Chidaneh.com placeholder image

طریقه مرتب کردن خانه، 10 روش که خانه را از این رو به آن رو می کند!

تمیزکاری و مرتب کردن خانه همیشه یکی از معضلات بزرگ برای ما محسوب می شود. به خصوص اگر خانه مان کوچک باشد یا در بیرون از منزل شاغل باشیم. برای همه ما اتفاق افتاده که بعد از مدتی با خرید وسایل جدید، دیگر جایی برای نگهداری آن ها نداریم و یا در هنگام مرتب کردن دچار مشکی می شویم. مشاوران دکوراسیون برای این کار هم ایده ها و پیشنهادهایی دارند که من تعدادی از مهم ترین ها را در این مطلب گردآوری کرده ام. البته در کنار این اطلاعات می توانید با ۹ ویژگی کسانی که خانه ای مرتب و منظم دارند نیز آشنا شوید.

فیلم نت
سرویس خواب بالسا

1. فهرست بندی وسایل

قبل از شروع به ذخیره سازی، توصیه می شود فهرستی از وسایل که نیاز به مرتب کردن دارند تهیه نمایید. این کار باعث می شود باعث می شود که حجم اشیائی که باید مرتب و ذخیره شوند، برآورد گردد. معمولا ما از ابتدا شروع به جمع کردن می کنیم و زمان زیادی را هم از دست می دهیم در صورتی که دقیقا نمی دانیم با چه حجم از کار روبه رو هستیم. این مرحله همچنین می تواند یک فرصت برای جدا کردن اشیاء، کتاب ها، لباس هایی باشد که ما دیگر نیاز نداریم. تازه متوجه می شویم که این وسایل را استفاده نمی کنیم اما جای زیادی اشغال کرده اند.

مطلب پیشنهادی : چگونه آشپزخانه مرتب داشته باشیم؟

2. یافتن فضاهای جدید خانه

برای مرتب کردن و ذخیره سازی موثر، باید سعی کنیم فضای موجود را بهینه سازی نماییم. این کار به این معناست که بتوانیم از هر سانتی متر خانه درست استفاده کنیم. پس بهتر است قبل از شروع به کار فضاهای مختلف خانه را با زاویه جدیدی ببینیم، مطمئن قسمت هایی را پیدا می کنیم که قبلا از آن ها غافل بوده ایم. در واقع، با حرکت در هر اتاق نقطه جدیدی کشف خواهید کرد و در نتیجه شما قادر خواهید بود مکان های ذخیره سازی ناممکن را بیابید. بالای درب اتاق، زیر صندلی و …. .

مطلب پیشنهادی : مرتب کردن خانه، ۹ ترفند سه سوته!

3. استفاده از فضای اطراف مبلمان اصلی

در هر فضای خانه، مبلمانی قرار گرفته اند که وجود آن ها الزامی است. به طور مثال مبل سالن نشیمن، تخت خواب در اتاق خواب، دوش حمام و .. . این وسایل را مبلمان اجباری می نامیم اما نکته اصلی این جاست که نباید در هنگام مرتب کردن خانه آن ها را نادیده بگیرید. این فضاها پر از ایده های هوشمندانه برای جادادن وسایل هستند. به طور مثال فضای خالی زیر پله، فضای زیر تخت، روی صندوق های بزرگ و قدیمی و … .

4. بالا بردن ارتفاع وسایل برای ایجاد فضای ذخیره سازی

وسایلی در خانه هستند مانند تخت خواب، که به خوبی از فضاهای زیرشان استفاده نمود. اگر این جور وسایل را نسبت به حالت عادی کمی ارتفاع بدهید به راحتی می توانید از فضای زیر استفاده نمایید. این روش تقریبا برای اکثر وسایل بزرگ، مخصوصا در اتاق خواب قابل استفاده است.

مطلب پیشنهادی : تمیزکاری و مرتب کردن خانه با وجود بچه های شلوغ!

5. نصب مبلمان سفارشی

مبلمان بسیار مدرن و سفارشی به شما اجازه می دهد دقیقا همان فضای ذخیره ساری را که نیاز دارید به دست آورید. این راه همچنین یک راه حل جالب برای بودجه های کم است که می توانند مبلمان خود را تولید کرده یا حتی از وسایل بازیافتی استفاده نمایند. از مزیت های دیگر مبلمان سفارشی می توان به متحرک بودن آن ها اشاره داشت. در این حالت به راحتی می توانید محل مبلمان و وسایل را در اتاق و سالن تغییر داده و در صورت نیاز فضای جدیدی برای جا دادن اشیا به وجود آورید. 

6. ذخیره سازی بسته یا باز؟

کمد ها و محل های بدون درب در دسته فضاهای ذخیره سازی بدون درب قرار می گیرند. کتابخانه ها، شلف های باز و دکورهای شیشه ای مثال هایی از این نمونه هستند که اجازه می دهند اشیا داخل آن ها قابل دیدن باشند. برخی فکر می کنند که فضاهای ذخیره سازی بسته زیابیی بیش تری را به وجود می آورند اما چگونه می توانیم بفهمیم که کدام یک از انواع بسته یا باز برای ما مناسب است؟ اگر شما از آن دسته افراد نامرتب هستید باید نمونه های بسته را انتخاب نمایید. زیرا دیدن اشیا و وسایل بهم ریخته و نا مرتب از لحاظ بصری و ذهنی منظره آشفته و زشتی را به وجود می آورد که شلوغی فضا را تشدید خواهد کرد. استفاده از سبد یا جعبه ها می توانند گزینه مناسبی برای این افراد باشند.

مطلب پیشنهادی : طبقه بندی و نظم دهی در دکوراسیون داخلی منزل

7. چیدمان در ارتفاع

ارتفاعات بالا همیشه فراموش می شوند، در صوتری که شما به راحتی می توانید فضای جدیدی را بالای دیوار یا حتی نزدیک به سقف به وجود بیاورید. قرار دادن شلف های باز در ارتفاعات مختلف و نورپردازی زیر آن هاف نه تنها زشت نیست بلکه یک ترفند زیرکانه برای طراحی دیوار و جا دادن وسایل است. سقف کاذب ها هم در صورت ارتفاع زیاد می توانند در این مواقع کارساز باشند. به این صورت که می توانید از فضای خالی بالای آن ها به عنوان کمد بهره ببرید.

8. معلق کردن وسایل

این ایده یک ایده هوشمندانه است که به خصوص در آشپزخانه ها جواب می دهد. اما در فضاهای مختلف نیز می توانید این ترفند را به کار ببرید. آویزان کردن گلدان ها، آویختن ظروف، نصب کفش ها به دیوار نمونه های بسیار ساده ای از این کار هستند. شاید در این روش شما بیش تر باید خلاقیت خود را به کار بگیرید.

مطلب پیشنهادی : جای کیف و کفش، ۸ معجزه نظم دهی!

9. تعیین محدوده برای وسایل

تعیین محدوده برای اشیا و وسایل یکی از بهترین روش ها در مرتب کردن و نظم دهی در خانه است. در این روش به این صورت عمل می شود که وسایل را به سه دسته پرکاربرد، استفاه گاه به گاه و استفاده به ندرت تقسیم می کنند. سپس محل قرارگیری هر دسته را با توجه به کاربرد آن مشخص می نمایند. لباس ها، وسایل شخصی و هر چیزی که روزانه استفاده می کنید در دسته اول قرار می گیرند. بنابراین در زمان مرتب کردن باید آن ها را در دسترس ترین محل قرار دهید. دسته دوم، یعنی وسایلی که کم تر از دسته اول استفاده می شوند، بهتر است در بالا و پایین دسته اول قرار بگیرند. یعنی به طور مثال در یک کمد برای برداشتن ان ها نیاز به خم شدن یا ایستادن روی انگشتان پا دارید. سرانجام دسته سوم، یعنی وسایلی که به ندرت استفاده می شود، در بالاترین قسمت قرار می گیرند که حتی برای برداشتنشان به نردبان نیاز پیدا می کنید.

مطلب پیشنهادی : مرتب کردن خانه، از شر این ۱۰ وسیله خلاص شوید!

10. فضای ذخیره سازی را برای همه اختصاص دهید

از  آن جایی که افراد دارای سلایق و خلق و خوهای مختلفی هستند، بهتر است که برای هر شخص فضای اختصاصی جداگانه ای در نظر گرفته شود. هر یک از افراد خانواده بر اساس سن، اخلاق و سایر عوامل رفتارهای متفاوتی با وسایل خود دارند که اگر به خوبی تفکیک نشود می تواند اختلاف و مشکل را به وجود بیاورد. 

کلام آخر : اگر از آن دسته افرادی هستند که در بیرون از خانه مشغول به کار هستید مطلب راهکار های تمیزکاری و نظم دهی منزل برای افراد پرمشغله شما را در این راه یادی می کند.

نمونه های پیشنهادی چیدانه :

کابینت و طراحی داخلی متین کیا

اکسسوری نظم دهی لباس
کابینت و طراحی داخلی متین کیا

قفسه کشو دار ایکیا
مبلمان و اکسسوری جاکوب

قفسه بندی انبار
مبلمان و اکسسوری جاکوب

آسیا پلاستیک شرق

باکس نظم دهی
آسیا پلاستیک شرق
گروه تولیدی عاج

طبقه بندی چوبی
گروه تولیدی عاج
مبلمان و اکسسوری جاکوب

قفسه بندی پشت در اتاق
مبلمان و اکسسوری جاکوب

مبلمان و اکسسوری جاکوب

قفسه بندی اتاق کودک
مبلمان و اکسسوری جاکوب
کابینت و طراحی داخلی متین کیا

اکسسوری کمد برای کفش
کابینت و طراحی داخلی متین کیا
تجهیزات آشپزخانه و حمام فیکا

شلف هرکول
تجهیزات آشپزخانه و حمام فیکا

کابینت و طراحی داخلی متین کیا

اکسسوری داخل کمد لباس
کابینت و طراحی داخلی متین کیا
کابینت و طراحی داخلی متین کیا

اکسسوری داخل کمد لباس
کابینت و طراحی داخلی متین کیا
کابینت و طراحی داخلی متین کیا

اکسسوری داخل کشو لباس
کابینت و طراحی داخلی متین کیا

منبع : maisonapart | مترجم : گلنار صفدریان | تحریریه چیدانه


دیدگاه کاربران
نجمه در تاریخ 06 مهر 1397
سلام روزتون بخیر من یه پسر کوچولوی 11 ماهه دارم که کم کم داره راه می افته و همه وسایل از جمله دی وی دی پلیر و تلوزیون و وسایل دکوری از دستش در امان نیست و متاسفانه به دلیل کوتاهی دیوارها تابحال تی وی رو به دیوار نزدیم میخواستم ببینم عکسهایی از این نمونه دکوراسیونها دارید و اینکه کلا پیشنهادتون چیه؟ مطلبی مرتبط با این موضوع پیدا نکردم. در ضمن خونه ی ما طاقچه و این چیزا نداره
نجمه در تاریخ 11 مهر 1397
چرا کسی جوابی نمیده؟
golnar در تاریخ 16 مهر 1397
ممنون از توجه شما خانم نجمه عزیز، حتما در این هفته به موضوع مورد نظر شما پرداخته می شه.

ثبت دیدگاه