دفتر معماری متد
دفتر معماری متد
3 نمونه کار
ویلای 101

اطلاعات پروژه – ویلا 101 تاریخ شروع پروژه : فروردین 1392 تاریخ اتمام پروژه : اردیبهشت 1395 محل ساختمان : استان البرز، شهرستان کوهسار، باغشهر آرین، قطعه 101 معمار : وحید قدسی مجری : شرکت سرآمد ساختمان مدیر پروژه : تابان حاجی میرزا - مجید گتمیری سازه : مجید گتمیری سرپرست کارگاه : محمد رضا عشرتی ناظر : وحید قدسی - سیاوش مهدی زاده مشاور تأسیسات : مهدی بازرگانی مشاور تأسیسات الکتریکی و نور : بهنام مؤمنی طراحی محوطه : وحید قدسی مشاور و مجری پوشش گیاهی : گلنار پذیرا - فاطمه حقیقت عکاسی :بابک طوسی پور - دید استدیو - وحید قدسی این ساختمان ویلایی خارج از تهران ، واقع در شهرستان کوهسار، استان البرز در زمینی به مساحت 5000 متر مربع واقع شده که بخشی از یک شهرک ویلایی می باشد. با وجود برخورداری از امتیاز وسعت زمین ، پروژه با ویژگی ها و محدودیت هایی ازجمله شکل و جهت گیری خاص سایت روبرو بود. سایت پروژه یک مستطیل 128 در 40 متری است که با وجود طول زیاد از عرض نسبتا کمی برخوردار است که به دلیل مجاورت با واحد های همسایه در فاصله کم - با توجه به متراژ، ابعاد و کاربری مورد نظر - محدودیت هایی را برای رسیدن به خواسته های طرح ، مانند محرمیت و ارتباط بین محوطه جلو و محوطه پشتی زمین ، بوجود می آورد. همچنین ضوابط مشخصی برای محل قرارگیری بنا و فاصله جانبی تا محدوده زمین وجود داشت. نقطه شروع در طراحی این ساختمان ارتباط بنا با محیط خود بود، به ویژه ارتباط درون با بیرون ؛ به نوعی که ساختمان موجودیتی در محیط خود باشد و هنگام حضور در درون ارتباط با بیرون حفظ شود، که مشخصا این ارتباط با نظر گرفتن محرمیت و کاربری های مورد نظر طرح می بایست به دست می آمد. در برخورد با عرض کم سایت و طول زیاد آن، حجم اولیه با جداره های صلب و بسته رو به واحد های کناری در نظر گرفته شد و، بر خلاف آن ، جداره های رو به محوطه جلو و پشت تماما شفاف و باز دیده شد. دو محور عمود بر هم دسترسی ها و ارتباط ها با چهار طرف بنا را شکل داد که برای کنترل و بهبود نور، دید و دسترسی ، محور عرضی به دو سمت جابجا شد. حجم اولیه به وسیله این دو محور به چهار مکعب تقسیم شد که ابعاد هر کدام بر پایه ویژگی ها و کیفیت های مورد نظر فضایی که در بر می گیرند تغییر کرد. با توجه به جهت گیری زمین به سمت جنوب و غرب، جداره صلب در ضلع جنوب-شرقی علاوه بر حفط محرمیت، ایجاد ارتباط درون و بیرون، و حل کردن کاربری ها، در کنترل نورگیری فضاهای داخلی نقشی اساسی ایفا میکند. فضای آشپزخانه و اتاق خواب ها در نمای پشت از نور شمال - متمایل به شرق - و فضای نشیمن اصلی در نمای جلو از نور جنوب - متمایل به غرب - برخوردار اند که برای کنترل نور جنوب از پیشانی ساختمان و لوور ها استفاده شده است. جداره شیشه ای بلند امکان بیشترین بهرگیری از ارتباط درون با محیط باغ و همچنین یکپارچگی در فضای داخلی بین دو طبقه فراهم کرده. در کنار ویژگی های نام برده، استفاده از باد غالب برای تهویه طبیعی نیز مد نظر بوده است. باد غالب در موقعیت سایت از غرب می باشد که در صورت باز بودن بازشو ها در نمای جلو و پشت جریان طبیعی قابل توجهی بوجود می آید - که به خاطر وجود ووید امکان وجود جریان در دو طبقه می باشد.وجود این جریان طبیعی از سمت غرب یکی از دلایل قرارگیری استخر در روبروی ساختمان است که با عبور جریان از روی آب دما و رطوبت آن بهبود می یابد. استخر در فضای روبروی بنا و در ارتباط با نشیمن اصلی و ووید دو طبقه قرارگرفته تا حضور آب و سطح آینه ای آن کامل کننده حس فضایی باغ و فضای سبز باشد. در محوطه جلو حرکت سکوهای شناور برروی یکدیگر شیب زمین را حل میکنند. اما بر خلاف محوطه جلو، در پشت فضایی آرام دیده شده که سطح صاف و هم ارتفاع آن با درون بنا امکان ارتباط خواسته شده طراحی را فراهم می کند و هم بنا از بیرون و هم محوطه از درون تماما قابل درک باشند.

استفاده از این خدمات کاملا رایگان است ثبت سفارش
از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۷ پاسخگوی شما هستیم.
021-23051173