در سالیان اخیر ساختمانسازی به صورت انبوه در نقاط مختلف ایران و جهان رو به پیشرفت است. توسعه صنعت ساختمان منجر به ورود روشهایی شده است که توسط آن ساخت بیشترین تعداد سازه در کمترین زمان ممکن میسر شود. یکی از این معروفترین این روشها ساخت سازههای LSF هستند. سازههای LSF یا سازههای سبک که با ورقههای نازک فولادی تولید میشوند دارای مزایای بیشماری هستند که مهمترین آن احتمالا صرفهجویی در زمان آمادهسازی یک سازه است. اجرای ویلای LSF در ایران طی سالهای اخیر یکی از سریعترین روشهای ویلاسازی بوده و مورد علاقه بسیاری از معماران و ساختمانسازان واقع شده است. در این مطلب به کمک مجموعه استدیو معماری تجویدی قصد داریم شما را با صنعت سازههای LSF بیشتر آشنا کنیم.
ویلای LSF چگونه ساخته میشود؟
اصلا LSF یعنی چه؟ به طور کلی به سازههایی که به صورت پیشساخته و از مقاطع فولادی جدارنازک ساخته میشوند LSF (Lightweight Steel Frame) یا مدولاری میگویند. مقاطع موجود در سازه LSF همان ورقهای فولادی هستند که با گالوانیزه پوشش داده شدهاند. برای تولید این مقاطع دستگاهها و تجهیزات پیشرفتهای با روش رولی ورقهای فولادی را نورد میکند و به صورت پروفیل سبک در مقاطع و سایزهای مختلف ارائه میکنند. سپس این مقاطع پیشساخته در محل پروژه توسط اتصالات به یکدیگر میپیوندند و یک سازه کامل را تشکیل میدهند. سازهای که نسبت به سازههای معمولی در زمان کمتر و با صرف هزینه و انرژی پایینتری به مرحله اجرا درآمده است.
ساختمانسازی به روش LSF به شدت مناسب مناطقی است که ویلاسازی در آن رواج دارد. برخلاف تصور عموم در ویلاسازی کوتاهمدت قرار نیست لزوما ساختمانی بیکیفیت به شما تحویل داده شود. درواقع این تصور اشتباه که هرچه زمان بیشتری برای اجرای یک پروژه صرف شود نتیجه نهایی کار قابل اعتمادتر خواهد بود دیگر منسوخ شده است، زیرا صنعت ساختمانسازی روز به روز در حال پیشرفت است و ویلاهای LSF تا همین امروز توانستهاند جای خود را در این صنعت باز کنند.
مزایای ساخت ویلای LSF چیست؟
کشور ما در سالهای اخیر با بلایای طبیعی متنوعی مانند سیل و زلزله دست و پنجه نرم کرده است. از این رو شرکتهای معماری به دنبال روشهایی نوین برای تولید سازههای سریع، سبک و مقاوم بودهاند، و چه روشی بهتر از تولید سازههای پیش ساخته LSF؟
سازههای LSF کاربرد بسیاری دارند. میتوانیم از این نوع سازه در ساخت کارگاههای صنعتی، شهرکهای مسکونی، مجتمعهای آموزشی و مجموعههای ورزشی بهره ببریم. اما بیشترین نرخ استفاده از این نوع سازهها در ویلاسازی است. بالاخص سازندگان شهرکهای ویلایی در شمال کشور به شدت طرفدار روش ویلاسازی LSF هستند. اما به نظر شما ویلای LSF چه مزایای دیگری دارد که توانسته است به سرعت در صنعت ساختمان ترند شود و مورد توجه بسیاری از مهندسان قرار بگیرد؟ کارشناسان مجموعه استدیو معماری تجویدی پاسخ میدهند:
- ویلای LSF به دلیل استحکام بالای متریال آن در برابر زلزله تا 8 ریشتر مقاوم است.
- سرعت بالای ساخت ویلای LSF باعث صرفهجویی در زمان و بازگشت سریع سرمایه میشود.
- قطعات پیشساخته ویلای LSF توسط دستگاههای پیشرفته و بدون دخالت انسان تولید میشوند، بنابراین ایجاد خطای انسانی در این روش ساخت به حداقل رسیده است.
- مصالح مورد استفاده در ویلای LSF قابلیت بازیافت دارد و از این طریق این سازهها دوستدار محیط زیست هستند.
- سازه LSF عایق صوتی و حرارتی است و به طور قابل توجهی از هدررفت انرژی ممانعت میکند.
- این سازهها سبک هستند و شالوده کمعمقی دارند. همچنین بار وارده بر فونداسیون آنها به حداقل رسیده است.
- ساخت ویلای پیشساخته LSF به دلیل استفاده از مصالح سرد نورد شده و حذف متریال اضافی و گرانقیمت مانند میلگرد، دارای هزینه نهایی مقرون به صرفهتری است.
- در مکانهایی که مصالح ساختمانی محدودی وجود دارد و یا نیاز است تا از متریال بصورت بهینهتری استفاده کنیم روش LSF گزینهای عالی خواهد بود.
- در ویلای LSF مساحت داخلی ساختمان کاملا مفید استفاده میشود و هیچگونه پرتی فضا نخواهیم داشت.
- سازه LSF در برابر خوردگی، پوسیدگی و نفوذ جانوران موذی مقاومت بینظیری دارد.
- به دلیل پیشساخته بودن این سازهها در تولید انبوه ویلا هزینه نیروی کار به شدت کاهش مییابد.
- ساخت ویلای LSF به سبک کاملا مدرن و امروزی در دکوراسیون خارجی
مقایسه ویلای LSF با ویلاهای بتنی و فولادی
در اولین جمله باید اعتراف کنیم که سازه اسکلت بتن یا اسکلت فولادی که در 2 یا 3 سال ساخته میشود با تغییر روش ساخت به LSF این زمان به 2 تا 3 ماه کاهش خواهد یافت. این صرفهجویی در زمان بسیار چشمگیر است و تعداد زیادی از مهندسان و پیمانکاران را ترغیب میکند تا دست از ساخت پروژههای سنگین و طولانی مدت بردارند و به روشهای نوین صنعت ساختمان روی بیاورند.
بحث دیگر موضوع هزینه است. در ساخت ویلای LSF تقریبا تمام متریال اضافی حذف شده است و تنها مصالح مورد استفاده ما ورقهای فولادی نازک، اتصالات و عایقهای صوتی و حرارتی هستند. همین صرفهجویی در مصرف مصالح ساختمانی قیمت نهایی سازه LSF را نسبت به سازه فولادی و بتنی به شدت کاهش داده است.
از طرفی به دلیل پیشساخته بودن ویلای LSF هزینه تردد و جابجایی مصالح، دستمزد کارگر، اشغال فضای زیاد کارگاهی و … از قیمت نهایی کار کم میشود. همچنین سرعت عمل در ساخت ویلا به روش LSF در کشور ما امتیاز ویژهای به شمار میرود. زیرا قیمت مصالح و نرخ تورم همواره در حال افزایش است و هرچه یک پروژه زودتر به پایان برسد با تورم کمتری دست و پنجه نرم میکند.
ویلای LSF یک سیستم ساختمانی سبک است. مهمترین مزیت سبکسازی ساختمان ایمن بودن آن است. درواقع وزن کمتر ویلای LSF در برابر سازههای سنگین و حجیم فولادی و بتنی باعث مقاومت بیشتر این سبک از ویلا در برابر زلزله و صرفهجویی در انرژی میشود.
کاربرد ویلای پیشساخته LSF در شمال کشور
البته که ویلاسازی در کشور ما منحصر به یک استان خاص نیست، اما شهرهای خطه شمالی کشور به علت آب و هوای فوقالعاده و طبیعت بینظیر خود بیشتر از مابقی استانها مستعد ویلاسازی هستند. به دلیل نرخ بالای ساخت و ساز در مناطق شمالی کشور شاهد مدلهای متنوعی از ویلا هستیم که هرکدام جذابیت و زیبایی خاص خودشان را دارند. درواقع طراحی ظاهر و نمای ویلا و سرعت ساخت آن در شمال کشور برای بازاریابی و جذب مشتری اهمیت ویژهای دارد.
در حیطه ساخت و ساز به قدری رقابت در میان ویلاسازان تنگاتنگ است که هر شرکت ساختمانی با بکارگیری مهندسان نخبه سعی در افزایش ابتکار عمل و ساخت سبکهای جدید و نوآورانه در صنعت ساختمان دارد. در حقیقت پیمانکاران ترجیح میدهند با سازههای LSF ویلاهایی بسازند که هم زیبا و ایمن باشد و هم در کوتاهترین زمان پروژه ساخت آن به اتمام برسد.
حرف آخر
رشد ویلاسازی در مناطق مختلف ایران باعث روی کار آمدن سبکهای نوینی از ساخت و ساز شده است. یکی از بهترین و کارآمدترین سبکها، ویلاسازی به روش LSF است. در این مقاله درمورد ویلای LSF، مقایسه آن با ساختمانهای بتنی و فولادی و مزایای ساخت آن به طور مفصل صحبت کردیم. اگر شما هم متقاضی ساخت ویلا هستید و به سازه LSF فکر میکنید میتوانید تقاضای خود را با کارشناسان مجموعه استدیو معماری تجویدی در میان بگذارید و راهنماییهای لازم را از این طریق دریافت کنید.