9 نکته مهم برای جابه‌جایی گیاهان آپارتمانی در اسباب‌کشی

9 نکته مهم برای جابه‌جایی گیاهان آپارتمانی در اسباب‌کشی

مراحل جابه جایی گیاهان در اسباب‌کشی

امروزه با گسترش آپارتمان‌نشینی و از بین‌رفتن حیاط‌ها و باغچه‌های شخصی، افراد دوست دارند با نگهداری از گل‌های زیبا و سبز در محیط آپارتمان حس طراوت و تازگی در فضای کوچک خانه‌شان ایجاد کنند. اما یکی از دغدغه‌های دوستداران گل و گیاه، جابه‌جایی و سالم ماندن گیاهان در اسباب‌کشی است. معمولا گیاهان هنگام جابه‌جایی کمی آسیب می‌بینند و ممکن است شکسته شوند. باید گلدان، گیاه و ساقه­‌های آن هنگام جابه‌جایی سالم بمانند. برای آشنایی با راه‌های جابجایی گیاهان در اسباب کشی بدون هیچ‌ آسیبی با ما در ادامه همراه باشید…

سرویس خواب بالسا

جابه‌جایی و سالم ماندن گیاهان آپارتمانی در اسباب‌کشی

مراحل جابه‌جایی گیاهان در اسباب‌کشی

پیش از جابه‌جایی گیاهان در اسباب‌کشی، شرایط محیطی و فضای خانه یا شرکت جدید را در نظر بگیرید. اگر فضای جدید به اندازه کافی بزرگ یا شرایط اقلیمی محیط مناسب گیاه شما نیست. با کاهش تعداد گلدان‌ها می‌توانید روند جابجایی گیاهان در اسباب‌کشی را هم ساده‌تر کنید.

1- آماده کردن گیاهان برای جابجایی

از چند هفته قبل گیاه را آماده کنید. گیاهان را تمیز، شاخ و برگ‌ مرده آنها را هرس، و گل‌های مرده را جدا کنید. هرچه گیاه‌ شاخ و برگ کمتری داشته باشد، در جابجایی آسیب کمتری خواهد دید.

2- آبیاری پیش از جابجایی گیاهان

چند روز قبل از اسباب‌کشی، گیاهان را آبیاری کنید تا هنگام جابه‌جایی گیاه تشنه نباشد و سنگینی روز اول آبیاری را نداشته باشد. می‌توانید دو ساعت پیش از جابجایی نیز، گیاهان را مقدار کمی آبیاری کنید. به اندازه‌ای که خاک گیاه در جابجایی خیلی خیس یا خیلی خشک نباشد. توجه داشته باشید گیاهان بیابانی مانند کاکتوس به این آبیاری نیاز ندارند.

3- جلوگیری از آسیب به ساقه و گیاه در جابه‌جایی

اگر می­‌خواهید برگ و ساقه‌های گیاه در جابجایی آسیب نبینند، آن‌ها را ببندید. با چند برگ روزنامه یا کاغذ کادو دورتادور ساقه‌های گیاه را بپوشانید. روزنامه یا کاغذ کادو را خیلی سفت دور گیاه نپیچید. اگر ساقه گیاه خیلی بلند است، برای جلوگیری از آسیب آن را با چوب بلندی محکم و ثابت کنید. روی سطح گلدان را با سلفون یا فویل بپوشانید تا خاک گلدان در جابه‌جایی بیرون نریزد.

4- دسته‌‌بندی گلدان‌ها براساس جنس

جنس گلدان و مقاومت آن در اسباب کشی بسیار مهم است. گلدان‌ها می‌توانند جنس‌های مختلفی مانند پلاستیک، سفال، چوب، فایبرگلاس یا شیشه‌ داشته باشند. گیاهان‌ را براساس جنس گلدان دسته‌بندی کنید. گلدان‌های حساس مانند شیشه‌ای بهتر است جدا از گلدان‌های مقاوم در ماشین چیده شوند.

جابه جایی گیاهان آپارتمانی با ماشین

5- جابه‌جایی گیاهان آپارتمانی با ماشین

اگر تعداد گل‌ها کم و گلدان‌ها کوچک هستند، می‌توانید جابه‌جایی گیاهان را با وسیله نقلیه شخصی خود انجام دهید. اما برای جابجایی گیاهان با ماشین باربری، آن‌ها را در آخرین مرحله اسباب‌کشی در ماشین قرارداده و اولین وسیله‌ای باشد که از ماشین خارج می‌کنید. اگر می‌خواهید از شهری به شهر دیگر بروید یا زمان زیادی در ترافیک می‌مانید، زمانی را برای حرکت گیاهان انتخاب کنید که دمای داخل ماشین بر اثر گرما و سرما تغییر زیادی نداشته باشد. توجه داشته باشید اطراف گیاه در ماشین هوا جریان داشته باشد.

6- گلدان‌های بزرگ در جابه‌جایی گیاهان آپارتمانی

گلدان‌های بزرگ را می‌توان بدون جعبه در ماشین قرار داد. اما دقت کنید وسیله‌ای روی گلدان نیفتد. اگر تعداد گلدان‌ها زیاد است، کارتن باز شده را به‌صورت رولی دور تا دور گلدان بپیچید. تا هم گلدان محفوظ بماند و هم جابه‌جایی آن راحت‌تر شود. تکان‌های ماشین باربری ممکن است به گیاهان بلند آسیب وارد کند، درصورت امکان آن‌ها را به وسیله بندهای نازک به جایی وصل کنید.

7- قراردادن گلدان‌های کوچک در جعبه

گلدان‌های کوچک را در یک کارتن اسباب‌کشی مقاوم، به‌صورت منظم بچینید. برای جلوگیری از ضربه و پرکردن فضاهای خالی، از روزنامه یا فوم استفاده کنید تا گلدان‌ها تکان نخورده و به هم برخورد نکنند. هنگام بارگیری در جعبه را ببندید و روی آن سوراخ‌هایی برای تنفس گیاه ایجاد کنید. روی جعبه عبارت "گیاه است" بنویسید.

8- بیرون آوردن گیاهان از جعبه پس از جابه‌جایی گیاهان

مرحله آخر جابجایی گل و گلدان در اسباب کشی، بیرون آوردن آن‌ها از جعبه است. با دقت جعبه را باز کنید، گیاه را از پایین بگیرید و به آرامی آن را خارج کنید. آن‌ها را بلافاصله در فضای پرنور قرار ندهید. به تدریج نور محیط را افزایش دهید، تا گیاه به آرامی خود را با شرایط جدید وفق دهد.

9- پس از قرار گرقتن گیاهان در جای ثابت

آمینواسیدها بهترین ماده تنش‌زدا برای گیاهان هستند. هنگامی‌که گیاهان در جای ثابت خود قرار گرفتند، کمی آمینو اسید را با آب مخلوط کنید و روی خاک گلدان بریزید. اگر زمان جابجایی گیاهان، خاک گلدان‌ها کم شده، حتما مقداری خاک به گلدان اضافه کنید.

گیاهان در جابه‌جایی و اسباب‌کشی

و در آخر

شاید آسیب به گیاهان در جابه‌جایی و اسباب‌کشی به اندازه لوازم برقی خسارت‌زا نباشد، اما به‌عنوان موجودات زنده باید برای حمل اصولی آن‌ها با کمترین آسیب به جانشان دقت کافی داشته باشید.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه