Chidaneh.com placeholder image

نکاتی که باید قبل و بعد از سمپاشی ساختمان رعایت شوند

به قلم: فرگل سلحشور

وجود حشرات مختلف در ساختمان می‌تواند یک تهدید بسیار جدی در خانه‌های ما باشد. علاوه بر این‌که موجب بروز وحشت در افراد می‌شوند، قادر به انتقال بیماری هم هستند. سمپاشی ساختمان در این شرایط یک امر کاملا مهم و ضروری محسوب می‌شود. اما هنگامی که قصد اقدام برای سمپاشی ساختمان را دارید، نکاتی را پیش از شروع باید رعایت کنید و پس از اتمام سمپاشی هم نکات دیگری وجود دارند که باید حتما رعایت شوند. در این مطلب همراه چیدانه باشید، نکات قبل و پس از سمپاشی ساختمان را به شما خواهیم گفت.

سمپاشی ساختمان

نکاتی که باید پیش از سمپاشی ساختمان رعایت شوند

چه نکاتی را باید پیش از سمپاشی ساختمان رعایت کنید؟

سرویس خواب بالسا

1. دسترسی

مبلمان و هر وسیله بزرگ را از گوشه و کنار خانه جمع کنید تا دسترسی بهتری برای متخصصان سمپاش فراهم شود و آن‌ها بتوانند راحت‌تر به کنج‌هایی که آفات بیشتر تمایل به رشد دارند، دست پیدا کنند. از طرفی لوازم منزل شما در معرض تماس با مواد شیمیایی سمپاشی نخواهند بود.

2. لباس‌ها و مبلمان

تمامی لوازم از جمله لباس‌ها، اسباب‌بازی‌های کودکان، جواهرات، لوازم بهداشتی و آرایشی و… را بسته‌بندی کنید و در صورت امکان داخل کمد یا کابینت‌ها قرار دهید. بهتر است شکاف درها و کمدها را با نوار چسب مخصوص مهر و موم کنید تا مواد سمپاشی به داخل نفوذ نکنند.
تمامی ملحفه‌ها، بالشت‌ها، تشک‌ها و کوسن‌ها را هم در جایی ذخیره کنید و اگر فضای کافی در اختیار ندارید، از پلاستیک‌های بسته‌بندی‌ استفاده کنید.
تمامی مبلمان و میز و صندلی‌ها را با پلاسیتک‌های بسته‌بندی بپوشانید و با نوار دور تا دور آن‌ها را محکم ببندید تا مواد شیمیایی به داخل آن‌ها نفوذ نکند.

سمپاشی ساختمان

3. منطقه آشپزخانه و غذاخوری

برای سمپاشی ساختمان در منطقه آشپزخانه و غذاخوری، باید سطل زباله، لوازم روی میز آشپزخانه، تمامی ظروف، قاشق و چنگال‌ها، لیوان‌ها و… را در فضایی ذخیره کنید. داخل کابینت‌ها حتما باید سمپاشی شوند زیرا معمولا محل تجمع آفات و حشرات هستند. در صورت امکان لوازم کوچک آشپزخانه را به فضای دیگری منتقل کنید. لوازم برقی را از پریز جدا کرده و روی آن‌ها بپوشانید.
سینک آشپزخانه جزو نقاطی است که حتما باید سمپاشی شود، پس روی آن را نپوشانید. تمامی مواد غذایی باید در ظروف پلاستیکی ضخیم نگهداری شوند. ضخامت ظروف بسیار مهم است زیرا بسیاری از حشرات قادر به جویدن پلاستیک نازک و نفوذ به داخل ظرف هستند. تا حد امکان ادویه‌ها و سایر مواد غذایی را داخل یخچال جای دهید.
شاید به هنگام سمپاشی ساختمان مجبور به جدا کردن یخچال و فریزر از برق باشید، در این شرایط باید حواستان به مواد غذایی که به سرعت در معرض خرابی و فاسد شدن هستند، باشید.

4. حیوانات خانگی را قبل از سمپاشی ساختمان از خانه خارج کنید

حیوانات خانگی معمولا نسبت به مواد شیمیایی بسیار حساس هستند. اگر بتوانید در این مدت حیوان خانگی خود را به دوست یا آشنایی بسپارید، عالی خواهد بود. تمامی لوازم او را هم باید در فضایی ذخیره کنید.
آکواریوم‌ها حتما باید کاملا پوشانده شوند. از وجود غذای کافی در آکواریوم کاملا مطمئن شوید. اگر آکواریوم داری پمپ هوایی است، آن را خاموش کنید تا مانع از مکش مواد شیمیایی و ورود آن‌ها به داخل آب آکواریوم شوید.

سمپاشی ساختمان

5. گلدان‌ها و تابلوها را قبل از سمپاشی ساختمان به بیرون منتقل کنید

گیاهان و گلدان‌ها را به فضای بیرون منتقل کنید. برخی از گیاهان را می‌توان با پلاستیک پوشاند و برخی دیگر در اثر پوشانده شدن،  پژمرده خواهند شد؛ پس به این مسئله توجه داشته باشید. تابلوها و سایر لوازم تزئینی را بپوشانید. حتی برخی از رنگ‌های دیوار ممکن است نسبت به مواد شیمیایی حساس باشند، بنابراین لازم است آن‌ها را هم کاملا بپوشانید.

6. حمام و سرویس بهداشتی

در شرایطی که نیاز به سمپاشی حمام و سرویس بهداشتی باشد، باید لوازم داخل آن‌ها به طور کامل تخلیه شوند. بهتر است بعد از سمپاشی ساختمان، مسواک، تیغ اصلاح، نخ دندان، صابون و شوینده‌های خود را تعویض کنید.

نکاتی که باید بعد از سمپاشی ساختمان رعایت شوند

هنگامی که کار سمپاشی ساختمان به اتمام رسید، باید نکاتی را هم پس از اتمام سمپاشی رعایت کنید که به شما خواهیم گفت.

1. صبر کنید

اگر در طول سمپاشی ساختمان مجبور به ترک خانه شدید، تا زمانی که متخصص سمپاش تعیین کرده، صبر کنید.

2. هر غذایی را که بیرون مانده، دور بریزید

اگر به طور تصادفی غذایی بیرون رها شده، آن را دور بریزید. حتی اگر درمعرض تماس با مواد سمپاشی نبوده، استفاده از آن غذا مضر خواهد بود.

سمپاشی ساختمان

3. بعد از سمپاشی ساختمان بلافاصله تمیزکاری نکنید

متخصصان کنترل آفات، آموز‌ش دیده هستند و پس از اتمام کار خود، تمیزکاری‌های لازم را انجام خواهند داد. بنابراین نیاز به جارو کردن و تمیزکاری فوری نخواهد بود و بهتر است تا یک هفته پس از سمپاشی، تمیزکاری خاصی انجام ندهید.

4. نشتی‌ها را ترمیم کنید

اگر در خانه شیرها یا لوله‌هایی را مشاهده کردید که دارای نشتی هستند، در اسرع وقت آن‌ها را تعمیر کنید زیرا آب ناشی از نشتی، فضای بسیار مناسبی برای تجمع آفات و حشرات و بروز آلودگی دوباره خواهد بود.

5. از رها کردن کاغذ در فضای خانه خودداری کنید

شاید عجیب به نظر برسد اما کاغذ می‌تواند منبع تجمع بسیاری از آفات باشد. روزنامه‌ها و مجلات قدیمی، کاغذ مرطوب و پاکت‌های مقوایی که معمولا برای حمل غذای کارمندان استفاده می‌شود، منابعی برای تجمع حشرات هستند. بنابراین هرگز آن‌ها را در فضای خانه خصوصا نزدیک آشپزخانه رها نکنید.

6. از خودتان محافظت کنید

هنگامی که قصد دارید برای اولین بار محل سمپاشی را لمس کنید، حتما از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید و در این مورد دقت بالایی داشته باشید.

سمپاشی ساختمان

7. به بررسی حشرات و آفات ادامه دهید

در روزهای پس از سمپاشی ساختمان، احتمالا باز هم با حشرات مرده روبه‌رو خواهید شد. حتما محل را پاکسازی کنید زیرا حشرات و آفات مرده می‌توانند سایر آفات را به خود جذب کنند.

عوارض جانبی سمپاشی ساختمان بر سلامت افراد

این باورغلط عموما وجود دارد که به هنگام سمپاشی ساختمان از مواد شیمیایی و سمی بسیار خطرناکی استفاده می‌شود و به همین دلیل افراد اغلب برای سم‌زدایی به دنبال راه‌های ارگانیک و طبیعی می‌گردند. اما لازم است بدانید که تمامی مواد شیمیایی استفاده شده برای کنترل آفات، تا حدی سمی هستند اما برای انسان کشنده نیستند. اما اگر نسبت به این مواد شیمیایی حساس هستید، بهتر است در طول فرآیند سمپاشی ساختمان، خانه را ترک کنید و پس از پاکسازی کامل، به خانه برگردید.

سمپاشی ساختمان

استفاده از مواد سمپاشی ارگانیک، ممکن است مشکلات سلامتی کمتری را به وجود آورد اما تاثیر بسیار کمی در از بین بردن آفات دارد. اگر با یک یا چند مورد ازعلائم زیر را مشاهده کردید، فورا محل را ترک کرده و در موارد شدیدتر، به پزشک مراجعه کنید:

  • تحریک گلو
  • مشکل تنفسی
  • سرگیجه
  • بروز اشک در چشم
  • سوزش و خارش چشم
  • قرمزی شدید چشم
  • خارش مداوم پوست و بروز دانه‌های متعدد روی پوست

مطالب مرتبط:
قیمت سمپاشی ساختمان، این بار برای بهداشت خانه هزینه کنید!
از بین بردن مگس سفید، نجات گیاهان با یک سمپاشی ساده!
مورچه ها را از خانه فراری دهید
از بین بردن حشرات گیاهان آپارتمانی با سرکه
سمپاشی باغچه، راه های خانگی برای نجات زمین!

 

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه