فوم پلی‌یورتان، نگران حرارت و رطوبت ساختمان نباشید + فیلم

فوم پلی‌یورتان، نگران حرارت و رطوبت ساختمان نباشید + فیلم

اجرای فوم پلی یورتان روی سطح دیوار

کاهش انتقال صدا و دما در ساختمان‌ها مسئله مهمی است. در ساختمان‌سازی راهکارهای مختلفی برای عایق کردن بناها وجود دارد. یکی از این راهکارها، استفاده از فوم پلی‌یورتان است. پلی‌یورتان چون به صورت اسپری روی سطوح اجرا می‌شود، به فوم پاششی معروف شده است. در این مطلب راجع به فوم پاششی پلی‌یورتان بیشتر بدانید.

فوم پلی‌یورتان چیست؟

عایق پلی‌یورتان از دو نوع مایع ایزوسیانات (Isocyanate) و پلی‌یول (polyol) تشکیل شده است. ساختار این ماده به گونه‌ای است که به عنوان عایق صوتی و حرارتی در ساختمان‌ها عمل می‌کند. زمانی که این ماده روی سطحی پاشیده می‌شود؛ بعد از چند ثانیه افزایش حجم پیدا می‌کند و یک لایه عایق برای سطوح ایجاد می‌شود. فوم پلی یورتان، قدمتی حدودا 70 ساله دارد. ولی این ماده در کشور ما دیرتر مورد استفاده قرار گرفته است.

فیلم نت

اجرای فوم پلی‌یورتان

فوم پلی‌یورتان با استفاده از کپسول اسپری و یا دستگاه روی سطوح اجرا می‌شود. کپسول اسپری قدرت پاشش کمتری دارد و برای فضاهای کوچک و لکه‌گیری به کار می‌روند. دستگاه‌های اسپری؛ با قدرت و سرعت بالاتر، برای فضاهای بزرگ مناسبند. استفاده از دستگاه اسپری برای فضاهای کوچک مقرون به صرفه نیست.

 

کاربرد‌های فوم پلی‌یورتان

همانطور که گفتیم این ماده، عایق حرارتی و رطوبتی است. مهم‌ترین کاربرد آن در ساختمان‌سازی؛ جلوگیری از هدررفت انرژی، پیشگیری از نفوذ آب و رطوبت و کاهش آلودگی صوتی در بنا است. کاربردهای فوم پاششی پلی یورتان عبارتند از:

  • عایق حرارت در دیوار، نما، کف و سقف
  • عایق حرارت و صوت در سقف طبقات و دیوارها
  • عایق صورت و رطوبت در روف‌گاردن
  • عایق رطوبت در کف و سقف استخر
  • عایق صوت در بخش‌های مختلف ساختمان، موتورخانه‌ها و آسانسور
  • عایق صوتی در انواع سالن‌های اجتماعات، سالن‌های ورزشی و سینما

کلام آخر:

فوم پاششی پلی یورتان، یکی از راهکارهای عایق‌سازی صدا و حرارت در ساختمان‌هاست. این ماده در سطح کف، سقف و دیوارها قابل استفاده است. فوم پلی‌یورتان پس از اسپری شدن روی سطح؛ افزایش حجم پیدا می‌کند و لایه‌ای عایق روی سطوح ایجاد می‌شود.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه