امروز در چیدانه با گزارشی از یک خانه به یادماندنی؛ خانه باغ اخوان همراه شما هستیم.
کاربری به نام hannafeels منتشر کرد: آقا جمشید، صاحب آرایشگاه جمشید در کوچهی ایرج، واقع در نزدیکی خانهباغ اخوان، که به گفتهی خود ۱۵ سال در دانشگاه تهران مشغول به کار بوده و از سال ۱۳۴۰ در این محله فعالیت میکند، دربارهی تاریخچهی این منطقه چنین روایت میکند:
به گفتهی او، آقای محمود اخوان پس از سکونت خود و خانوادهی پنجنفرهاش در این باغ، اقدام به توسعهی محلهی امیرآباد کرد. از جمله اقدامات وی میتوان به ساخت نانوایی، قصابی، زندان، نجاری، لولهکشی آب و فراهم کردن سایر امکانات رفاهی برای ساکنان اشاره کرد. در پی این تلاشها، هر روز افراد بیشتری این منطقه را برای سکونت برمیگزیدند.
آقا جمشید میگوید که از سال ۱۳۴۰، زمانی که آرایشگاه خود را تأسیس کرد، آقای اخوان برای اصلاح به مغازهی او مراجعه میکرد. وی خاطرنشان میکند که آقای اخوان دارای تعداد زیادی پیشخدمت، آشپز، باغبان و راننده بود که در امور مختلف به او یاری میرساندند. آقا جمشید همچنین عنوان میکند که آقای اخوان چهار فرزند داشت که همگی بعدها به خارج از کشور مهاجرت کردند. به گفتهی وی، پیش از انقلاب، باغ وسیع و مشجر آقای اخوان که دارای چندین استخر نیز بود، محل رفتوآمد بسیاری از خوانندگان و چهرههای شاخص آن دوران به شمار میآمد.
ماجرای درگذشت آقای اخوان را آقا جمشید چنین شرح میدهد: در روزهای پرتنش انقلاب، شبی یکی از پیشخدمتها پس از سرو شام از آقای اخوان میپرسد که آیا نیاز به خدمتی دیگر دارند، و او پاسخ میدهد که خیر. صبح روز بعد، هنگام آمادهسازی صبحانه، پیشخدمت هرچه در میزند پاسخی دریافت نمیکند. با گشودن در، درمییابد که آقای اخوان درگذشته است.
چند ماه پس از این واقعه، به گفتهی آقا جمشید، فردی به نام پاکروان که گفته میشود معمار بوده است، زمین باغ را با قیمتی بسیار پایین خریداری میکند.
از آن زمان، این ملک به زمینی متروکه بدل شده که در حال نابودیست اما همچنان ارزشمند و زیباست و توسط فردی که به نظر میرسد سرایدار آنجاست، نگهداری میشود.