حذف این پل افسونگر از شهر تهران، اوج بی‌سلیقگی بود

حذف این پل افسونگر از شهر تهران، اوج بی‌سلیقگی بود

پل خيابان سعدي پس از 30 سال به خاطر تغييرات ساختاري منطقه و احداث خيابان هاي جديد جمع آوري شد.اين ابتداي مطلبي است كه در نهايت به تغييرات عبور و مرور در اين محدوده مي رسد.

چهارراه مخبرالدوله

فیلم نت

 اين پل كه از سمت شمال به جنوب و پيش از انقلاب براي اتصال خيابان سعدي جنوبي به اميركبير و دسترسي به ميدان امام خميني (ره) (توپخانه) طراحي و ساخته شده، از سوي سازمان حمل و نقل و ترافيك جمع آوري شده و بازسازي حريم و خيابان هاي اطراف آن براي دسترسي سريع تر، در حال انجام است. از خيابان سعدي شمالي كه مي گذري، در ابتداي خيابان سعدي جنوبي، چهارراه مخبر الدوله قرار دارد. پل سعدي كه اين روزها تنها نخاله هايي از آن باقيمانده است، چند متر پايين تر، از نيمه هاي خيابان شروع مي شد و انتهاي آن نزديك به خيابان اميركبير قرار داشت. با وجود اينكه به نظر مي رسد برداشتن اين پل بار ترافيكي زيادي را به منطقه وارد مي كند، اما اين بار نتيجه كاملا برعكس است و برداشتن پل و تغييرات ساختاري در مسير خيابان هايي كه به امير كبير و ميدان امام (ره) منتهي مي شود، تردد در اين مسير را راحت تر كرده و از بار ترافيكي آن كاسته است. اين موضوع برآيندي از يافته هاي مهندسان مشاور اين طرح نيست، از آنجايي كه وقتي به سراغ كسبه و اهالي كه در اطراف پل كار مي كنند مي رويم، به ترافيك سنگين و طولاني مدتي كه از قبل از پل شروع شده و تا ميدان امام خميني (ره) ادامه داشته اشاره مي كنند و اميدوار هستند با هم سطح شدن خيابان  كه عريض شدن آن را نيز به دنبال دارد، مشكل ترافيك منطقه حل شود.

پل سعدی
جمع آوري يك پل 30 ساله
منطقه 12 يكي از قديمي ترين مناطق شهر تهران است كه در عين حال كه بايد از جديدترين و مدرن ترين ابزارهاي حمل و نقل و ساختار شهر برخوردار باشد، مي بايست به بافت تاريخي آن لطمه اي وارد نشود. اين يكي از اهداف اصلي مسئولان شهري و بويژه شهرداري منطقه 12 براي بازسازي آن بوده است. از سوي ديگر اين منطقه به دليل مركزيت اقتصادي، سياسي و اجتماعي، محل تردد افراد زيادي است كه نيازمند فضاي لازم براي فعاليت بوده و از اين رو مسئولان به دنبال راه حلي براي شكستن مشكلاتي كه سد راه اين منطقه شده ، هستند.
مهندس منصور محمد حسني در مورد جمع آوري پل سعدي در اين منطقه مي گويد: برداشتن پل سعدي بر اساس مطالعاتي كه توسط سازمان حمل و نقل و ترافيك صورت گرفته، براي تصميم گيري در مورد تثبيت يا برداشتن پل انجام شد كه درنهايت اين مطالعات نشان داد، برداشتن پل، تاثيري در بار ترافيك نداشته و حتي با تغييراتي در خيابان هاي اطراف،  ترافيك را تا حدودي كاهش مي دهد.

میدان مخبرالدوله
از سوي ديگر مهندس حسين هادياني مدير عامل سازمان مهندسي و عمران شهر تهران معتقد است: پل خيابان سعدي زماني كه ميدان امام خميني (ره) طرح ترافيكي خود را داشت، حدود 30 سال پيش ساخته شده بود، اما به دليل تغييرات ساختاري منطقه و احداث خيابان هاي جديد در آن و نياز پل به تعميرات مجدد، تصميم به جمع آوري اين پل گرفته شد.
وي با بيان اينكه با برداشتن اين پل امنيت و فرصت حركت عابران پياده افزايش خواهد يافت، افزود: ورود سريع خودروها به خيابان اميركبير، حركت عابران پياده را از شمال به جنوب دچار مشكل مي كرد و به دليل كم عرض بودن خيابان نيز امكان احداث پل عابر وجود نداشت. بنابراين پس از جمع شدن، پل در محل ديگري مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
در طرح جديد، اين خيابان بين خيابان سعدي تا ميدان امام خميني(ره) دوتكه شده كه از سعدي به طرف شرق ادامه داشته و به سمت ميدان امام خميني(ره) تلاقي با خيابان اميركبير داشته باشد و از طريق اين مسير به طرف ميدان امام  خميني(ره) حركت كند.
معاون حمل ونقل وترافيك منطقه 12 به تغييرات زماني حركت ماشين ها در اين محدوده اشاره كرده و ادامه مي دهد: نظرات كارشناسان و تحقيقات آنها نشان مي دهد كه عبور ماشين ها در اين منطقه از نظر زمان، وقت كمتري براي عبور وسايل نقليه مي گيرد، چون پيش از اين، يك تقاطع اضافي در خيابان اميركبير داشتيم كه با برداشتن پل، اين تقاطع نيز حذف مي شود و ماشين ها از سعدي شمالي مستقيم وارد ميدان امام خميني(ره) مي شوند.
او در پاسخ به اين سئوال كه آيا اينجا جابه جايي موجب سنگيني بارترافيكي منطقه شده است يا نه، تاكيد مي كند: با برداشتن اين پل، ترافيك خيابان اميركبير كمتر شده، اما محدوده ميدان امام خميني(ره) شلوغ تر شده است؛ البته با تغييراتي كه در شبكه راه هاي اين منطقه به وجودمي آيد، اين مشكلات نيز برطرف مي شود.

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران
مخبرالدوله هستم در تاریخ 02 مهر 1403
پل سعدی؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! این اسما رو از کجاتون در میارین؟؟ این اسمش پل مخبرالدوله بود که الان شد چارراه مخبرالدوله چقدر خاطرات خوب داشتیم ازش که یک شبه به باد فنا دادنش

ثبت دیدگاه