به همراه داشتن سبزی خوردن در وعده های غذایی همیشه جذابیت خودش را داشته و علاوه بر دلنشین تر و خوشمزه تر کردن غذاها، برای سلامتی نیز فواید بسیاری را به دنبال دارد. بسیاری از ما برای داشتن سبزی خوردن به سوپر مارکت و یا میوه فروشی های اطراف منزل می رویم و آنها را خریداری می کنیم، اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که شما خودتان هم می توانید سبزی خوردن مخصوص به خود را داشته باشید و آنها را در خانه بکارید؟
در این مطلب از وب سایت چیدانه تصمیم داریم به موضوع کاشت سبزی خوردن در خانه بپردازیم و پرورش 3 مدل از خوشمزه ترین ها را آموزش دهیم تا بتوانید با داشتن اطلاعاتی کافی در زمینه رشد آنها به محصولات مورد قبول و البته خوشمزه ای دست یابید. پس این مطلب را از دست ندهید.
تربچه به عنوان یکی از اصلی ترین سبزی خوردن ها تقریبا بر سفره هر ایرانی ای دیده می شود. شما می توانید تربچه خود را در گلدان بکارید و از آن استفاده نمایید. به طور کلی می توان گفت که دوره رشد تربچه کوتاه است و چیزی در حدود 20 تا 30 روز زمان می برد تا گیاه کوچک و خوش رنگ شما آماده برداشت شود.
برای شروع می توانید گلدان خود را پر از خاک کنید. توصیه ما این است که برای کاشت تربچه به سراغ مخلوط خاکبرگ و ماسه بروید. بهتر است که چیزی حدود 15 سانتی متر درون گلدان را خام بریزید و سطح آن را مرطوب کنید. بهتر است که قبل از کاشت بذر تربچه، آن را یک شب بخیسانید و آن را درون یک دستمال مرطوب قرار دهید. بعد از این مدت آنها را درون خاک بکارید و سعی کنید که خیلی به عمق نروید. بهتر است که فاصله بین هر کدام از بذرها را چیزی در حدود 2 تا 4 سانتی متر در نظر بگیرید. بهتر است که گلدان شما در فضایی گرم و دور از وزش مستقیم باد قرار بگیرد و حداقل روزی 6 ساعت نور خورشید به آن بتابد.
شرایط محیطی سبزی تربچه:
مطلب مرتبط: کاشت سبزیجات در آپارتمان، گلدان های آویز را امتحان کنید!
شما می توانید سبزی تره خوشمزه و خوش عطر را نیز در خانه خود کاشته و پرورش دهید. برای این کار باید گلدان خود را با ترکیبی از خاک باغچه، ماسه و کود دامی آماده کنید و بذرها را بر روی آن قرار دهید. بعد کود دامی یا حتی ورمی کمپوست را روی آن بریزید و خوب آب دهید. گلدان شما به نور زیادی احتیاج خواهد داشت، به همین دلیل هم بهتر است که آن را در بالکن و یا کنار پنجره قرار دهید. قطعا اوایل برداشت این سبزی با برگ های ظریف و تردی رو به رو می شوید، ولی خیالتان راحت باشد که با گذشت مدتی برگ ها ضخیم تر و طبیعی تر خواهند شد.
شرایط محیطی سبزی تره"
مطلب مرتبط: گیاهان خوراکی، از سبزی کاری در آشپزخانه لذت ببرید!
گشنیز نیز از آن دسته سبزی هایی است که عطر و طعم آن حس و حال متفاوتی را در وعده های غذایی تان ایجاد خواهد کرد. شما می توانید این نوع از سبزی خوردن را نیز در گلدانی در منزل خود بکارید و آن را پرورش دهید. گشنیز نیز از آن دسته گیاهان است که از دانه رشد می کند. شما می توانید با قطع کردن گل این گیاه، دانه ها را به دست آورید.
تا زمانی که دانه ها را بکارید حتما آنها را در جایی سرد و خنک نگهداری کنید، بعد آنها را به مدت دو روز بخیسانید و بعد به کاشت آنها فکر کنید. خاک گلدانی که تصمیم دارید گشنیزتان را در آن بکارید باید غنی و زهکشی شده باشد. شما می توانید برای افزایش زهکشی خاک، مقداری شن و ماسه را با آن مخلوط نمایید. بهتر است که دانه های گشنیز خود را در عمق نیم سانتی متری بکارید و برای جوانه زدن آن هم چیزی حدود یک تا سه روز صبر کنید. یادتان باشد که شما باید گشنیز خود را قبل از آن که به گل برود برداشت نمایید. برای این کار معمولا می توانید صبر کنید تا گشنیز به طول 15 سانتی متر برسد و بعد آن را برداشت کنید.
شرایط محیطی سبزی گشنیز:
در صورت تمایل می توانید این مطالب را نیز مطالعه نمایید: