Chidaneh.com placeholder image

سبک ماکسیمالیسم، در طراحی دکوراسیون منزلتان جسور باشید!

به قلم: گلنار

یک طراح باسابقه می‌ گوید برخلاف مد رایج در این سال‌ ها که شعار «کم، زیاد است»! سرلوحه تفکر سبک حداقلی یا مینیمال در دکوراسیون داخلی بوده است، معتقدم کم، کم است و زیاد، زیاد! و کافی، کافی است! اگر شما هم چنین عقیده‌ ای دارید، ممکن است طرفدار طراحی به روش ماکسیمال یا حداکثری باشید! شیوه‌ ای در دکوراسیون که یک ضیافت واقعی از جذابیت‌ ها را در برابر چشمان بینندگان ترتیب می‌ دهد. روش طراحی ماکسیمال را در نگاه اول می‌ توان شناخت و وقتی‌ که به خوبی اجرا شود، منظومه‌ ای هیجان‌ انگیز و روح‌ بخش از رنگ‌ ها، در هم آمیختن نقش‌ ها و لایه‌ هایی از بافت‌ های گوناگون را در مقابل دیدگان می‌ گذارد. این روش، نوزایی طرح و رنگ در جهان خاکستری امروز است!

ماکسیمالیسم در دکوراسیون داخلی
ماکسیمالیسم در دکوراسیون داخلی

ماکسیمالیسم چیست؟

برای طراحی فضا با چنین شیوه‌ ای، شجاعت در کنار سلیقه فردی حرف اول را می‌ زند؛ زیرا هیچ قانون مشخص و مکتوبی در تعریف آن وجود ندارد و دست طراح، بسیار باز است تا خلاقیت و سلیقه خویش را به نمایش درآورد؛ اما چه کنیم که در این شیوه از مرز باریک میان چیدمانی پر از شور و احساس و درهم ریختگی و شلختگی رد نشویم؟ به توصیه‌ های زیر دقت کنید.

سرویس خواب بالسا

مطلب پیشنهادی : انواع سبک های معماری داخلی، 10 خانه ایرانی هیجان انگیز!

ماکسیمالیسم در دکوراسیون داخلی
سبک ماکسیمالیسم در طراحی داخلی

با ماکسیمالیسم داستان‌ سرایی کنید!

فضای شما می‌ تواند مانند یک صحنه تئاتر، پر از ایده‌ ها و فانتزی‌ هایی باشد که داستانی را با اجزای چیدمانی خود بیان می‌ کند؛ مثلاً داستانی از مسافرت‌ ها یا اوقات فراغت و سرگرمی‌ هایی که دوست دارید یا حتی دوستان و نزدیکان و دغدغه‌ های ذهنی‌ تان مثل حفظ طبیعت و زیبایی‌ های آن. این داستان، خط سیر شما را در تهیه و خرید مبلمان و اکسسوری‌ ها تعیین می‌ کند و کمکتان می‌ کند تا سردرگم نشوید. با در نظر گرفتن این سناریو، الگوی رنگی، نوع بافت‌ هایی که به کارتان می‌ آید و حتی شکل‌ ها و فرم‌ هایی که باید به دنبالشان باشید را خواهید دانست.

مطلب پیشنهادی : 5 سبک اروپایی در دکوراسیون داخلی

سبک ماکسیمالیسم در طراحی داخلی
سبک ماکسیمالیسم در طراحی داخلی

الگوی رنگی در سبک ماکسیمالیسم

به دلیل وجود جزئیات و اجزای متعدد در این روش، هماهنگی رنگی بسیار مهم است. ترکیب کردن رنگ‌ها به‌ویژه اگر از یک مایه رنگی باشند؛ مثلاً زرد یا یک مایه رنگ مشترک مثل انواع سبزها در میانشان باشد از ریسک کمتری برای طراحی برخوردار است. درعین‌حال، انسجام رنگی و آرامش بصری به فضا می‌بخشد.  ممکن است رنگ‌ها کمی متنوع‌تر باشند، در تعداد بیشتری استفاده شوند و پررنگ و کم‌ رنگ باشند؛ مانند نارنجی و صورتی روشن. باز هم در این دو رنگ، رنگ قرمز به عنوان پایه رنگی، مشترک است. همیشه به یاد داشته باشید که دو رنگ خنثی سفید و سیاه می‌توانند در کنار رنگ‌ های دیگر به کمک شما بیایند. در این شیوه هرچقدر که بخواهید می‌ توانید رنگی باشید! البته با توجه به هماهنگی رنگی و داشتن یک الگوی مشخص برای مجموعه رنگ‌ ها.

مطلب پیشنهادی : دکوراسیون منزل به سبک هالیوودی!

سبک ماکسیمالیسم در طراحی داخلی
سبک ماکسیمالیسم در طراحی داخلی

ایجاد ارتباط نقطه‌ ای در سبک ماکسیمالیسم

هیچ عنصر بصری به اندازه رنگ به‌ خصوص رنگی جاندار و پرمایه نمی‌ تواند نقطه مشترک بین اجزای مختلف یک ترکیب‌ بندی به وجود بیاورد. تکرار رنگ‌ ها در دو طرف محور فرضی فضا، چشم را از یک جزء به جزء دیگر هدایت می‌کند. اگر به نقش‌ ها بیش از رنگ‌ ها علاقه‌ مندید، همین ترتیب را در مورد نقش‌ ها رعایت نمایید. در هر حال به داستانی که می‌ خواهید تعریف کنید بستگی دارد و دقت شما را می‌ طلبد.

مطلب پیشنهادی : طراحی دکوراسیون لوکس با ویژگی های سبک کلاسیک

ماکسیمالیسم در طراحی داخلی
ماکسیمالیسم در طراحی داخلی

سبک ماکسیمالیسم، چیزهای کوچک عزیز!

برای کسانی که دوست دارند در این شیوه، طبع‌ آزمایی کنند، پیشنهاد ما تمرین در فضاهای کوچک‌ تری مانند ورودی یا یکی از اتاق‌خواب‌ ها است. روش طراحی ماکسیمال، اجزای متنوع را گرد هم می‌ آورد، به طوری که یک آباژور خاص که هرگز فکر نمی‌ کردید بتوانید در دکوراسیون فضایتان استفاده کنید، می‌ تواند شروع خوبی باشد. انتخاب‌ ها در این مسیر به دوره یا زمانی خاص محدود نمی‌ شوند؛ درنتیجه ملاک اصلی در انتخاب اجزای دکوراسیون، سلیقه و علاقه شما به آنها است. یک عنصر بصری غیرتکراری و خاص در فضای کوچک انتخابی شما با رعایت سلیقه می‌ تواند اثر شگرفی در فضا داشته باشد.

مطلب پیشنهادی : دکوراسیون داخلی لوکس به سبک کوکو شانل

سبک ماکسیمالیسم
سبک ماکسیمالیسم

در ماکسیمالیسم گلچین باشید!

هدف این شیوه طراحی در حقیقت در کنار هم گذاشتن جزئیات گوناگون و استفاده حداکثری از وسایلی گلچین‌شده و اصیل است، نه لزوماً به معنای اجناس گران‌ قیمت، بلکه وسایلی که داستانی با خود دارند و همان داستان به آنها هویت می‌ بخشد. این اصالت می‌ تواند از فرهنگ‌ های دیگر و یا از سرزمینی دور و متفاوت آمده باشد. همین قدر که هماهنگی موضوعی، رنگی و یا بافتی با دیگر اجزاء داشته باشد کافی است. شاید گلچین کردن زمان‌ بر باشد، ولی به زحمتش می‌ ارزد! درنتیجه، هیچ‌ وقت هیجان خریدن یا تهیه کردن یک عضو جدید و اضافه کردن به دکوراسیونتان شما را ترک نخواهد کرد! علاوه بر آن تکلیف دوستان و عزیزانتان را برای خریدن هدیه برای شما روشن می‌کند! این روش، شما را به یک کلکسیونر یا مجموعه‌ دار علاقه‌ مند تبدیل می‌ کند.

مطلب پیشنهادی : 5 سبک دکوراسیون داخلی که طرفدار سادگی اند

سبک ماکسیمالیسم

دو صد گفته چون نیم کردار نیست!

کار کردن با لایه‌ های مختلف از بافت، نقش و رنگ‌ ها و موفق عمل کردن در سخن آسان است! اما نگران نباشید! آزمون و خطا ناگزیر است. زیاد وسواس به خرج ندهید؛ زیرا هر مهارتی در طول زمان به شکوفایی می‌ رسد. پیگیر بودن شرط مهم این راه است. به آثار طراحان دکوراسیون به نام رجوع کنید و آنها را بررسی و تجزیه و تحلیل نمایید.

در مرحله شروع، لزومی به ترکیب تعداد زیادی از نقوش و رنگ‌ ها نیست. اگر سیاه و سفید و هم‌نشینی این رنگ‌ های مدرن برایتان جذاب است، با آنها شروع کنید. یک رنگ درخشان مانند نقره‌ ای یا استیل آبکاری شده در کنار آنها جلوه خوبی خواهد داشت.

بیشتر اجزای دکوراسیون را با این رنگ‌ ها در نظر بگیرید. بعد به سراغ رنگ‌ هایی که دوست دارید بروید و از آنها برای تکمیل پالت رنگی‌ تان استفاده کنید. چنین فضایی به سبک اسکاندیناوی نزدیک می‌ شود، ولی تفاوت آن با شیوه طراحی ماکسیمال در تعدد رنگ‌ های استفاده‌ شده و لوازم بیشتر به‌ کار رفته در دکوراسیون است. انتخاب یک کاغذدیواری یا تابلوی بزرگی با نقوش درشت و رنگی قوی می‌ تواند راهنمای خوبی برایتان باشد. فقط در انتخاب هر یک از اثاثیه و وسایل به سناریوی خود و داستانی که می‌ خواهید در دکوراسیونتان نمایش دهید، وفادار بمانید.  

منبع : مجله منزل | نویسنده: فرحناز همدانی زاده
 

               

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه