همه چیز درباره طراحی تالار به سبک شکوهمند کلاسیک

همه چیز درباره طراحی تالار به سبک شکوهمند کلاسیک

تالار کلاسیک

تالار پذیرایی از آن دسته مکان‌هایی است که در دیزاین داخلی و خارجی آن تحملات و تشریفات حرف اول را می‌زنند. زمانی که اسم تالار پذیرایی را می‌شنویم به یاد مجالس جشن و شادی بزرگ مانند عروسی و تولد می‌افتیم. بنابراین طراحی فضای یک تالار باید به گونه‌ای باشد که حس شعف و شگفتی را در حاضرین در سالن به وجود بیاورد و خاطراتی به یاد ماندنی را از خود به جا بگذارد. هرچند معمولا تالارها به صورت چندمنظوره طراحی می‌شوند تا بتوانند برای مجالس ترحیم و عزاداری و مراسمات مذهبی نیز میزبان خوبی باشند. در مقاله امروز از چیدانه با همراهی کارشناسان گروه معماری ارچین به بررسی جزئیات طراحی تالار و مراحل مختلف آن پرداخته‌ایم. اگر شما نیز به چگونگی طراحی تالارها و سالن‌های بزرگ پذیرایی علاقمندید این مطلب را تا انتها بخوانید.

فیلم نت

7 اصل مهم در طراحی تالار

به صورت کلی تزئینات تالار پذیرایی باید به گونه‌ای در نظر گرفته شود که مهمانان به محض ورود به مجموعه حس مثبتی از فضا بگیرند و از این که در آن مکان حضور دارند لذت ببرند. اتفاقات مختلف و حساب‌شده‌ای باید بیفتد تا این حس به بیننده القا شود. درواقع طراحی تالار علاوه بر دانش و تجربه، نیاز به مهارت، خلاقیت و ذوق هنری زیادی دارد. به همین خاطر است که گروه‌های مهندسی محدودی به سمت مقوله طراحی تالار می‌روند. به نظر شما در طراحی تالار چه اصولی باید رعایت شود؟ چه نکاتی در طراحی موفقیت‌آمیز یک تالار یا سالن پذیرایی وجود دارد که آن تالار را به مجموعه‌ای خاص و متفاوت تبدیل کند؟

مکان‌یابی درست

در طراحی تالار همه چیز از پیدا کردن یک مکان مناسب آغاز می‌شود. مکان تالار باید به دور از شلوغی و ترافیک شهری باشد، همچنین اگر تالار در وسط شهر واقع شده باشد سر و صدای آن احتمالا مزاحمت زیادی برای خانه‌های پیرامونی ایجاد خواهد کرد. آدرس تالار باید سرراست باشند تا افراد هنگام پیدا کردن آن خسته و آزرده نشوند و مسیر را گم نکنند. بنابراین گام اول در طراحی تالار انتخاب یک مکان خوب با موقعیت جغرافیایی مناسب است.

انتخاب سبک تالار پذیرایی

تالارها در سبک‌های مختلفی طراحی می‌شوند. همه چیز بستگی به ذائقه کارفرما و البته سلیقه عمومی جامعه دارد. بعضی از شهرها که بافتی سنتی‌تر دارند بیشتر به سمت دکوراسیون‌های کلاسیک گرایش دارند و در شهرهای مدرن‌تر سالن‌های بزرگ به سبک مدرن و مینیمال طراحی می‌شود. در حقیقت پیش از آن که آجرهای اول در بنای تالار روی هم گذاشته شوند سبک و دکوراسیون تالار باید انتخاب شده باشد. زیرا ساخت یک بنا در سبک‌های مختلف نیازمند ضوابط طراحی، متریال و مصالح متفاوتی است.

بعنوان مثال در طراحی تالارهای تشریفاتی به سبک کلاسیک، اوج نماهای ورودی تالار با ستون‌های بلند و تزئینات منحصربفرد قدرت‌نمایی میکند. این در حالی است که در یک تالار با طراحی مدرن و مینیمالیسم نیازی به ستون‌های بلند ابزارخورده، گچبری‌های مجلل و نمای باشکوه و پرتشریفات نیست و همه چیز در اوج سادگی انتخاب می‌شود.

طراحی تالار

طراحی داخلی تالار

تا به اینجای مقاله حتما متوجه شده‌اید که طراحی تالار کلاسیک چقدر می‌تواند با طراحی ویلای کلاسیک متفاوت باشد. اینکه یک تالار بزرگ باشد یا دارای ساختمانی باشکوه و مجلل باشد به تنهایی همه چیز نیست و شاید تنها برای چند دقیقه که مهمانان مسیر را طی می‌کنند تا وارد فضای داخلی تالار شوند نظرها را به خود جلب کند. در طراحی تالار، دیزاین فضای داخلی به همان اندازه محوطه و نمای بیرونی ساختمان مهم و تاثیرگذار است. زیرا مهمانان بیشترین ساعات مراسم را در محیط داخلی تالار می‌گذرانند و تمام اتفاقات مهم از جمله رقص و پایکوبی، موسیقی و حضور عروس و داماد در داخل تالار انجام می‌شود. بنابراین طراحی داخلی تالار باید یه گونه‌ای باشد که مهمانان در آن فضا احساس راحتی کرده و لحظات رویایی و متفاوتی را تجربه کنند.

دیزاین داخلی تالار مانند یک عامل نیرومند می‌تواند کاری کند که مهمانان دوست داشته باشند دوباره به آن فضا بازگردند و یا از آن محیط فراری شوند. بنابراین مهم است که طراح تالار به ضوابط و اصول طراحی تسلط بسیار بالایی داشته باشد. در یک تالار کلاسیک شکوه و جلال یک فضای کلاسیک با معماری خاص با وجود پله‌هایی باشکوه، طراحی با تناسب درست و قاب‌بندی و دیزاین داخلی هماهنگ باعث زیبایی کار می‌شود. همچنین بکارگیری اکسسوری‌های خاص مانند مجسمه‌ها و تندیس‌های کلاسیک یا لوسترهای کریستال سنگین و گرانقیمت در تاثیرگذاری فضا نقش مهمی را ایفا می‌کند.

نورپردازی اصولی

در یک تالار کلاسیک نورپردازی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. در واقع بدون یک نورپردازی مناسب تمام تزئینات و تشریفات فرصتی برای خودنمایی ندارند و تجملات و زیبایی‌های تالار آنطور که باید و شاید جلوه نخواهد داشت. بنابراین طراحی تالار هرچقدر هم پرجزئیات و خلاقانه اجرا شود بدون یک نورپردازی مناسب تماما زیر سوال خواهد رفت. در یک تالار کلاسیک که دیتیل در طراحی حرف اول را می‌زند یک نورپردازی متمرکز و حرفه‌ای می‌تواند جلوه شکوهمندی به سالن ببخشد و تاثیرگذاری زیادی داشته باشد.

رنگ نو در سمت میز مهمانان بهتر است ملایک و یکنواخت باشد تا چشم را خسته نکند. اگر قصد اجرای نورپردازی خاص با جلوه‌های متفاوت دارید بهتر است این کار را روی سن و جایگاه زوج جوان انجام بدهید. نورپردازی استیج اصلی باید کاملا حرفه‌ای صورت بگیرد، زیرا اگر نور قوی‌تر یا ضعیف‌تر از حالت استاندارد باشد بدون شک در روند فیلمبرداری اختلال ایجاد می‌کند و سیل نارضایتی‌ها را به سمت مجموعه تالار روانه خواهد کرد.

یک نورپردازی خوب علاوه بر خلق زیبایی روشی مناسب برای تبلیغ کار تالار است و باعث می‌شود مهمانان تالار شما را برای مراسماتشان به خاطر بسپارند. همچنین فیلمبرداری مراسمات نیز بدون هیچ مشکلی از بابت نور و روشنایی به نحو احسن انجام می‌شود. نورپردازی در طراحی تالار به دست طراحان داخلی و مهندسین برق صورت می‌پذیرد، بنابراین مهم است که طراحی تالار خود را به یک تیم مجرب و حرفه‌ای بسپارید.

طراحی تالار کلاسیک

انتخاب مبلمان

مبلمان داخلی تالار باید کاملا متناسب با سبک دکوراسیون تالار انتخاب شود. بعنوان مثال در یک تالار کلاسیک معمولا از میزهای بزرگ در کنار صندلی‌های چوبی تراش‌خورده و سلطنتی استفاده می‌شود. میز و صندلی استیج که مخصوص عروس و داماد است بسیار مجلل، تشریفاتی و پرجزئیات طراحی می‌شود. درواقع جایگاه عروس و داماد مانند یک مرکز و محور در نظر گرفته می‌شود و مابقی المان‌های طراحی داخلی حول آن صورت می‌گیرد. نکته مهم این است که در طراحی تالار نمی‌توانیم مانند رستوران تمام میز و صندلی‌ها را یک شکل و یکنواخت بچینیم و باید تفاوت خاصی بین استیج رقص، جایگاه عروس و داماد و بقیه سالن قائل شویم.

بهترین رنگ‌ها در طراحی تالار

ترکیب رنگ‌ها در سبک کلاسیک بخصوص در تالار بسیار حائز اهمیت است. رنگ‌ها یک ابزار مهم در حالت‌های روانی و القای حس هستند. با بکارگیری رنگ در جای مناسب می‌توان فضایی یکپارچه و در کنار یک نورپردازی زیبا حالات سایه روشن را ایجاد کرد.

فرقی نمی‌کند چه سبکی از دکوراسیون را برای طراحی تالار در نظر گرفته‌اید. شما می‌توانید هر طرح و رنگی را در یک سالن تشریفاتی پیاده کنید. اما فراموش نکنید که همواره بهترین رنگ برای دیوارهای یک تالار رنگ سفید است. رنگ سفید می‌تواند پایه هر دیزاینی به شمار بیاید و هر طرحی را که مدنظر دارید به راحتی می‌توانید روی یک دیوار سفید اجرا کنید. مثلا در یک تالار کلاسیک با معماری خاصی روبرو هستیم که تزئین دیوارها و ستون‌ها در آن جایگاه ویژه‌ای دارند. قرار دادن قاب‌بندی‌های طلایی و نقره‌ای در کنار تابلوهای کلاسیک و آینه‌کاری‌های مجلل تنها بر روی یک دیوار سفید است که جلوه‌انگیز و مسحورکننده خواهد بود.

انتخاب رنگ سفید بعنوان رنگ غالب در طراحی تالار کلاسیک دست شما را برای انتخاب میز و صندلی، پرده‌ها، تزئینات داخلی و کفپوش سالن باز می‌گذارد. اما رنگ‌های دیگر برای تکمیل کردن دیزاین داخلی سالن، آزادی عمل را از شما می‌گیرد و انتخاب‌های شما را محدودتر می‌کند.

کفپوش در طراحی تالار

در کنار انتخاب رنگ دیوارها، پرده‌ها، ستون‌ها و … فضای کف بزرگترین فضایی است که مهمانان با آن در تعامل هستند و چشم‌ها را درگیر می‌کند. معمولا برای کفپوش تالار از سنگ‌های مقاوم استفاده می‌شود، زیرا تالار تشریفاتی یک محیط پرتردد است و معمولا خانم‌ها با کفش‌های مجلسی پا به آن می‌گذارند. بنابراین کفپوش در طراحی تالار باید از سنگی بادوام و باکیفیت ساخته شود.

بهتر است سنگ کف سالن مجالس در سراسر تالار بصورت یکدست و یکنواخت اجرا نشود. درواقع بازی کردن با طرح کفپوش هم می‌تواند امتیازی باشد برای آن که جایگاه‌های مختلف تالار را از یکدیگر متمایز کنید. بعنوان مثال بهتر است کفپوش سالن با کفپوش سن و جایگاه رقص متفاوت باشد تا تغییر کاربری از این طریق به حاضرین در سالن القا شود.

طراحی سالن پذیرایی کلاسیک

حرف آخر

طراحی تالار یکی از دشوارترین فیلدهای طراحی در ساخت و ساز به شمار می‌رود. زیرا طراح یک تالار تشریفاتی بایستی علاوه بر دانش و تجربه، دارای خلاقیت و ابتکار عمل بالایی باشد تا بتواند فضایی متفاوت و به یاد ماندنی خلق کند. فضایی که مهمانان در آن حس مثبتی داشته باشند و برای مراسمات بعدی خود نیز آن را انتخاب کنند. به همین دلیل ما به مالکین تالارهای پذیرایی و سالن‌های عروسی پیشنهاد می‌کنیم که تا می‌توانند برای طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی هزینه کنند و از تیم‌های مهندسی حرفه‌ای و مجرب بهره بگیرند. این یک واقعیت است که هرچه برای طراحی یک تالار زمان، هزینه و انرژی صرف کنید نتیجه نهایی کار موفقیت‌آمیزتر خواهد بود.

قصد دارید یک تالار تشریفاتی خاص و متفاوت داشته باشید؟ پس باید به شرکت‌های متخصص در این زمینه مراجعه کنید. گروه معماری ارچین با سبک کلاسیک و مدرن بهترین ایده‌ها را برای اشخاصی که به لوکس‌گرایی علاقه دارند ارائه می‌دهد و با استفاده از بهترین و باکیفیت‌ترین مصالح و متریال در کنار تیمی باتجربه و حرفه‌ای، طراحی تمام سبک‌های معماری مانند اماکن اداری، تجاری، مسکونی، هتل، تالار و … را بر عهده دارند.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه