ساختمان این دانشگاه ایرانی، حسرت تمام معماران جهان است

ساختمان این دانشگاه ایرانی، حسرت تمام معماران جهان است

دانشگاه شیراز وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ایران است که در سال ۱۳۲۵ خورشیدی تأسیس شد. دانشگاه شیراز یکی از ۵ دانشگاه مادر در رشته‌های مهندسی به‌شمار می‌آید.

تابلو فرش ریحان

ساختمان کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه شیراز در سایت دانشگاه و محل تقاطع دو بلوار دانشگاه و دانشجو و بین ساختمان‌های دانشکده‌‌ی علم و هنر، موزه، پارکینگ و میدان مرکزی قرار دارد که چنین موقعیتی، دسترسی‌های آسان سواره و حمل‌ونقل عمومی به این بنا را فراهم آورده است. این بنا در زمینی مستطیل‌شکل به مساحت 4000 متر مربع، با زیربنای 8,400 متر مربع و سطح اشغال 60% احداث شده که شیبی 8 درصدی از شرق به غرب دارد. پلان کتابخانه در راستای جنوب‌شرق-شمال‌غرب امتداد یافته و محور اصلی نسبت به محور شمال-جنوب، چرخشی سی‌درجه‌ای به سمت شرق دارد.
کتابخانه­ی دانشگاه شیراز به طراحی محمد رضا مقتدر (دفتر مهندسان مشاور مدام، مقتدر-آندرف-مندا) در بین سال‌های 1353 تا 1358 خورشیدی ساخته شد. حجم واحد و تندیس‌گرای این بنا یادآور احجام معماری سبک بین‌الملل اروپاست که البته، تکنولوژی بتنی و مفصل‌بندی حجم نیز این مطلب را تأیید می‌کند. فرم‌تندیس‌وار ساختمان کتابخانه، متأثر از نهضت تندیس‌گرایی و بروتالیسم اروپای دهه‌ی 1960 میلادی است.


دیدگاه کاربران
mandana در تاریخ 16 فروردین 1404
معمار اصلی این دانشگاه مینورو یاماساکی نام دارد، که از دیگر کارهای مشهور او مرکز تجارت جهانی نیویورک می‌باشد. این مجتمع که به خوابگاه ارم معروف است، در تپه‌ای مجاور میدان ارم واقع شده است و شامل محوطه بسیار بزرگی از زمین‌های دامنه‌ای کوه است که تعداد زیادی از ساختمان‌های اداری و کلاس‌های درسی و خوابگاه‌های دانشجویی در این منطقه قرار دارند. مینورو یاماساکی آمریکایی طراح و معمار ساختمان‌های خوابگاه دانشجویان روی تپه کوی ارم می‌باشد.[۱۷] این پروژه مصادف با انقلاب سال ۵۷ گشت و نیمه کاره ماند. با این حال طی یک برنامه چندین ساله قرار است تمامی ساختمان‌های مربوط به دانشگاه شیراز، که اکنون در سطح شهر به صورت پراکنده واقع شده‌اند، به صورت منسجم قرار گیرند. دانشگاه شیراز ، یکی از دانشگاه‌های مادر، جامع و دولتی ایران است که در سال ۱۳۲۵ در شیراز تأسیس گردید. در جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران بر اساس بازده علمی، دانشگاه شیراز جزء سه دانشگاه برتر پژوهش‌محور کشور است و یکی از ۵ دانشگاه مادر در رشته‌های مهندسی به‌شمار می‌آید. در اولین گزارش رتبه‌بندی دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه شیراز به عنوان سطح یک رتبه‌بندی شده است.[۶]
زنجان قیدار آذربایجان در تاریخ 18 فروردین 1404
امیدواریم ترک های قشقایی هم در این دانشگاه به زبان مادری خودشون بتونن درس بخونن.
لاله جلوه در تاریخ 19 فروردین 1404
البته که از آثار دوران پهلوی است در اینگونه موارد فقط می گویند اتمام کار د. دوران جمهوری اسلامی است . خیلی از آثار گائودی معمار اسپانیایی هم همین شکل را دارد یعنی پس از صد سال از مرگ او دارد تکمیل می شود آیا معماری کس دیگری است ؟ یا آنها را اثری مربوط به زمان او می دانند وفقط تکمیل آنرا مربوط به اکنون می دانند.
جدی در تاریخ 19 فروردین 1404
جدی
ایران در تاریخ 19 فروردین 1404
آره جون عمتون خخخ
م.ن در تاریخ 19 فروردین 1404
لطفا از تخریب کسانی که برای سربلندی کشور زحمت کشیدند بپرهیزیم و ناسپاس نباشیم همچنین تاریخ را تحریف نکنیم که این بدترین خیانت است. ضمنا این دانشگاه در زمان پهلوی دوم تاسیس شده من خود شاهد بودم که تا سال ۵۷ هم در حال تکمیل پروژه بودند.
محسن اسدی در تاریخ 19 فروردین 1404
نه قربان اینجا سرزمین فارس است تحصیل به زبان ترکی استانبل
الهام در تاریخ 19 فروردین 1404
دانشگاه به زبان رسمی فقط تدریس میشه خزعبلات نبافید
مهدی در تاریخ 19 فروردین 1404
آقای ساکی ،واقعا معمار خوبی بودن.
S در تاریخ 19 فروردین 1404
هر وقت کرده‌ای ترکیه به زبان مادری خودشون درس خوندن چشم
فردین در تاریخ 19 فروردین 1404
چرا به اشتباه؟ دقیقا دوره ی پهلوی ست، ما فقط قادریم زیر تمام کوهها از آلپ تا هیمالیا سوراخ بکنیم و تونل بزنیم، کلا زیر زمینی عمل می کنیم، مثل موش کور،
علی در تاریخ 19 فروردین 1404
متن فوق دلالت بر این دارد که دانشگاه شیراز دز زمان پهلوی طراحی و شروع به ساخت شده و این موضوع با تیتر تناسبی ندارد.
ممد در تاریخ 19 فروردین 1404
حرفهایی که این قشقایی زد دیگه از اون حرفا بود،. ایران پارس هست زبانش ملیش هم فارسی است شما چطور میگی درمرکز فرهنگی و علمی که دانشگاه شیراز باشه باید به زبان ترکی تدریس بشه،خیلی عجیبه،
محمد امین حسروی در تاریخ 19 فروردین 1404
زبان رسمی کشور فارسی است ولا غیر طرح این موضوعات زبان مادری،و هاکذا یک حرف انحرافی اس
محمد امین حسروی در تاریخ 19 فروردین 1404
زبان رسمی کشور فارسی است ولا غیر طرح این موضوعات زبان مادری،و هاکذا یک حرف انحرافی اس
وحید در تاریخ 19 فروردین 1404
تو کاملا معلوم هستش سواد نداری که بخواهی برای دانشگاه نظر بدی تو تمام دنیا یه زبان مشترک باید باشه که همه بتونن با اون ارتباط برقرار کنند اگر قرار باشه تو دانشگاه یکی کردی بنویسه و یکی آذری و یکی بلوچ دیگه باید اون دانشگاه رو تعطیل کرد ، چونکه جای علم نیست بلکه جای تعصبات قومی هست.
ابی در تاریخ 19 فروردین 1404
اگر اینطور که میگید پس باید عربها و بلوچها ملزندرانیها و هر کس که زبان و گویش مخصوص خودش رو داشته باشد باید در این دانشگاه به زبان مادری خودشون درس بخونند.
دانش آموخته دانشگاه شیراز در تاریخ 19 فروردین 1404
جا یابی ، طراحی ، تامین زیر ساخت ، طرح توسعه همه در زمان پهلوی انجام شده و علی آقا نیاز دارند مجددا با دقت تاریخ این پروژه رو مطالعه کنند!
احمدی در تاریخ 19 فروردین 1404
بزرگوار ، منظور از دانشگاه مادر بودن دانشگاه شیراز یعنی تمام رشته های مهندسی در ان تدریس میشه با تدریس زبان مادری اشتباه نشه
مهدی در تاریخ 19 فروردین 1404
بازم بحث قدیمی قومیت گرایی. همه ایرانی هستیم و زبان ملی ما هم ضمن احترام به تمام زبانها ،گویشها و لهجه ها فارسیه
احتشام دولتشاهی در تاریخ 19 فروردین 1404
متاسفانه نژادپرستی و قوم پرستی فارسی، جز سرکوب اقوام در این یک قرن ، هیچ دستاوردی نداشته.
مریم در تاریخ 19 فروردین 1404
البته زیباترین دانشگاه ایران دانشگاه اصفهانه
مریم در تاریخ 19 فروردین 1404
زنده باد ایران ،و به امید سربلندی و شکوه برای تمام ایرانیان
م در تاریخ 19 فروردین 1404
آنچه یک زبان را فراگیر و جذاب می کند، آن است که علم و دانش و فرهنگ و هنر تمدن ، تاریخ.....با آن زبان به یادگار مانده باشد وگرنه خود زبان تعدادی صوت های قراردادی است که به خودی خود هیچگونه ارزشی ندارد. پس از ساسانیان بیشتر سلسله های پادشاهی ایران ترک نژاد یا ترک زبان بودند.در سیستم های اداری ،سیاسی ،نظامی ، اقتصادی.....از زبان و ادبیات فارسی استفاده می کردند.فکر می کنید آنها این چیزهایی که می گویید آنها نمی دانستند بهتر از شما می دانستند اما آنها اتحاد و یکپارچگی ایران دوست داشتندو می خواستند با دیگر اقوام یک دلو یک زبان باشند. البته در روابط خانوادگی و خویشاوندی از زبان قومی استفاده می کردند همانگونه که الان هم هست. ناآگاهانه بر طبل اختلاف و کینه توزی نزنیم. کاسه ی داغ تر از آش نباشیم.
Asrafil در تاریخ 20 فروردین 1404
پس غلط میکنید با هفت جدوآبادتون عربی تدریس میکنید
Asrafil در تاریخ 20 فروردین 1404
پس غلط میکنید انگلیسی تدریس میکنید پس فطرتها
امیر در تاریخ 21 فروردین 1404
زنده باد ایران باهمه زبان های شیرینش استانبول جدایی بین همدلی ایرانیان
رحمانی در تاریخ 21 فروردین 1404
زبان فارسی زبان رسمی تمام اقوام ایرانیست اگر دنبال تدریس زبان ترکی هستی می توانی به ترکیه ویا کشور دیگر ترک زبان مهاجرت کنی
رحمانی در تاریخ 21 فروردین 1404
اینگونه اشخاص همان عشایر بی سواد. بی درک هستند مگر میشه دریک کشور به 10 ها زبان در دانشگاه تدریس کرد وزبان فارسی طول قرنها زبان رسمی تمام اقوام ایرانی بوده هندوستان با اون همه بزرگی و اقوام مختلف یک زبان رسمی دارند یا کشورهای کوچک با چند قوم محدود بازم یک زبان رسمی دارند این اشخاص همان ها هستند که سوار بر موج بیگانه می شوند و سرنوشتشان نامشخص هست که در کدام امواج وطوفان سقوط کنند
رضا در تاریخ 21 فروردین 1404
امان از نفهمی
بابک در تاریخ 21 فروردین 1404
جانا سخن از زبان ما میگویی

ثبت دیدگاه