یک ساختمان اسپانیایی در عربستان که مثل خواب و خیال است

یک ساختمان اسپانیایی در عربستان که مثل خواب و خیال است

سوم ماه می سال ۲۰۲۵ میلادی بود که نخستین تصاویر از ساخت‌وساز مجموعه هنری سلطنتی ریاض، پایتخت کشور عربستان سعودی توسط استودیو معماری اسپانیایی ریکاردو بوفیل (مستقر در بارسلونا) منتشر شد! تصاویری که از وجود یک بنای یادبود بزرگ در پارک ملک سلمان خبر می‌داد!

تابلو فرش ریحان

این پروژه که در حال ساخت است و به‌ زودی به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز فرهنگی منطقه شناخته خواهد شد، بخشی از طرح جامع پارک ملک سلمان (ابتکاری با هدف بازآفرینی یک فرودگاه نظامی قدیمی در قالب یک فضای سبز شهری سبز وسیع)، بزرگ‌ترین پارک شهری جهان با مساحتی بیش از ۱۶ کیلومتر مربع می‌باشد که هدف تبدیل شهر ریاض به یکی از قابل‌زیست‌ترین شهرهای جهان و تحقق اهداف سند چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی طراحی شده است.

این مجموعه شامل سیزده سازه‌ی منحصربه‌فرد است که در امتداد بلواری مرکزی به طول ۱.۵ کیلومتر قرار گرفته‌اند و به‌ عنوان محور ارتباطی بین شهر و پارک عمل می‌کنند. هر یک از این سازه‌ها به‌ گونه‌ای طراحی شده‌اند که بخشی از فعالیت‌های فرهنگی را پشتیبانی کنند و در عین حال، استقلال و هویت خاص خود را حفظ کنند.

از جمله این فضاها می‌توان به تئاتر ملی با ظرفیت ۲۳۰۰ نفر، سالن‌های تئاتر کوچک‌تر، آمفی‌تئاتر روباز، سالن‌های سینما ، موزه تمدن‌ها با ارتفاع ۱۱۰ متر، کتابخانه تخصصی با بیش از ۲۵۰ هزار کتاب و گنبد نمایشگاهی برای ارائه آثار هنری اشاره کرد که یک اکوسیستم فرهنگی خودکفا را تشکیل می‌دهند. همچنین، موسسه سلطنتی هنرهای سنتی شامل سه آکادمی هنرهای تجسمی سنتی، مرمت میراث فرهنگی و هنرهای نمایشی است که فضایی برای پرورش استعدادها و حفظ میراث فرهنگی فراهم می‌کند.

طراحی این مجموعه با الهام از سنت‌های بومی عربستان سعودی و با تلفیقی از مدرنیته، به‌ گونه‌ای است که تعادلی میان فرم‌های مدرن و هویت محلی ایجاد کند. از دیگر سو، استفاده از رنگ‌های گرم بیابانی در مصالح، همراه با طراحی هوشمندانه‌ای که نور و سایه را به‌ خوبی مدیریت می‌کند، این مجموعه را با اقلیم خشک شهر ریاض هماهنگ کرده است.

استودیو معماری اسپانیایی ریکاردو بوفیل می‌نویسد:
“مجموعه هنری سلطنتی ریاض، نه صرفا تقلیدی است از سنت و نه یک بیانیه صرفا جهانی. این پروژه از گونه‌شناسی‌های بیابانی، مصالح محلی و منطق #واحه الهام می‌گیرد، بدون اینکه نوستالژیک شود! این پروژه خود را به عنوان یک مکان میراث معاصر معرفی می‌کند، مکانی که معماری را با تداوم محیطی و فرهنگی همسو می‌کند…"


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه