پرده منزل: زیباترین و شیکترین مدلهای جدید پرده
پرده خانه زیبایی فضا را چند برابر کرده و عنصری با اهمیت در طراحی دکوراسیون منزل است. پرده پنجره علاوه بر جذابیت و زیبایی، حریم خصوصی ایجاد کرده و میزان نور ورودی را کنترل میکند. بهدلیل قرارگیری در مقابل نور خورشید و احتمال پوسیده شدن بهتر است از پرده خانه با کیفیت برای پنجرهها استفاده شود. در این مطلب از چیدانه به معرفی انواع نمونههای شیک، جدید و زیبای مدلهای پرده منزل و چگونگی انتخاب پرده مناسب برای فضاهای مختلف در دکوراسیون داخلی پرداخته میشود. با ما همراه باشید…

نحوه انتخاب مدل پرده خانه
مدل پرده خانه و نوع پارچه آن باید با توجه به اتاقی که پرده در آن نصب میشود، انتخاب شود. همچنین رنگ و مدل پرده پنجره باید با سبک دکوراسیون، مبلمان و سایر وسایل خانه نیز هماهنگ باشد. برای اطلاعات بیشتر مطلب ست کردن پرده را بخوانید.

پرده مدرن ساده:
اگر دکوراسیون خانه شما به سبک مدرن طراحی شده، از انواع پرده مدرن ساده و تک رنگ با پارچههای سبک استفاده کنید. انواع پردههای ساده مناسب سبک دکوراسیون مدرن شامل پردههای پانچ، تور، حریر، رول شید، پلیسهای یا زبراست.

مدل پرده مینیمال:
مدل پرده مینیمال ظاهری ساده داشته، کاربردی، بدون تزیینات و سبک بوده و فضای کمی میگیرد و باعث ایجاد آرامش در فضا میشود. این پردهها مناسب برای دکوراسیون داخلی خانههایی به سبک مدرن و مینیمال هستند. پردههای صاف و فلت چون رومن، شید، زبرا، کرکرهای و کشویی با قابلیت کنترل نور و امکان استفاده آسان و همچنین پردههای پلیسه و پانچی با پارچههای ساده، بدون طرح و نقش و سبک جزو پردههای مینیمال و مدرن محسوب میشوند.

پرده کلاسیک:
انواع پرده کلاسیک پرکار و چین دار با پارچههای سنگین مانند پردههای ترکیبی، والاندار، ویکتوریایی و سلطنتی برای استفاده در دکوراسیون خانههایی به سبک کلاسیک مناسب هستند.

مدل پرده لوکس و شیک:
مدل پرده لوکس و شیک باید با مبلمان، کاغذ دیواری، تابلوها و تمامی اجزای دکوراسیون داخلی شما در تمامی فضاهای خانه هماهنگ باشد. این پردهها بیشتر مناسب سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک و لاکچری هستند اما در خانههایی با سبک دکوراسیون مدرنی که به سمت لوکس بودن تمایل زیادی دارد هم استفاده میشوند.

مدل پرده سلطنتی و لاکچری:
مدل پرده سلطنتی از انواع مدلهای پرده کلاسیک است که دکوراسیون داخلی منزل را سلطنتی و لاکچری نشان میدهد. این نوع پرده مناسب سبک دکوراسیون کلاسیک و سلطنتی بوده و بیشتر در سالن پذیرایی، نشیمن یا اتاقخوابهایی که به سبک سلطنتی دیزاین شدهاند، استفاده میشود.

انواع پارچه پرده منزل
امروزه پارچههای پرده تنوع زیادی دارند که با هر سلیقهای سازگاری دارند. افراد با توجه به سلیقه، میزان بودجه و دکوراسیون داخلی منزل خود میتوانند از انواع پارچه پردهای استفاده کنند. جدیدترین پارچههای پرده شامل:

پردههای با پارچه حریر و تور:
پردههای حریر و توری با بافت ظریف و لطیف خود بیشتر برای پردههای سبک و ساده کاربرد دارند. از آنها میتوان در دوخت انواع پرده برای تمامی فضاهای منزل استفاده کرد. پرده حریر مناسب فضاهایی است که نور بیشتری نیاز دارند. این پارچهها در مقابل نور خورشید مقاومت زیادی نداشته و بهتر است با پرده آستر استفاده شوند.

پردههای با پارچههای دانتل:
پردههای دانتل امروزه بسیار پرطرفدار هستند. این پارچهها طراحی خاص و زیبایی داشته و انتخاب مناسبی برای پردههای اتاق پذیرایی و نشیمن هستند.

پردههایی با پارچه ابریشم و مخمل:
این نوع پردههای پنجره بیشتر برای فضاهای رسمی مانند پذیرایی مناسب هستند. این پارچهها بهخوبی حالت گرفته و فضا را دلنشین و زیبا میکنند.

پردههایی با پارچه ساتن یا کتان:
پردههای ساتن یا کتان در عین سادگی گرمای خاصی دارند. این نوع پارچهها ضخیم بوده و نور آفتاب را بهراحتی از خود عبور نمیدهند و زیر آنها نیاز به نصب آستر نیست.

انواع پرده پنجره منزل
مدلهای متنوعی برای دوخت پرده پنجره وجود دارد که با توجه به سلیقه افراد و سبک دکوراسیون داخلی منزل میتوان آنها را بهکار برد. انواع مدلهای پرده خانه شامل:

پرده توری:
پردههای توری از انواع پردههای پنجره ساده بوده و برای دکوراسیون خانههایی به سبک مدرن مناسب هستند. پردههای خانه توری ساده، زیبا و مناسب برای هر فضایی هستند.

پرده پانچ:
جنس پرده پانچ از پارچه و جزء پردههای ساده است که بیشتر در دکوراسیون به سبک مدرن استفاده میشود. این مدل پرده بهوسیله پانچهای بالای خود روی چوب پردههای مخصوص نصب شده و چینهای عمیقی دارد.

پرده پیلیدار:
پرده پیلیدار معمولا با انواع پارچهها دوخته میشود. این مدل پرده با همه سبکهای دکوراسیون داخلی هماهنگ است. پردههای پیلیدار برای پنجرههایی با کم عرض و اتاقهایی با سقف کوتاه مناسبتر هستند و باعث میشود سقف اتاق بلندتر به نظر آید.

پرده والاندار:
در پردههای والاندار پارچهای به عنوان شال یا والان روی پرده زیری نصب میشود. این مدل پرده محبوبیت زیادی داشته و با وجود انواع مدل والان جدید و متنوع با اکثر سبکهای دکوراسیون هماهنگ میشود. توجه داشته باشید اگر پرده زیری ساده است، از پارچه طرحدار برای والان و اگر پارچه پرده زیری طرحدار است، والان پرده پارچهای ساده و بدون طرح باشد. برای دکوراسیون به سبک مدرن، بهتر است از یک والان ساده در یک طرف پرده استفاده شود و در دکوراسیون کلاسیک بهتر است از والانهای پرچین استفاده شود.

پرده آستری:
آستری پارچهای ارزان قیمت با قابلیت شستشو است و جنس آن از کتان یا پارچهای با کمی مواد پلاستیکی است. این پردهها بهصورت جدا زیر پردههای اصلی نصب شده و معمولا بدون طرح و به رنگهای کرم یا سفید هستند. آستری پرده معمولا زیر پردههای نازک و حریر نصب شده و از تابش مستقیم نور خورشید به پرده جلوگیری کرده و باعث حفظ حریم خصوصی هنگام تاریکی هوا هم میشوند.امروزه از پردههای شید صاف ویکدست هم بهجای آستر پرده استفاده میشود.

پرده ترکیبی:
پردههای ترکیبی معمولا از ترکیب پارچه ساده و سبک در زیر و پارچه سنگین و پرکارتر برای رو تشکیل میشود. رنگ و طرح این نوع پرده باید هماهنگ با سایر اجزای دکوراسیون داخلی چون مبلمان انتخاب شود. پارچه زیری معمولا از جنس حریر، تور یا دانتل و پارچه رویی معمولا طرحدار و از جنس مخمل یا ساتن است. پارچه رویی دکور پرده نامیده میشود.


پرده شید:
پرده شید برای پنجرههای که به داخل باز میشوند مناسب است. این مدل پردهها بالا رونده هستند و داخل محفظهای در بالای پرده جمع میشوند. پردههای شید رول معمولا تزیینی نیستند و میتوانید روی آن از پردههای تزیینی هم استفاده کنید. این مدل تنها برای جلوگیری از تابش نور خورشید استفاده میشود و برای پنجرههای بزرگ مناسب است.

پرده منزل رومن:
مدل پرده شید رومی یا رومن سادگی و ظرافت خاصی داشته، بهصورت کرکرهای باز و بسته میشود و برای فضاهایی با طراحی دکوراسیون ساده و مدرن مناسب است. پارچههای پرده رومن بیشتر ساده یا بافتدار بوده اما مطابق با سلیقه شما با پارچههای راه راه یا چهارخانه هم طراحی و تولید میشود. این پرده نیازی به آستر نداشته، مکانیزم حرکت آن شبیه پردههای شید رول بوده و جزء پردههای مدرن است.

مدل پرده اتریشی:
پرده اتریشی از انواع مدلهای شیک و خاص پردههای کلاسیک و سلطنتی است که در طرح و رنگهای متنوعی موجود است. این نوع پرده زمان جمع شدن به مجموعهای از والانها تبدیل میشود و نمایی بینظیر در دکوراسیون داخلی منزل ایجاد میکند. پرده اتریشی را میتوان هم در دکوراسیون آپارتمانهای معمولی امروزی و هم سالنهای مجلل عمارتها استفاده کرد.

پرده کرکرهای:
پرده کرکرهای یکی از با دوامترین انواع پرده منزل است که با استفاده از آن میتوان میزان نور ورودی را کنترل کرد. این مدل پرده برای فضاهایی که کنترل دید اهمیت زیادی دارد مناسب است. تیغههای پرده از جنس آلومینیوم یا چوب است که امروز مدلهای چوبی بیشتر طرفدار دارد. این پردهها با توجه به جنس تیغهشان در طرح و رنگهای مختلف و در دو نوع عمودی و افقی تولید و نصب میشوند.

پرده لوردراپه:
پرده لودراپه یا عمودی از انواع پردههای کرکرهایست با قابلیت امکان نصب بهصورت اتوماتیک و برقی، امکان نصب داخل پارتیشن یا شیشههای دوجداره، مقاومت بالایی داشته و سقف اتاق را بلند نشان میدهند اما امروزه کمتر استفاده میشوند. برای نوار پردههای عمودی از پارچه، چوب مصنوعی یا آلومینیوم استفاده میشود.

پرده خانه چوبی و حصیری:
برای ساخت پردههای چوبی از چوبهای افرا و بامبو استفاده میشود. این مدل پردهها جزء پردههای فانتزی هستند و فضایی گرم در دکوراسیون داخلی ایجاد میکنند. پردههای حصیری هم با الیاف طبیعی و نی بامبو ساخته میشود، تنوع بالایی داشته و نگهداری و تمیز کردن آنها آسان است. این پردهها را میتوان به صورت پلیسهای یا رولی بهوسیله نخ یا زنجیر در بالا جمع کرد.

پرده زبرا:
پرده زبرا از نوع پردههای بالارونده است و از دو لایه موازی که ترکیبی از تور و پارچه است ساخته میشوند. تورها و پارچه پرده به صورت راه راه در فواصل معین قرار میگیرند. با این پردهها میتوان میزان دید و نور ورودی را تنظیم کرد یا تمام پرده را جمع کرد. این پردهها برای فضاهای آشپزخانه و اتاق خواب مناسب هستند.

پرده منزل سهبعدی:
پردههای سهبعدی از مدرنترین و جدیدترین انواع پرده هستند که امروزه در دکوراسیون داخلی بهکار میروند. این پردهها بیشتر در فضای اتاق خواب استفاده شده و جلوه زیبا و خاصی به این فضا میدهند.

مدل پرده صاف:
مدل پرده صاف یا فلت یکی از انواع مدلهای پرده ساده و شیک است و با پارچه بهصورت صاف و بدون چین دوخته میشود. این نوع پرده با پارچههای مختلفی چون تور، حریر، مخمل یا کتان دوخته میشود و طرحهای متنوع و زیبایی دارد و بهدلیل مصرف کم پارچه از نظر قیمت نسبت به پردههای چیندار به صرفهتر است. پرده فلت بیشتر در سالنهای همایش، آمفی تئاتر، لابی هتل یا دکوراسیون داخلی مینیمال و مدرن استفاده میشود.

مدل پرده فانتزی:
فانتزی، یک واژه فرانسویست که در فارسی رؤیایی و خیالی ترجمه میشود. پرده فانتزی با تمام پردههایی که استفاده از آنها رایج بوده متفاوت است. نوع پارچه، طرح، رنگ یا جنس پردههای فانتزی کمی عجیب و غیر معمول به نظر میرسد و همین ویژگی باعث شده تا تنوع طرح و نقش زیادی داشته و آن را در فضاهای مختلفی چون نشیمن، پذیرایی، اتاق خواب و آشپزخانه استفاده کرد.

پرده بافتنی:
مدل پرده بافتنی و پردههای قلاب بافی نوعی از پردههای فانتزی کار دست هستند که با نخهایی چون کاموا و مکرومه بافته میشوند. این پردهها در رنگ و طرحهای متنوعی موجود هستند. پردههای دست ساز بافتنی و قلاب بافی با حس طبیعی خود فضا را پر از طراوت و نور میکنند. این پردهها بیشتر در دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک، سنتی، روستیک یا بوهومیا بهکار میروند.

چه پردهای برای چه فضایی مناسب است؟
در انتخاب پرده مناسب انواع پنجره برای هر بخش از منزل باید وضعیت جغرافیایی اتاق و پنجره آن و اینکه اتاق به چه منظوری استفاده میشود، در نظر گرفته شود. برای مثال پنجرههای شمالی نوری یکنواخت و ملایم دارند و پنجرههای جنوبی بیشترین نور را بهطور مستقیم میگیرند. پنجرههای غربی در معرض پرتوهای خورشید صبح قرار گرفته و نور پنجرههای شرقی ملایم است.

پرده نشیمن و پذیرایی:
در فضای نشیمن و پذیرایی غیر از جهت پنجره اتاق، سلیقه و سبک دکوراسیون پذیرایی، محل قرارگیری تلویزیون و چیدمان مبلمان هم در انتخاب پرده اهمیت زیادی دارد. چراکه تابش نور مستقیم علاوه بر آسیب به تلویزیون، در کیفیت تماشای فیلم هم تاثیر منفی میگذارد. با قاعدهای کلی برای انتخاب مدل پرده پذیرایی بهتر است از پارچههای سنگین استفاده شود.
مطلب مرتبط: عکس های بیشتر از مدل پرده اتاق نشیمن

پرده اتاق خواب:
با توجه به جهت جغرافیایی، پنجره و نور اتاق، مدل پرده اتاق خواب متفاوت است. از طرفی باید با توجه به سلیقه، سبک دکوراسیون و حفظ حریم خصوصی اتاق خواب از پردههای ضخیم یا نازک استفاده شود. برای مثال افرادی که میخواهند فضای اتاق خواب کم نور داشته باشند و پنجره جنوبی دارند بهتر است از پردههای ضخیم استفاده کنند. اما بهطور کلی برای اتاق خواب که فضایی شخصی و دنج است بهتر است از پردههای سبکتر استفاده کنید.

پرده آشپزخانه:
مهمترین موضوع در انتخاب پرده آشپزخانه، سادگی و تناسب رنگ پرده با دکوراسیون سایر اجزای آشپزخانه است. بهتر است پرده ای انتخاب کنید که در کنار حفظ حریم خصوصی، نور مناسبی در فضای آشپزخانه داشته باشید.

پرده حمام:
اگر میخواهید از پرده در فضای حمام استفاده کنید، حفظ حریم خصوصی الویت اصلی در انتخاب پرده بوده و علاوه بر آن به دلیل رطوبت بالای این فضا جنس پرده انتخابی باید مقاومت لازم را در مقابل رطوبت داشته باشد.

قیمت پرده
هزینه پارچه، دوخت و نصب پرده با توجه به عرض و ارتفاع پنجره، نوع پارچه، مدل پرده و میزان تزیینات آن تعیین میشود. قیمت پردههای ساده در مقایسه با پردههای مدلدار و سلطنتی ارزانتر است و برخی پارچهها گرانتر و با کیفیت بالاتر است. پارچه پرده باید کیفیت و دوام لازم را داشته باشد تا در اثر نور خورشید و گرد و غبار عمر کوتاهی نداشته باشد. همچنین در انتخاب پرده ارزان توجه داشته باشید که در طولانی مدت هم برای نگهداری و شستشوی پرده هزینههای زیادی نپردازید چراکه برخی پارچههای پرده حساس نیاز به خشک شویی و صرف هزینه زیاد برای هر بار شستشو دارند.

کلام پایانی
پرده خانه عضوی تزئینی، کاربردی و بسیار با اهمیت در طراحی دکوراسیون داخلی منزل است. این عنصر دکوراسیونی بهمنظور زیبایی، کنترل میزان نور و حفظ محرمیت استفاده میشود. امروزه انواع متفاوت پرده خانه در طرح، رنگ و با روشهای دوخت متفاوت موجود هستند که میتوان از آنها مطابق با سلیقه، سبک دکوراسیون خانه، اندازه و میزان نور ورودی به فضای مورد نظر استفاده کرد. اگر شما هم میخواهید پرده برای خانه خود انتخاب کنید یا آن را تعویض کنید با کمک این مطلب و راهنمای خرید پرده میتوانید اطلاعات مفیدی در زمینه انواع پردههای مناسب برای هر فضا بهدست آورده و انتخاب مناسبی داشته باشید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه پرده مطالب ست کردن پرده، راهنمای نصب پرده و شستن پرده را بخوانید.
نظرات (0)
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.