Chidaneh.com placeholder image

نخستین تصاویر از هیولای 800میلیارد پوندی عربستان!

تصاویر یک فیلم فوق العاده‌ هوایی نشان می‌دهد که کار بر روی آسمان خراش عظیم لاین (The Line) به طول 177 کیلومتر در عربستان سعودی آغاز شده است.

این پروژه به ارزش صدها میلیارد پوند امیدوار است تا روزی پنج میلیون نفر را در یکی از ابرشهرهای با فناوری پیشرفته که از خلیج عقبه در بیابان عبور می‌کند اسکان دهد. این پروژه بخشی از طرح گسترده‌تر نئوم (NEOM) است.

سرویس خواب بالسا
فیلم نت

فیلم منتشرشده توسط پهپادهای عربستان سعودی گودبرداری برای این سازه عظیم را نشان می‌دهد. کامیون‌ها و گودبردارهای بیشماری را می‌توان دید که در اطراف محل ساختمان با سر و صدای زیاد کار بر روی لاین را آغاز کرده‌اند. و در مرکز این مکان، گودال بسیار بزرگی است که سعودی‌ها روی همین پایه‌ها رویای ساخت پروژه بلندپروازانه خود را می‌بینند.

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در ژانویه 2021 برنامه‌هایی را برای این سازه غول پیکر با هدف ساخت نسخه بسیار خاص پادشاهی از اهرام مصر فاش کرد. شاهزاده بن سلمان می‌گوید ایده یک انقلاب مدنی را پیش می‌برد که انسان را در اولویت قرار می‌دهد.

این ساختمان با شیشه های آینه‌ای پوشانده خواهد شد و به اندازه ایالت ماساچوست آمریکا و بلندتر از برج 102 طبقه امپایر استیت نیویورک خواهد بود.

لاین شامل دو ساختمان 480 متری است که در بیابان به موازات یکدیگر قرار دارند. شهر نئوم در مرز اردن و مصر قرار خواهد گرفت و تا سال 2030 پذیرای ساکنان و مشاغل مختلف خواهد بود اما سازندگان و برنامه ریزان شهری می‌گویند ساخت آن ممکن است 50 سال طول بکشد.

برآوردهای گزارش شده از هزینه کل پروژه از 150 تا 800 میلیارد پوند است. قرار است در آن از انرژی های تجدیدپذیر استفاده شود و کیلومترها فضای سبز و مزارع متنوع برای تغذیه بیش از 5 میلیون ساکنی که انتظار می‌رود آن را پر کنند ساخته خواهد شد. ساکنان برای دسترسی به سه وعده غذایی در روز باید اشتراک داشته باشند.

شاهزاده بن سلمان بر این موضوع پافشاری دارد که این ساختمان بدون کربن بوده و استادیوم اختصاصی خود را 300 متر بالاتر از سطح زمین خواهد داشت. او امیدوار است ک نئوم هزاران شغل جدید ایجاد کند.

اما برنامه ریزان در مورد قیمت این پروژه و اینکه آیا مردم پس از همه گیری راغب به زندگی در یک فضای محدود و محصور هستند یا خیر تردید دارند.

کمک های مالی بین المللی برای این پروژه تاکنون به خاطر تحریم عربستان سعودی به دلیل نقض ادعاهای حقوق بشری توسط کشورها با مشکل روبه‌رو شده است. همچنین برخی گزارش‌ها ادعا می‌کنند که توسعه نئوم منجر به حذف اجباری قبایل محلی شده است.

فعالان محیط زیست نگران هستند که این آسمان خراش بر مهاجرت حیوانات و پرندگان و جریان آب‌های زیرزمینی تاثیر بگذارد. آنها می‌گویند شیشه‌های آینه‌ای ساختمان لاین می‌تواند باعث سردرگمی پرندگان طی مهاجرت سالانه آنها به سرتاسر منطقه شود.

منبع: روزیاتو


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه