذر 1394
فضای این خونه عجیب ادمو یاد فیلمهای فضایی میندازه که همه چی سفید و سیاه و نقره اییه . زندگی در اینجا شاید برای مدتی کوتاه جالب باشه ، اما در درازمدت نه . امیدوارم خانم افشاری زندگی شاد و موفقی در این خانه داشته باشند .
یسنا در تاریخ 23 آذر 1394
چه دلمرده.. یاد سردخونه افتادم.. هنر یعنی زیبایی و طراوت!
گیتی در تاریخ 16 دی 1394
من حس افسردگی بهم دست داد من رنگ های شاد و روشن را بیشتر می پسندم بخصوص زرد و قرمز
Maede1 در تاریخ 16 بهمن 1394
وقتی برنامه تونو توی دید در شب دیدم خیلی بهتون حسودیم شد، به اینکه اینقد به خودتون اعتماد داری به اینکه به این چیزایی که میخواستین رسیدین.... اما من چی ، من یه فوق لیسانس گرفتم و الان هم هیچ کاری نیست که برم انجام بدم ،احساس پوچی دارم.
علی.ح در تاریخ 21 فروردین 1395
شما که میگید یک چیزهایی رو میخواستیم سمبلیک استفاده کنیم مثل دوچرخه. فقط به من بگید الان این دوچرخه سمبول چیه. من کامل قانع میشم.:)))
ماری در تاریخ 17 آبان 1396
منزل واقعن فوق العاده ای بود سبک مینیمال واقعن آرامش بخشه و این رو کسانی درک میکنند که ذهن شلوغ و پرمشغله ای دارن برای همین برای بیشتر عزیزان کسل کننده بود منواقعن لذت بردم و هنرشون رو تحسین میکنم و چیزی که بیشتر از همه برامجذاب بود سبک نوشتن اون سوره ها بود،کسی میتونه کمک کنه که این به چه سلکیه یا از چه جنسیه؟؟؟ ممنون میشم پاسخگو باشید؟؟؟
dr.maryam.ahmadi63_57070 در تاریخ 08 آذر 1396
دکتر احمدی فوق مدرن به سبک شهرهای آینده.آفرین عجب خلاقیتی داری. معلومه واقعا هنرمندی.
dr.maryam.ahmadi63_57070 در تاریخ 08 آذر 1396
شما یک تلالو فکری داری. یک نوع آینده نگری. آفرین آفرین هزار آفرین.
dr.maryam.ahmadi63_57070 در تاریخ 08 آذر 1396
ما شاالله
آزاده شکاریان یزد در تاریخ 28 آذر 1396
جالب بود برام با اینکه من عاشق رنگام اما ابتکار خوبی داشتین که با توجه به روحیاتتون یک فضا رو طراحی کردین به قول دکتر مریم احمد بوی آینده میده انگار در آینده همه تو همچین فضایی خواهیم بود با اینکه فضای بدون رنگ برام بی روحه اما جالببب بود
سمیرا در تاریخ 28 تیر 1402
به جز محدود بودن رنگهای استفاده شده، دیگه فکر نمیکنم هیچ کدوم از اجزا و ابعاد طراحی این خونه بویی از روح مینیمالیسم برده باشن حتا. مثلن دوچرخه یا باکسی که اسم یه نفر خودش رو روش فریاد میزنه یا طراحی این مدلی میزها با چه مفهومی از مینیمال همخوانی داره واقعن؟
مائده شیرمحمدی در تاریخ 12 آبان 1402
عجب خونه ای دارید شما و برادران و من که خیلی خیلی خوشم اومد یه روز میام خونتون 💋💋❤💋💋

ثبت دیدگاه