اگر میخواهید منزلتان را برای اولین بار دکور کنید یا دکوراسیون داخلی آن را تعویض کنید، پروژه طراحی دکوراسیون داخلی آن یک پروژه چالش برانگیز خواهد بود که نیازمند تصمیمات مهم و غالبا پرهزینهای است که نتایج آن باید بتواند سالها شما را راضی نگه دارد. میخواهید بدانید که چه سبکی برای شما مناسب است؟ طراحی را خودتان انجام دهید یا بهتر است به طراح دکوراسیون حرفهای بسپارید؟ قصد دارید چقدر هزینه کنید؟ و چه کارهایی باید برای شروع کار طراحی دکوراسیون داخلی انجام دهید تا به دکوراسیون دلخواهتان برسید؟ در این مطلب، چیدانه از ابتدا تا انتهای پروژه طراحی دکوراسیون داخلی در کنارتان خواهد بود و آنچه را لازم است برای شروع کار طراحی دکوراسیون بدانید در اختیار شما قرار خواهد داد. با ما همراه باشید…
طراحی دکوراسیون داخلی طبق تعریفی که در آکسفورد آمده به معنای " هماهنگسازی از پیش طراحی شده برای زیباتر دیده شدن رنگها، اثاثیه و دیگر اشیا موجود در یک اتاق یا ساختمان به شکل هنرمندانه " است. دکوراسیون داخلی مثل هنرهای دیگر اصول، استاندارد و ریزهکاریهایی دارد که باید به طور تخصصی آنها را اجرا کرد.
در طراحی دکوراسیون داخلی، همه چیز متناسب با مد و دورههای زمانی و ترندهای روز تغییر میکند، بنابراین بیشترین چیزی که در این هنر باید به آن اهمیت داد سلیقه شخصی است. طراحی دکوراسیون داخلی با استفاده از رنگ، نورپردازی، مبلمان و دیگر عناصر دکوری از یک پلان ساده، یک چشمانداز زیبا و کاربردی خلق میکند.
برای انجام صفر تا صد یک پروژه طراحی دکوراسیون داخلی، چه توسط خود شما و چه طراحان دکوراسیون داخلی، باید مراحلی طی شود. این مراحل شامل موارد زیر خواهد بود؛
در شروع کار طراحی دکوراسیون داخلی نگاهی به خانه خود بیندازید. چه چیزهایی را در آن میپسندید و چه چیزهایی را نمیپسندید؟ همه چیز را از همه نظر بررسی کنید. مواردی چون زیبایی، راحتی، مبلمان، پردهها و پارچهها و رنگها. در بازسازی دکوراسیون، چیزهایی را که در دکوراسیون قبلی خود دوست داشتید، دوباره استفاده کنید و آنچه را دوست نداشتید حذف کنید.
سپس یک لیست از علاقه مندیهای خود تهیه کنید. اگر هزینهها برایتان مهم نیست، هرچه را که دوست دارید در روند طراحی دکوراسیون داخلی اضافه کنید را در لیست بنویسید. سپس تصمیم بگیرید از عهده کدام یک بر میآیید و آنها را اولویت بندی کنید.
تصاویر دکوراسیون داخلی فضاهایی را که دوست دارید جمع آوری کنید و از آنها برای طراحی دکوراسیون داخلی ایده بگیرید. حتی اگر از طراح داخلی کمک میگیرید، این عکسها به او کمک میکند بفهمد شما چه میخواهید.
میتوانید برای جمع آوری عکس از همین جا شروع کنید. سری به تورهای خانه گردی چیدانه بزنید و عکسهای متنوع و بیشماری از فضاهای مختلف خانه ببینید. دیدن تصاویر بخش مهمی از فرآیند شروع کار طراحی دکوراسیون داخلی است.
برای انتخاب و طراحی دکوراسیون داخلی مناسب، خودتان به تنهایی تصمیم نگیرید و نظر همسر، فرزند یا هرکس دیگری که قرار است از این فضاها استفاده کند را بپرسید. با هم و در کنار هم انتخاب کنید، نظرات شما میتواند تکمیل کننده یکدیگر باشد.
شاید تصمیمگیری سخت باشد ولی با تهیه لیستی که گفته شد و دیدن تصاویر و مشخص کردن علاقه مندیها، شما به راحتی میتوانید طرح دکوراسیون داخلی مورد نظرتان را انتخاب کنید. بهتر است اجزای طراحی دکوراسیون داخلی را دسته بندی کنید. برای مثال سبک مبلمان، ترکیب رنگی، طرح ها و الگوها، مصالح و تعداد مبلمان لازم برای هر اتاق.
برای تکمیل کار طراحی دکوراسیون داخلی نگاهی دیگر به خانه خود و وسایل آن بیندازید. اگر مبل روکش شدهای دارید که دوستش دارید اما پارچه آن را نمیپسندید، فقط رومبلی را عوض کنید. وسایل چوبی به راحتی میتوانید رنگ آمیزی و لکه زدایی کنید. شما با خلاقیت و نوآوری به آسانی میتوانید یک طراحی مقرون به صرفه داشته باشید.
به طور کلی سه عبارت معماری داخلی، طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی در کاربرد با هم همپوشانی دارند اما در اصل متفاوت هستند و هریک نیاز به دانش و مهارتهای خاص خود دارند.
معماری داخلی هنر و علم طراحی فضاست که کار تعیین مرزهای کلی و قسمتهای مختلف ساختمان را با طراحی نقشه اولیه یا با تغییر و تجدید نظر در طرح اولیه انجام میدهد. در معماری داخلی، معمار فضای داخل یک ساختمان را برای ساکنان آن به شکل مناسبی طراحی میکند، طوری که افراد با ساختمان ارتباط برقرار کرده و نسبت به آن حس تعلق پیدا کنند. معمار داخلی باید هنر، فلسفه و روانشناسی را بداند و پروژه طراحی داخلی را بر اساس اقتصاد، فرهنگ و صنعت انجام دهد. معماری داخلی پروژههای مراکز تفریحی، منازل و ساختمانهای اداری را طراحی میکند.
اهمیت معماری داخلی به اندازهایست که در سالهای اخیر آن را جزیی از معماری پایدار میدانند و برای نگهداری منابع، بازیافت و طراحی کاربردی هم استفاده میشود. معماری داخلی، بخشهای داخلی ساختمان را با در نظر گرفتن جنبههای انسانی، کاربرد و چگونگی استفاده از فضا طراحی میکند. معمار داخلی باید علاوه بر داشتن دانش نقشه کشی و طراحی نقشه ساختمان، با استفاده از قوانین بهینهسازی و خلاقیت، فضاهای داخلی را با توجه به نیازهای انسانی طراحی کند.
طراحی داخلی از موارد مهم در بازسازی ساختمان یا ساختن بناست. در واقع طراحی داخلی پلی بین طراحی دکوراسیون داخلی و معماری است. در طراحی داخلی، طراح با تکیه بر علم، هنر و رفتارشناسی، فضای داخل ساختمان را خلاقانه، مطابق کاربرد ساکنان یا مراجعان، سازماندهی و طراحی میکند. در این کار مواردی چون اصول ایمنی، عایق صدا بودن، دما و نورپردازی بررسی میشود و در آخر اثاثیه، لوازم دکوری و نحوه چیدمان آنها انتخاب میشود.
منظور از طراحی داخلی ساختمان، طراحی قسمتهای داخلی ساختمان از دیدگاه بصری، هنری و کاربردی با توجه به علم و چگونگی ساخت و ساز معماری داخلی است. طراح داخلی با استفاده از علم طراحی موجب افزایش عملکرد کاربردی فضا میشود و سعی میکند سلیقه و ویژگیهای رفتاری شما را در کاربرد فضا در نظر داشته باشد.
امروزه دکوراسیون داخلی منازل و ساختمانها یکی از پرطرفدارترینها در صنعت ساختمان است. طراحی دکوراسیون داخلی به جای طراحی داخلی ساختمان، با به کارگیری خلاقیت و استفاده از وسایل، عناصر و مبلمانی که در فضا وجود دارد، به بهینهسازی و زیبایی فضای داخلی میپردازد. برای مثال با تغییر رنگ دیوارها و وسایل خانه، فضاهای مورد نظر را تغییر میدهد. متخصصین طراحی دکوراسیون داخلی و دکوراتور باید با توجه به ابعاد و اندازههای فضا، مقدار روشنایی، ابعاد مبلمان و نوع مصالح، در کنار ایجاد فضایی زیبا، دلنشین و منحصر به فرد، محیطی امن نیز برای افراد خانه فراهم کند.
طراحی دکوراسیون داخلی در سبک و مدلهای متفاوتی اجرا میشود. بر اساس دورههای زمانی، دکوراسیون داخلی دارای انواع سنتی، کلاسیک، مدرن و لاکچری است که هر یک زیرمجموعهها و استانداردهای خاص خود را برای طراحی دارند. در طراحی دکوراسیون داخلی نقشه داخلی، نور محیط، تفکیک پلانها، پوشش دیوار و کف، طرح و رنگ مبلمان و اثاثیه به شکل جداگانه و متناسب با سبک طراحی انتخاب و اجرا میشود. انواع مبل و اکسسوریهای به کاربرده شده در هر یک از این سبکها متفاوت است.
میتوانید طراحی دکوراسیون داخلی منزلتان را به شرکتهای طراحی داخلی یا کارشناسان و مهندسان دکوراسیون داخلی منزل بسپارید که این کار را بر اساس اصول طراحی به بهترین شکل برایتان انجام دهند. برای این کار میتوانید به کارشناسان معماری اعتماد کنید.
توجه داشته باشید که مهندس طراحی داخلی منزل با دکوراتور فرق دارد اما گاهی در اصطلاح عامیانه مهندس طراح با دکوراتور اشتباه گرفته میشود. مهندسی طراحی دکوراسیون داخلی علم و رشتهای دانشگاهی است که بعد از قبول شدن در رشته معماری، باید این زیرشاخه تحصیلی را انتخاب کرد.
اما دکوراتورها کار اجرا را در طراحی دکوراسیون داخلی را انجام میدهند، در واقع با مهندسان طراحی داخلی کار کرده و طرح و پلان آنها را پیادهسازی میکنند. دکوراتورها نیاز به تحصیلات آکادمیک ندارند و با شرکت در دورههای کوتاه مدت طراحی نیز میتوانند به مهندسان طراحی داخلی کمک کنند. مهندس طراحی داخلی در دورههای دانشگاهی انواع شاخههای تخصصی این رشته را یاد میگیرند، که شامل موارد زیر هستند؛
برای مثال در یک پروژه طراحی دکوراسیون داخلی برای انتخاب مبل، دکوراتورها تنها نوع، رنگ، بافت و الگوی میز و مبل را انتخاب میکند اما مهندس طراحی داخلی با توجه به ضوابط و قوانین موجود، کاربرد، انتقال دما، اشتعال پذیری، طول عمر و تمام مشخصات علمی و تخصصی آنها را هم بررسی میکند. دکوراتورها معمولا پروژههای طراحی دکوراسیون داخلی منازل شخصی را انجام میدهند نه پروژهای بزرگ مانند طراحی داخلی ایران مال را.
معمولا ساختمانهای مسکونی و تجاری پس از مدتی با توجه به میزان کیفیت مصالح به کار رفته در ساخت، فرسوده شده و نیاز به بازسازی و تعمیر پیدا میکنند. در این صورت باید خیلی زود به آنها رسیدگی شود تا از خسارات و آسیب بیشتر جلوگیری شود. برای بازسازی و داشتن نما و ظاهر بهتر یا نگهداری و تعمیر و طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان باید برنامه مشخصی در نظر گرفته شود.
بازسازی ساختمان مسکونی میتواند شامل تعمیر و طراحی دیوارها، کف پوش، سقف، نما یا وسایل خانه باشد. بهتر است این کار به افراد ماهر سپرده شود تا هزینهای که برای خرید مصالح، بازسازی، کارگر و طراحی صرف میشود هدر نرفته و به نتیجه دلخواه خود برسید. در روند بازسازی پس از تعمیرات کلی کار به طراحی دکوراسیون داخلی میرسد که بهتر است آن هم توسط مهندسین معماری داخلی و دکوراتیوها همزمان انجام شود. حتی اگر بودجه شما محدود باشد، میتوانید تنها تغییرات لازم و جزیی و تغییر وسایل خانه را انجام دهید.
اگر برای شروع کار طراحی دکوراسیون داخلی به اندازه کافی بودجه دارید، کل دکوراسیون داخلی منزل خود را یک مرتبه زیر و رو کنید. اما اگر بودجه کافی ندارید، آن را در فازهای مختلف انجام دهید. بهتر است اول یک اتاق را تمام کنید و بعد بروید سراغ اتاق دیگر تا اینکه از هر اتاق فقط یک گوشه را تغییر دهید. زندگی در یک فضای نیمه دکور شده زیاد جالب نیست. بهتر است پروژه طراحی دکوراسیون داخلی خود را از اتاق نشیمن شروع کنید. چون این فضا در منزل پرکاربردترین است و اعضای خانواده وقت زیادی را در آن می گذرانند.
با تشکر خیلی مفید بود.
ممنون از توجه شما