Chidaneh.com placeholder image

طراحی داخلی منحصر به فرد با انواع دیوار کاذب!

به قلم: تحریریه چیدانه

دیوار: یکی از المان های پرکاربرد در صنعت ساختمان دیوار کاذب می باشد پیش تر با مزایا و معایب دیوار کاذب در طراحی داخلی آشنا شدیم. دیوار کاذب انواع مختلفی از جمله دیوار کاذب پارتیشن (جدا کننده) ، دیوار کاذب پوششی (لاینینگ)، دیوار کاذب آکوستیک ( با عایق های پشم سنگ و پلی استایرن ) ،دیوار کاذب تزیینی (دکوراتیو) و…. دارد که امروز در چیدانه می خواهیم با هم آن ها را بررسی کنیم با ما همراه باشید.

دیوار کاذب

سرویس خواب بالسا

دیوار کاذب چیست؟

پیش از هر چیز بهتر است بدانیم دیوار کاذب چیست؟ دیوار کاذب در واقع دیوار جدا کننده غیر باربری هستند که برای تقسیم فضاهای داخلی ساختمان استفاده می شود. ساختار دیوار کاذب شامل قاب های فولادی سبک پیش ساخته با مقاطع C و U بوده که پانل های پی وی سی یا ام دی اف به روی آن نصب می شوند. فضای خالی داخل دیوارکاذب، امکان استفاده از انواع عایق حرارتی و صوتی را فراهم نموده و همچنین عبور و دسترسی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی را به راحتی برای دیوارکاذب میسر می سازد.

انواع دیوار کاذب

انواع دیوار کاذب

دیوار کاذب انواع مختلفی از جمله دیوار کاذب پارتیشن، دیوار کاذب پوششی ( لاینینگ )، دیوار کاذب آکوستیک ( با عایق های پشم سنگ و پلی استایرن ) ،دیوار کاذب تزیینی (دکوراتیو) با پوشش های سنگ، چوب  و…. دارد که در بخش های مختلف فضاهای داخلی از آن ها استفاده می شود.

دیوار کاذب پارتیشن

دیوار کاذب پارتیشن (جدا کننده)

دیوار کاذب پارتیشن، دیوارهای غیر باربری هستند که برای تقسیم فضاهای داخلی ساختمان استفاده می شوند. این ساختار شامل قاب های فولادی سبک ساخته شده با مقاطع U و C بوده که صفحات روکش دار گچی در یک یا چند لایه، به وسیله پیچ مخصوص بر روی آنها نصب می شوند. درزهای میان این صفحات به وسیله نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده، به نحوی که در انتهای کار، سطحی یکپارچه و بدون درز که قابلیت رنگ آمیزی و کاشی کاری یا هرنوع پوشش نهایی دیگری خواهد داشت، حاصل می گردد. داخل دیواره های این نوع از دیوار کاذب را می توان با عایق صوتی و حرارتی پلی استایرین پر کرد همچنین در دیوار کاذب پارتیشن می توان به جای MDF از پلی وود ، پی وی سی ، گلازول و سایر انواع پوشش ها استفاده نمود. کاربرد این نوع دیوار در دیوارهای داخلی ساختمان و پارتیشن بندی فضاهای داخلی و نمایشگاهی است ونتیجه کار بسیار زیبا و دلنشین خواهد بود.

دیوارپوش وستل
کناف
دیوارپوش وستل

دیوار کاذب پوششی ( لاینینگ )

در دیوار کاذب پوششی بنا به نوع عملکرد می توان از انواع صفحات روکش دار گچی استفاده کرد. این صفحات بر روی پروفیل های سبکی با مقطع C و L نصب می شود. و عایق های صوتی و حرارتی و همچنین شریان های تأسیساتی را در خود جای می دهند. درز این صفحات پس از نصب با بتونه و نوار درزگیر کناف درزگیری شده و در صورت نیاز به سطح تمام شده بسیار صاف بهتر است ۲ تا ۵ میلیمتر پوشش های مخصوص کناف بر روی این صفحات اجرا شود. این ساختار بر روی دیوارهایی با شرایط متفاوت قابل اجرا است و در حالت عادی نیازی به آماده سازی سطح زیرین نمی باشد ولی در ساختمان هایی با معیارهای فنی بالا جهت افزایش کیفیت اجرا بهتر است سطح دیوار اصلی از اثرات عوامل مضر نظیر کپک، چربی و روغن پاک شود.

گروه طراحان ونوس
طراحی تلویزیون در فضای نشیمن
گروه طراحان ونوس

دیوار کاذب آکوستیک

دیوار کاذب آکوستیک در واقع می توان هر نوع از دیوار کاذب باشد که به عایق صدا و حرارات مجهز شده است. و قابلیت سایر دیوار های کاذب را نیز دارا می باشد.

گروه معماری آوید
نورپردازی و گچبری منزل
گروه معماری آوید

دیوار کاذب تزیینی (دکوراتیو)

همانطور که می دانید در ساختمان سازی سنتی از آجر، سیمان، گچ و خاک  و گچ سفید برای ساخت یک دیوار ساده استفاده می شود. معایب این روش وزن بسیار زیاد سازه است همچنین در صورت وقوع زلزله این گونه دیوارها در مقابل لرزش ها فوق العاده ضعیف بوده و بعد از ترک خوردن به صورت اوار خراب می شود و باعث صدمه به ساکنین می شود. همچنین اینگونه دیوار ها فضای بسیار زیادی را اشغال می کند و هیچ گونه انعطافی برای طراحی از نظر زیبایی ندارد. ولی استفاده از دیوار کاذب تزیینی با وزن بسیار سبک تر برای ساختمان از نظر مقاومت در برابر زلزله و عدم صدمه به ساکنین در صورت خراب شدن به دلیل وزن سبک برتری چشم گیری نسبت به دیگر روش های دیوار کشی دارد. همچنین با عایق بودن بسیار بالا مانع از ورود و خروج گرما و یا صدامی شود. دیوارکاذب دکوراتیو با داشتن فضای خالی جهت عبور تاسیسات ساختمانی گزینه ایده الی برای دکوراسیون داخلی می باشد.

متخصصان و اهالی فن چیدانه مشتاقانه به سوالات شما در مورد دیوار های کاذب در بخش مشاوره دکوراسیون پاسخ خواهند داد. 

گردآوری شده در تحریریه چیدانه 

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه