Chidaneh.com placeholder image

طراحی فضای سبز حیاط در 10 ویلای ایرانی!

به قلم: تحریریه چیدانه

طراحی محوطه: مگر می شود بهار و تابستان از راه برسد و حیاط خانه ها بلا استفاده بماند؟ اصلا مگر می شود از خیر هندوانه و کاهو سکنجبین بعد از ظهر آن هم در زیر سایه آلاچیق و عطر گل و گیاهان حیاط که نسیم عصرگاهی با خود جا به جای می کند گذشت؟ اصلا مگر می شود بیخیال شد بوی علف های تازه کوتاه شده را؟ به نظر من که تا جای ممکن در بهار و تابستان باید از فضای حیاط استفاده کرد. اما اگر فکر می کنید در خانه های امروزی نمی توان از حیاط ها استفاده کرد، با این مطلب از چیدانه همراه باشید تا با هم تعدادی از پروژه های برجسته ایرانی را که طراحی فضای سبز حیاط آن ها زیبا و جذاب است را بررسی کنیم شاید شما هم جذب شدید تا دستی به سر و گوش فضای سبز حیاط ویلا و خانه تان بکشید. 

گروه معماران مدام
طراحی حیاط خانه ایرانی
گروه معماران مدام

تابلو فرش ریحان

1. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: حیاط از دست رفته 

اول از همه می خواهیم به سراغ گروه معماری مدام برویم که در امر و زمینه طراحی حیاط حسابی قوی عمل می کنند. پروژه حیاط از یاد رفته این گروه یکی از زیباترین طراحی های فضای سبز حیاط را نشان می دهد. در طراحی فضای سبز حیاط  این پروژه از حوض، قلب معماری سنتی ایران در وسط استفاده شده است. امتداد حوض به آلاچیق حصیری می رسد، دور تا دور حیاط با گل و گیاهان خانگی مانند شمعدانی ها پوشیده شده است و در هر جایی که ممکن بوده است نشیمنی برای در کردن خستگی ها استفاده شده است. به نظر من که طراحی فضای سبز حیاط این پروژه یکی از جذاب ترین انواع آن است. با خواندن مطلب بازسازی حیاط ۵۰ متری آپارتمان مسکونی به سبک ایرانی می توانید با این پروژه آشنا شوید. 

فیروز فیروز
نمای بیرونی پروژه باغ دماوند
فیروز فیروز

2. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: باغ دماوند 

عکس بالا را خوب نگاه کنید، این عکس دقیقا همان تصوری که شما از یک باغ دارید را برای شما به نمایش می گذارد. باغی با درختان سر به فلک کشیده و پر از گل و گیاه رنگی. این باغ که توسط گروه معماری فیروز فیروز طراحی و اجرا شده است، نمونه بسیار زیبا و فکر شده از باغ های کهن ایرانی را نشان می دهد. در طراحی فضای سبز حیاط ویلا دماوند، جدای از درختان سر به فلک کشده شده از سنگ های تراش خورده برای تعیین مسیر های عبور و مرو استفاده شده است. گاه و بی گاه در دل این مسیر های سنگی آلاچیق های پارچه ای ساده ای دیده می شود که به وسیله گلدان های سفالی پر از گل های رنگارنگ تزیین شده اند. به نظرم سری به مطلب باغ دماوند، جلوه ای بی نظیر از باغ ایرانی در تهران بزنید و خودتان بیشتر با طراحی فضای سبز این باغ آشنا شوید. 

3. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: ویلای ظهوری 

بعضی وقت ها معماران برجسته ما در مورد زمین پروژه حسابی شانس می آورند و زمین هایی به پست شان می خورد که باعث منحصر به فرد شدن پروژه های شان می شود. یکی از این معماران خوش شانس و پروژه های برجسته و منحصر به فرد، هومن بالا زاده و ویلا ظهوری بود. این ویلای زیبا در دل زمینی که بی شباهت به بهشت نیست قرار دارد. عملا لازم نبود که برای طراحی فضای سبز حیاط این ویلا کار خاصی صورت بگیرد، به نظر من که بزرگ ترین چالشی که این معمار خوش ذوق ایرانی با آن روبرو بوده است، انتخاب قسمت مناسب زمین برای طراحی بوده است، چون واقعا انتخاب دید و منظر مناسب برای پنجره ها در چنین زمینی که هر تکه و گوشه اش پر از زیبایی است قطعا کار سختی است. اگر باور نمی کنید، مطلب ویلای مدرن ظهوری ،طراحی خارق العاده برای لمس طبیعت را بخوانید. 

سهراب رفعت
نمای ویلای فردوس جنوبی در مازندران
سهراب رفعت

4. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: ویلای فردوس 

مفهوم ویلا با طراحی فضای سبز آن کامل می شود، اصلا طراحی ویلا بدون طراحی فضای سبز حیاط آن ممکن نیست، این فضای سبز است که به ویلا معنا و مفهوم می بخشد. ویلای فردوس مازندران که توسط سهراب رفعت طراحی و اجرا شده است، یکی از آن دسته ویلاهایی است که طراحی فضای سبز اطراف آن باعث جذابیت و زیبایی هرچه بیشتر آن شده است. در کنار نمای خارجی این ویلا مسیرهای رفت و آمد با لوورهای چوبی تعریف شده است. رنگ قهوه ای چوب و رنگ سبز چمن ها ترکیب جذاب و دلنشینی را پدید آورده است. این هماهنگی زمانی بیشتر می شود که می بینی از همین لوورهای چوبی در طراحی نمای خارجی ویلا نیز استفاده شده است. مطلب طراحی ویلای فردوس، بهشت جنگل های مازندران شما را بیشتر با این طراحی فضای سبز این ویلای زیبا آشنا می کند. 

5. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: ویلا لواسان 

در طراحی فضای سبز حیاط ویلا می توان از اجزا و عناصر تزیینی مختلفی استفاده کرد. یکی از این اجزا و عناصر سنگ های تزیینی در ابعاد و اندازه های مختلف هستند. این سنگ ها می توانند به فضای سبز حیاط ویلا ابهتی وصف نشدنی ببخشند. نمونه ای زیبا از اجرای این سنگ های تزیینی را می توانید در ویلایی معلق در لواسان تهران ببینید. این سنگ ها با نظم و ترتیب خاصی در فضای سبز چیده شده اند و بین آن ها نیز با گیاهان پر شده است. تعبیه منبع های نوری برای نورپردازی فضای سبز ویلا نیز یکی دیگر از ترفندهای زیبایی این حیاط بوده است. 

6. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: خانه 20 ساله کاوه 

استفاده از شبکه شطرنجی و مدولار برای طراحی فضای سبز حیاط خانه می تواند ایده های خوبی را به شما بدهد. این شبکه های شطرنجی به ما در طراحی مسیرهای رفت و آمد و جانمایی درست عناصر دیگر مانند آلاچیق ها و حوض آب کمک خواهد کرد. یادتان باشد رمز زیبایی طراحی فضای سبز حیاط استفاده از انواع مختلف گل و گیاهان است. در طراحی فضای سبز حیاط ویلای خانه 20 ساله کاوه از این شبکه های شطرنجی استفاده و حتی این همین شبکه ها به طراحی فضا اعمال شده اند. مطلب بازسازی خانه کاوه، ساختمانی ۲۰ ساله در تهران شما را بیشتر با این ساختمان و روند طراحی فضاهای مختلف آن اشنا می کند. 

7. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: ویلا افشاریه 

عکس بالا ویلای افشاریه را به شما نشان می دهد. یکی از بارز ترین ویژگی های طراحی فضای سبز حیاط این ویلا استفاده از چمن های سبز در درز بین سنگ های کف و مسیر های رفت و آمد است. این چمن ها خود تبدیل به متریالی جذاب برای کف حیاط شده اند. نکته دیگری که در طراحی فضای سبز این ویلا به کار رفته متریال های آن است. این متریال ها در هماهنگی کامل با هم هستند، سنگ ها آجر ها و چمن ها کاملا همنشینی خوبی دارند. 

مطلب پیشنهادی چیدانه به شما: ویلای افشاریه کرج، الهام از باغ ایرانی

کلیاس کویر
نمای خارجی مجموعه نازدلکده ایزدشهر
کلیاس کویر

8. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: ویلای نازدلکده

شاید به نظر عجیب بیاید اما بی نظمی خود نوعی نظم است. لزومی ندارد برای طراحی فضای سبز حیاط خانه حتما جای از پیش تعیین شده ای برای گلدان ها و گل و گیاهان در نظر بگیرید، می توانید آن ها را به صورت پراکنده در اطراف ویلا و فضای سبز خانه تان بگذارید. به طور مثال می توانید نگاهی بیاندازید به طراحی فضای سبز حیاط ویلای نازدلکده که توسط گروه معماری کلیاس کویر طراحی و اجرا شد است و ببیند که این پراکندگی ها آن چنان هم بد نیستند. 

مطلب پیشنهادی چیدانه به شما: طراحی ویلای نازدلکده در مازندران برای یک خانواده پر جمعیت

9. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: خانه الفت 

گاهی هم طراحی فضای سبز حیاط خانه تنها محدود می شود به گذاشتن چند گلدان سفالی روی پله ها حتما که نباید حیاط پر باشد از چمن و دار و درخت باشد. گاهی همین گلدان ها چنان معجزه ای می کنند که انگشت حرت بر دهان همگان می ماند. به نظر من پروژه خانه الفت یکی از همین خانه هایی است که خود پروژه و ساختمان آن قدر خوب است که نیازی نبوده است روی حیاط آن بیشتر از این کار شود. ضمن آن که نورپردازی فضای سبز این خانه به اندازه کافی جذاب و گیرا هست. پیشنهاد می کنم حتما مطلب بازسازی خانه شصت ساله الفت در تهران که دل شما را می برد را بخوانید. 

استودیو معماری بوژگان
طراحی داخلی پاسیو و نورگیر خانه حقیقی
استودیو معماری بوژگان

10. طراحی فضای سبز حیاط و ویلا: خانه حقیقی 

درست است که وقتی صحبت از طراحی فضای سبز می شود اولین جا حیاط است که به ذهن انسان می رسد، اما خب اگر خانه ای حیاط نداشت تکلیف چیست؟ به نظرم چنین خانه هایی باید از فضای حیات خلوت خود به عنوان حیاط استفاده کنند و آن را همانند یک حیاط بیرونی تزیین و طراحی کنند. خانه حقیقی خانه ای است که از نعمت حیاط بی بهره است اما حیاط خلوتی با صفا دارد که جای خالی حیاط را برای اعضای خانه پر کرده است. این خانه توسط گروه بوژگان طراحی شده است و مطلب طبیعت و زیبایی ایرانی در خانه حقیقی در خیابان دولت تهران شما را بیشتر با این ساختمان آشنا خواهد کرد. 

ما دوست دارید بدانیم شما چه ایده های جذابی برای طراحی فضای سبز حیاط و ویلای خودتان انتخاب کرده اید. ما مشتاق دیدن ایده های خلاقانه ی شما هستیم!

مطالب بیشتر: کدام سایبان برای فضای بیرونی شما مناسب است؟
سایبان های پارچه ای چشم نواز برای بالکن و حیاط خلوت
قبل و بعد از طراحی فضای سبز باغچه در ویلای کردان
۱۳ طراحی دیوار حیاط خانه برای بستن دید همسایه ها

نویسنده: شمیم آقازاده | تحریریه چیدانه

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه