Chidaneh.com placeholder image

با ویژگی‌های میلگرد آجدار بیشتر آشنا شوید

میلگرد آجدار یکی از مهم ترین مقاطع آهنی می باشد که در بسیاری از صنایع از جمله صنعت ساختمان کاربرد دارد. میلگردهای آجدار در انواع متفاوتی تولید می شوند که تفاوت آن ها در میزان آج روی میلگرد ها می باشد.

میلگرد ها محصولاتی هستند که بیشتر در پروژه‌های صنعتی و به خصوص ساختمانی کاربرد دارند و وظیفه‌ آن‌ها، غالبا ایجاد تکیه گاه و افزایش مقاومت در بتن و در نهایت افزایش استحکام سازه می‎باشد. میلگرد آجدار دقیقا همان محصولی است که برای مسلح کردن بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد که انواع مختلفی دارد و در گرید ها و استاندارد های مختلفی تولید می شود. این محصول در سه دسته استاندارد A2 ، A3 ، A4 در بازار به فروش می رسد که در ادامه این مقاله به جزئیات و مشخصات هر کدام از این میلگرد های اجدار پرداخته می شود. پس اگر می خواهید به پاسخ سوال میلگرد آجدار چیست دست یابید و با انواع این محصول آشنا شوید، در ادامه این مطلب مارا همراهی نمایید. 

پله و نرده های شیشه ای گام استیل

 

مقاومت کششی میلگرد (Rebar Tensile Strength)

حداکثر مقاومت کششی یا تنش گسیختگی، از تقسیم حداکثر بار ثبت شده در آزمایش کشش بر سطح مقطع اولیه میلگرد به دست می‌آید. برای تعیین آن می توان از دستگاه های تست کشش میلگرد استفاده کرد. برشی از میلگرد نرمال را داخل دستگاه قرار می دهند و با اعمال کشش از دو طرف نمودار تغییرات را ثبت می کنند. معمولا این کار توسط برنامه های کامپیوتری نظیر TEST Manager یا Power Manager انجام می شود. با این دستگاه می توان مولفه هایی همچون مدول و تنش و کرنش را رسم کرد.

مقاومت تسلیم میلگرد (Rebar Yield Strength)

مقدار تنشی که در آن بدون افزایش بار تغییر طول فولادی زیاد می‌شود تنش تسلیم یا مقاومت تسلیم یا مقاومت جاری شدن می‌نامند و بر حسب مگاپاسکال حساب می شود. مبنای تشخیص حد الاستیک و شروع رفتار پلاستیک ماده مقاومت تسلیم محسوب می‌شود. دو عامل استحکام کششی و تنش تسلیم میلگرد از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار بر مقاومت میلگرد است.

مقاومت مشخصه فولاد بر اساس مقدار تنش تسلیم آن معین می‌شود و معادل مقداری است که حداکثر 5 درصد مقادیر اندازه‌گیری شده برای حد تسلیم ممکن است کمتر از آن باشد. در مواردی که تنش تسلیم به وضوح مشخص نباشد مدار آن معادل تنش نظیر 2/0 درصد تغییر شکل نسبی ماندگار انتخاب می‌شود.

میلگرد ساده چیست؟

همان‌طور که از اسم‌ این میلگرد پیداست، ساده و بدون‌آج است. میلگرد ساده بیشتر در صنعت کاربرد دارد و کار اصلی آن‌ها ایجاد استحکام و مقاومت بیشتر در بتن است. همچنین این میلگردها در ساختمان‌سازی کاربرد بسیاری دارند؛ یعنی در ساخت بناها، ستون‌های بتنی، زیرسازی، مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و جبران ضعف کششی بتن در برابر زمین‌لرزه استفاده می‌شوند.

میلگرد ساده در صنعت برای جوشکاری، آهنگری و تغییر شکل استفاده می‌شود. در کشورهای مختلف، میلگردها با استانداردهای متفاوتی تولید می‌شوند.

طول استاندارد میلگردها 6 یا 12 متر است و در قطرهای متفاوتی از 6 تا 200 میلی‌متر تولید می‌شوند؛ به‌عنوان‌مثال، میلگرد 8 میلی‌متری، میلگرد 16 میلی‌متری و … .

 

تفاوت میلگرد ساده و آجدار در چیست؟

میلگردها دارای مقادیر دقیق در سایز و وزن هستند. به‌طورکلی همه‌ی میلگردها، طبق استاندارد جهانی تولید و به بازار عرضه می‌شوند که به دودسته‌ی زیر طبقه‌بندی می‌شوند:

انواع میلگرد آجدار در دو نوع شاخه و کلاف در سایزهای متداول 5.5 الی 40 میلی‌متر

انواع میلگرد ساده در دو نوع شاخه و کلاف در سایزهای متداول 5.5 الی 20 میلی‌متر با کاربردهای صنعتی و ساختمانی

ازلحاظ مواد تشکیل‌دهنده

میلگردها از مواد تشکیل‌دهنده‌ی متفاوتی ساخته می‌شوند که هرکدام قدرت و استحکام کششی متفاوتی دارند و طول عمر و مقدار فرسایش‌شان نیز متفاوت است که با توجه به منطقه، مکان و نوع سازه باید از آن‌ها استفاده کرد.

انواع میلگرد رایج در بازار ازلحاظ جنس عبارت‌اند از:

میلگرد اروپایی

میلگرد فولاد کربن

میلگرد روکش اپوکسی

میلگرد گالوانیزه

میلگرد فولاد استنلس (ضدزنگ)

میلگرد فایبرگلاس

ازلحاظ روش تولید

روش‌های تولید میلگرد، با توجه به شرایط اقلیمی هر کشور متفاوت است؛ اما به ‌صورت کلی، تولید میلگرد به دو روش زیر انجام می‌شود:

روش تولید آلیاژی (آنالیز شیمیایی)

در این روش، فولاد موردنظر از طریق اضافه کردن فرو آلیاژها ساخته‌شده و شمش تولیدی در فرآیند نورد به شکل موردنظر درمی‌آید؛ سپس میلگردها را در محیط آزاد قرار می‌دهند تا به‌مرور خنک شوند.

 

میلگرد تولید‌شده از این روش، از سطح بیرونی تا مرکز آن دارای خواص مکانیکی و مشخصات شیمیایی یکسان است و در مواقع زلزله و فشار، مقاومت یکنواخت و مناسب‌تری را از خود بروز می‌دهد.

 

 

روش تولید حرارتی (ترمکس)

درروش ساخت میلگرد ترمکس، شمش فولادی مورداستفاده، دارای کلاس آنالیز شیمیایی پایین‌تری است. جهت تأمین مقاومت منطبق بر استاندارد، میلگرد تولیدی را که دارای دمای بالایی هست، با عبور یک‌باره از داخل لوله‌های آب، خنک می‌کنند. برای به‌کارگیری این نوع میلگرد در سازه‌های تحت‌فشار و مناطق زلزله‌خیز باید احتیاط‌های لازم را به عمل آورد. لازم به ذکر است که قیمت میلگردهای ترمکسی معمولاً کمتر از میلگردهای آلیاژسازی شده است.

شرکت همیار فلز که در سال 1389 تاسیس شد در حوزه تامین کنندگی تجهیزات پالایشگاهی و سکوهای نفتی و فروش تمام آهن آلات فعالیت دارد.این برند در لیست AVL شرکت نفت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.همیار فلز با سابقه نیم قرن در این حوزه و تضمین کیفیت و بهترین قیمت به شما کمک می کند حتی به صورت آنلاین کالای خود را تامین کنید. همیار فلز مجهز به فروش اعتباری تمامی محصولات فولادی با مشارکت بانک های سراسر کشور است.

کلمات کلیدی:میلگرد، مقاومت، فولاد، همیار فلز

 

 

 

 


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه