معایب و مزایا شیشه لاکوبل چیست؟ {مقاومت قیمت و نواقص}

معایب و مزایا شیشه لاکوبل چیست؟ {مقاومت قیمت و نواقص}

معایب و مزایا شیشه لاکوبل چیست؟ {مقاومت قیمت و نواقص}

شیشه لاکوبل، یکی از انواع نسبتا جدید شیشه ساختمانی است که می‌توان آن را ترکیبی از شیشه‌های مقاوم سکوریت و شیشه‌های زیبای رنگی دانست. تنوع رنگی و ظاهر درخشان این نوع شیشه، بزرگترین نقطه قوت آن است که موجب شده بسیاری از فضاهای تجاری، اداری و حتی خانگی متناسب با دکوراسیونی که برای محیط خود در نظر گرفته‌اند، از این نوع شیشه برای دیزاین کردن بهتر فضا استفاده نمایند.

فیلم نت

علی رغم تمامی خوبی های شیشه لاکوبل طبیعتا ایرادات خاص خود را نیز دارد. اطلاع نداشتن از این ایرادات و توجه کورکورانه به مزایای فریبنده شیشه لاکوبل، در درازمدت خریداران این نوع شیشه را از کرده خود پشیمان می‌کند. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین معایب شیشه لاکوبل اشاره می‌کنیم.

معایب شیشه لاکوبل

  • تنوع رنگی : این مورد را احتمالا در سایت‌های دیگر به عنوان یکی از مزایای شیشه لاکوبل دیده‌اید اما واقعیت کمی متفاوت است. با وجود تنوع رنگی بالای شیشه لاکوبل اما در مقایسه با متریال‌های مشابه نظیر دیوارپوش و کاغذ دیواری، تنوع رنگ شیشه‌های لاکوبل آن‌ قدرها هم فوق‌العاده نیست. به بیان بهتر، از هر طیف رنگی که بخواهید به صورت میانگین شاید 2 یا 3 رنگ شیشه لاکوبل وجود داشته باشد (مثلا شیشه لاکوبل آبی آسمانی، آبی اطلسی و آبی نفتی) ولی در مورد کاغذ دیواری یا دیوارپوش، همین تنوع رنگ ممکن است به بیش از 10 رنگ در یک طیف رنگی هم برسد. در چنین شرایطی، اگر زیادی روی جور بودن رنگ شیشه با سایر اجزا حساسیت دارید، شیشه لاکوبل ممکن است ناامیدتان کند.
  • حساسیت به ضربه : همانطور که ذات برخی از آدم‌ها را نمی‌توان عوض کرد، ذات شیشه را هم نمی‌توان تغییر داد. شیشه لاکوبل هم با وجود مقاومت 7 برابری نسبت به شیشه سکوریت معمولی، به هر حال شیشه است! شیشه هم همیشه با خطر شکستن دست به گریبان است. نمی‌توانید یک قطعه شیشه بسازید و ادعا کنید کاملا نشکن است. لاکوبل هم کاملا نشکن نیست و خصوصا در برابر ضربه، احتمال شکستن دارد. بنابراین، در مقایسه با متریال‌های رقیبش احتمال شکستگی و ترک‌خوردگی در آن بالاست و در هنگام خرید، باید به فضای استفاده شیشه دقت نمود.

با این وجود، اگر یک فضای اداری آرام دارید که قرار نیست در آن ضربه‌ای به شیشه‌ها وارد شود، جای نگرانی نیست. شیشه لاکوبل نسبت به شیشه معمولی مقاومت بالایی دارد و احتمالا می‌تواند از پس زیبایی‌ّبخشی به دیزاین شما بر بیاید اما اگر در یک فضای کارگاهی با خطر ضربه دیدن بالای شیشه کار می‌کنید، بهتر است سراغ این متریال نروید.

  • وزن بالا : شیشه‌های لاکوبل به دلیل فرآیند ساخت و ماهیتی که دارند، نسبت به اغلب مصالح دنیای طراحی داخلی وزن بالاتری دارند. این وزن بالا باید به وسیله یراق‌آلات مخصوص یا چسب‌های بسیار قوی مهار شود؛ در غیر این صورت، به مرور زمان امکان سقوط و شکستگی آن وجود خواهد داشت. چنین ایرادی، خصوصا برای فضاهای تجاری با ارتفاع بالای سقف که قصد استفاده از شیشه را دارند بسیار مهم است زیرا با افزایش ارتفاع هم وزن قطعات شیشه افزایش می‌یابد، هم لنگر ناشی از وزن زیاد می‌شود و هم خطر ناشی از سقوط قطعات دچار افزایش می‌شود.
  • قیمت : قیمت مصالح در ساختمان‌سازی اگر حرف اول را نزند، قطعا حرف دوم را می‌زند! چه در فرآیند ساخت اسکلت و سفت‌کاری و چه در مرحله طراحی داخلی، قیمت قطعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شیشه لاکوبل هم ذاتا نوع گرانی از شیشه محسوب می‌شود. به همین دلیل، استفاده از آن خصوصا در حجم بالا می‌تواند از نظر اقتصادی برای کارفرما سنگین باشد.

با این وجود، در صورتی که بخواهید در ابعاد کمتر از این نوع شیشه استفاده کنید، زیبایی و خواص شیشه لاکوبل به قیمت نسبتا بالای آن می‌چربد. به عنوان مثال، استفاده از شیشه لاکوبل به عنوان شیشه بین کابینتی نیاز به خرید مقدار زیادی شیشه نخواهد داشت و در نتیجه، فشار زیادی هم به جیب شما وارد نخواهد کرد. پس می‌توانید با خیال راحت برای فضای آَشپزخانه خود روی این شیشه حساب کنید.

  • نقص در پردازش : فرآیند تولید شیشه لاکوبل از آنجا که شامل دو فاز کلی سکوریت کردن شیشه و رنگی کردن آن می‌باشد، احتمال وجود نقص در آن وجود دارد. این نقص می‌تواند شامل حباب‌های کوچک هوا در ساختار شیشه و یا عدم یکنواختی رنگ آن باشد که در هر حالت، ایراد قابل توجهی برای این نوع شیشه به حساب می‌آید.

وجود این ایراد، توجه دوچندان شما هنگام خرید و تحویل شیشه‌ها را طلب می‌کند. خصوصا اگر شرکتی که از آن شیشه می‌خرید و نصاب شیشه‌های شما متفاوت هستند، در هنگام تحویل گرفتن شیشه‌ها به عدم وجود این نقص‌ها دقت بالایی داشته باشید.

شرایط نگهداری : با وجود این که تمیز کردن شیشه‌های لاکوبل خصوصا در فضاهایی که بیشتر در معرض لکه‌ها هستند (مثلا آشپزخانه) بسیار آسان است اما نیاز به تمیزکاری مداوم منجر می‌شود در برخی از کاربردها، شیشه متریال مناسبی نباشد. به عنوان مثال، در طراحی فضاهای اداری و تجاری با سقف‌های بلند، نمی‌توان دائما شیشه‌هایی که در ارتفاع 2 متری قرار دارند را تمیز کرد. بنابراین، استفاده از متریال‌های جایگزین سهولت بیشتری به کار شما می‌بخشد. اینجاست که شاید مجبور باشید بین سهولت استفاده مصالح جایگزین و ظاهر بی‌نظیر شیشه‌های لاکوبل، یک کدام را انتخاب کنید!

مقاومت حرارتی محدود: خرید شیشه رنگی لاکوبل برای فضاهایی که در آن دما تا حد زیادی افزایش می‌یابد یا دچار نوسانات شدید است، انتخاب مناسبی به شمار نمی‌رود زیرا این نوع شیشه در برابر دمای بالا و کم و زیاد شدن مداوم آن، چندان بی‌نقص عمل نخواهد کرد. مراکز آشپزی بزرگ به عنوان مثال، از آنجا که گازهای بزرگ خوراک‌پزی را در کنار دیوار نگهداری می‌کنند، ممکن است با داغ شدن شیشه، آسیب جدی به آن وارد شود و به همین دلیل، استفاده از شیشه لاکوبل در چنین فضایی چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

مزایای شیشه لاکوبل

در کنار ایرادات گفته شده، یک بار دیگر مزایای این نوع شیشه را هم به اختصار مرور می‌کنیم، صرفا برای این که امیدتان به این نوع شیشه به کل ناامید نشود! برخی از مهم‌ترین نقاط قوت شیشه لاکوبل عبارت‌اند از :

  • مقاومت بالاتر نسبت به شیشه‌های معمولی در برابر ضربه و فشار
  • مقاومت بالاتر نسبت به شیشه‌های معمولی در برابر حرارت و نوسان دما
  • تنوع رنگی بالا
  • درخشندگی و ظاهر بسیار زیبای این نوع شیشه خصوصا در نور شب
  • خاصیت عایق نسبی در برابر صدا و حرارت، خصوصا در مقایسه با متریال‌های رقیب نظیر دیوارپوش و کاغذ دیواری

جمع‌ بندی

شیشه لاکوبل یکی از زیباترین و پرکاربردترین انواع شیشه برای المان‌های مختلف شیشه‌ای از قبیل پارتیشن، کابین دوش و درب شیشه‌ای می‌باشد. مزایای زیادی برای این نوع شیشه عنوان می‌شود اما در کنار این مزایا، شیشه لاکوبل معایب خاص خود را هم دارد.

به خاطر داشته باشید که شیشه لاکوبل با وجود این ایرادات، همچنان یکی از بهترین و لوکس‌ترین متریال‌ها برای طراحی داخلی ساختمان به شمار می‌رود اما در برخی از موقعیت‌های خاص، شاید بهتر باشد به متریال‌های جایگزین هم فکر کنید.

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه