مسجد جامع سلطان قابوس بزرگترین عبادتگاه عمان و یک شاهکار هنری و فرهنگی است که تلفیقی از سنت، معنویت و زیبایی معماری اسلامی را به نمایش می گذارد. از فرش دستباف ایرانی تا گنبد طلایی این مسجد؛ هر یک ذوق و هنر و ایمان مردمانی را نشان می دهند که تاریخ و معنویت را در سنگ و رنگ جاودانه کرده اند.
مسجد جامع سلطان قابوس در شهر مسقط، پایتخت عمان قرار دارد. این بنای مذهبی که یکی از مهم ترین جاذبه های فرهنگی و معماری کشور محسوب می شود، در منطقه بوشر واقع شده و سالانه هزاران بازدید کننده داخلی و خارجی را به خود جذب می کند.
معماری این مسجد تلفیقی از هنر اسلامی کلاسیک و طراحی معاصر است. ساخت آن در سال ۱۹۹۵ آغاز شد و پس از شش سال در سال ۲۰۰۱ افتتاح گردید. گنبد اصلی مسجد ۵۰ متر ارتفاع دارد و در اطراف آن پنج مناره به نشانه پنج ستون دین اسلام قرار دارند. از دیگر ویژگی های معماری این مسجد می توان به استفاده از سنگ های طبیعی و موزاییک های دست ساز اشاره کرد. ترکیب هنرهای ایرانی، مغربی و عثمانی در تزئینات داخلی باعث خلق فضایی چشم نواز و منحصر به فرد شده که جلوه ای از شکوه معماری اسلامی را به نمایش می گذارد و هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.
نکته جالب دیگر این مسجد وجود فرش دستباف ایرانی با ۴۲۶۳ متر مربع است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید طرح این فرش ۲۴ تنی از نقشه گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان و ترکیب طرح افشان شاه عباسی و سایر نگارههای تزیینی ایرانی و اسلامی الهام گرفته شده است و برای بافت آن توسط بافندگان هنرمند ایرانی، ۴ سال زمان صرف شده است. رقیب زیبای این فرش نفیس را میتوان در سقف چوبی سالن دید که با نقوش عربی و خطاطی تزیین شده است.