Chidaneh.com placeholder image

معرفی سقف شیب دار و روش اجرای آن در ساختمان

به قلم: مژگان احمدی

سقف ها جز اساسی و جدا نشدنی هر بنایی می باشند، که در هر منطقه و اقلیم آب و هوایی به روش های گوناگون ساخته می شود، سقف های صاف، گنبدی شکل، و یا سقف های شیب دار از جمله سقف هایی است که در اقلیم های گوناگون کشور مورد استفاده قرار می گیرد، امروز در چیدانه به بررسی سقف های شیب دار در اقلیم های پر بارش می پردازیم با ما همراه باشید. 

سقف شیب دار چیست؟

به سقفی که حداقل شیب آن 15 درجه تا حداکثر70درجه باشد سقف شیب دار می گویند، عموما در اقلیم های سرد و پر بارش برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل ساختمان از سقف های شیب دار استفاده می شود . در این نوع سقف ها، سازه ی سقف توسط آهن کشی و گاه فلزات دیگر ایجاد می شود و پوشش سقف شیب دار بر روی آن نصب می شود،این پوشش می تواند تایل های آردواز، سفال، چوب و یا از مصالح رایج دیگر باشند.

قالیشویی ادیب

انواع سقف شیب دار

سازه نگهدارنده سقف شیب دار در تمامی انواع کم و بیش مشابه است و در حقیقت نوع پوشش نهایی به کار رفته در سقف نوع سقف شیب دار را مشخص می کند. پوشش سقف شیب دار در گذشته عموما آردواز و پس از آن از جنس سفال بود که دارای سوراخ هایی بودند و عملا با سیم فلزی بر روی سازه اسکوپ (بست) می شدند . اما امروزه عموما از متریال و مصالح سینتیتک عایق رطوبت برای پوشش سقف شیب دار استفاده می شود که هم وزن کمتری دارند ، هم ظاهر بهتری نسبت همتای قدیمی خود دارند. 

اجرای سقف شیب دار

اجرای سقف شیب دار دارای مراحلی است ،در ابتدا سازه آهن کشی بر روی طبقه آخر بنا سوار می شود و بر روی آن پوشش سقف شیب دار قرار می گیرد، در مرحله ی بعد زیر سازه از انواع عایق های حرارتی و صوتی استفاده می شود و با دستک هایی که از سازه اصلی بنا گرفته شده ،سقف کاذب برپا می شود.

 

ساختاربام شیب دار از چهار عنصر اصلی تشکیل شده است:

  1. اسکلت با خرپا سازی و شاسی کشی که معمولا با قوطی فلزی انجام می شود در این مرحله که اصطلاحاً سربندی نیز گفته می شود شیب های سقف طبق نقشه طراحی شده اجرامی شود.
  2. اجرای شاسی کشی چوبی جهت ایجاد شبکه یکپارچه به منظور بستری مناسب برای اجرای پوشش سقفی نهایی.
  3. اجرای عایق حرارتی(درصورت نیاز به سقف گرم) و همچنین در این مرحله در صورت نیاز می توان لایه های ضدرطوبت قیری را به منظور جلوگیری از نشتی آب ، نم و تعرق اجرا نمود.
  4. نهایتاًاجرای تایل های پوشش بام شیب دار با رعایت اصول نصب مریوط به نوع پوشش سقفی مورد استفاده.

مزایا و معایب سقف شیبدار

سهولت در اجرا، وزن کمتر نسبت به سقف های مسطح و همخوانی با اقلیم های پر بارش از مزایایی است که می توان برای  سقف شیب دار در نظر گرفت ، و شاید از معایب آن در بعضی موارد فرمی است که به بنا تحمیل می کند، هرچند این فرم گاهی موجب زیباتر شدن ساختمان هم می شود،اما باید به این نکته توجه کرد که درصد شیب در زیبایی نمای ساختمان بسیار موثراست باید این موضوع را درنظر داشت نوع پوششی که انتخاب می کنیم محدودیتی برای ما هنگام طراحی شیب مورد نظرمان ایجاد نکند.

اگر در حال ساخت خانه یا ویلا هستید، و می خواهید برای طراحی سقف و بام منزل تان تجدید نظر کنید و آن را از حالت مسطح همیشگی خارج کنید و به دنبال افراد خبره و متخصص هستید، اهالی فن چیدانه از ایده ی اولیه گرفته تا آخرین قدم اجرا در کنار شما هستند. می توانید به بخش های فعال در زمینه ی سقف و دیوار کاذب یا اجرای سقف سر بزنید و از آن ها در این راهنمای بخواهید.

مطالب بیشتر:

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران
ا در تاریخ 05 آذر 1394
بام ؟ شیب ؟!
info_37437 در تاریخ 28 آذر 1395
مقاله ی خوبی بود ممنون

ثبت دیدگاه