Chidaneh.com placeholder image

معماری درونگرای ساختمان نظام مهندسی قزوین

به قلم: تحریریه چیدانه

پروژه های برجسته: همیشه طراحی یک بنا برای یک نهاد و قشر خاصی چالش برانگیز بوده است، چالشی که باید نمودی از توانمندی های آن نهاد باشد، طراحی ساختمان نظام مهندسی قزوین نیز از این چالش به دور نماده است. و پریسا علی محمدی معمار مسئول پروژه با همکاری علیرضا تغابنی به خوبی از این چالش سر بلند بیرون آمدند و توانستند  رتبه ی اول مجله ی A&C را از آن خود کنند با چیدانه همراه باشید تا به گوشه و کنار آن سری بزنیم. 

دایا استودیو
نمای ساختمان نظام مهندسی
دایا استودیو

سرویس خواب بالسا

مشخصات عمومی پروژه ی ساختمان نظام مهندسی استان قزوین

  • معماران: Dayastudio، Nextoffice
  • موقعیت: قزوین، ایران
  • طراحان پروژه: پریسا علی محمدی، علیرضا تغابنی
  • مساحت: ۲۵۰۰ متر مربع
  • سال ساخت: ۲۰۰۹
  • عکس: پرهام تقی اف، علی دقیق 
  • همکاران: منیژه ثانی، فریده آقامحمدی
  • پیمانکاران سازه: شرکت جاوید راه

دایا استودیو
نمای بیرونی ساختمان نظام مهندسی
دایا استودیو

  • مدیر ساخت و ساز: حبیب الله بابایی
  • مشاوران مکانیک: عبدالعلی زارع پور، هوفار اسماعیلی
  • مشاور برق: رضا حبیب
  • مدل سه بعدی : روح الله رسولی
  • پیمانکار سازه: شرکت جاوید راه – پیمانکار نازک کاری: علی افتخاری 
  • فیلم: مرکز عکس ایران
  • جوایز:  رتبه ی اول مجله ی A&C

دایا استودیو
نورپردازی ساختمان نظام مهندسی
دایا استودیو

این پروژه در زیربنای 2500 مترمربع اجرا شد و عملیات طراحی و ساخت آن در سال 1385 آغاز و در سال 1388 به اتمام رسید.ساختمان سازمان نظام مهندسی استان قزوین توسط دفتر معماری دیگر+دایا و با مدیریت پریسا علی محمدی و علیرضا تغابنی طراحی و اجرا شده است. این پروژه موفق شد تا در سال 2011 در بخش شهری در فهرست فینالیست های فستیوال جهانی معماری بارسلونا قرار گیرد.

دایا استودیو
ساختمان نظام مهندسی
دایا استودیو

طرح اولیه این پروژه در مسابقه ای که در سال 1385 از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد، رتبه نخست را کسب کرد.ساختار اصلی این پروژه دو حلقه است که با هم ترکیب شده اند. این حلقه ها برداشتی انتزاعی از الگوی ساختمان های درونگرا و دارای حیاط مرکزی اند که در گذشته الگوی ساختمان های شهر قزوین بوده اند. در این طرح حلقه هایی که در الگوی قدیم حیاط های مرکزی بناها را در نظامی افقی شکل می دادند، به صورت عمودی، در ارتفاع های مختلف و در ارتباط با فضاهای خارجی قرار گرفته اند. در عین حال، این ترکیب بندی عمودی به شکلی در سایت قرار گرفته که سطح باز شهر را پیش روی بنا قرار می دهد.

دایا استودیو
نمایی از معماری ساختمان نظام مهندسی
دایا استودیو

حلقه آجری که کشیده تر و عمودی تر است، فضاهای مدیریتی بنا و حلقه ای بتنی، فضاهای اداری آن را در بر می گیرد. حلقه آجری که با زمین فاصله دارد، ایوان ورودی اصلی ساختمان را تعریف می کند. در سازماندهی فضاهای داخلی، دو طبقه همکف و اول به ارباب رجوع اختصاص دارند و به همین دلیل وسیع و باز طراحی شده اند. حفره ی بزرگ عرصه ی بالا از مصالح بتن ساخته شده و سوراخ های روی دیواره بتنی به اندازه ی آجر می باشد. سوراخ های ایجاد شده بر روی دیوار با آرایه ی منظم و محاسبات هندسی شکل گرفته اند. که اجازه می دهد نور طبیعی از طریق پوسته ی ساختمان به آن  وارد شود.

دایا استودیو
ساختمان نظام مهندسی
دایا استودیو

طبقه دوم که به جلسات کارشناسان، مشاوران تخصصی و هیئت مدیره سازمان اختصاص یافته، با استفاده از جداکننده های شفاف به صورت نیمه باز طراحی شده و سرانجام، طبقه سوم را سالن گردهمایی و فضاهای جانبی آن اشغال کرده است. ساختمان به صورت دو پوسته طراحی شده است و حفره های موجود در پوسته بتنی بیانگر حجم های کسر شده از جداره با تناسبات آجری اند.با بکارگیری نظامی منطقی و شبکه ای، سوراخ های روی نما چنان جانمایی شده اند که شخصیت نظام مند، علمی و مهندسی مجموعه نمایان شود.

اگر به دنبال طراحان متخصص در حوزه معماری و ساختمان می گردید. می توانید سری بزنید به بخش اهالی فن چیدانه بزنید و در لیست شرکت های معماری داخلی و دکوراسیون و نماسازی به دنبال اطلاعات تماس آنها باشید. اهالی فن چیدانه شما را در طراحی و اجرای این پروژه همراهی خواهند کرد. 

مطالب بیشتر: ساختمان اداری و تجاری ولیعهدی، نمای چندبعدی در کرج
ساختمان اداری تجاری سعادت آباد، تاثیر نمای متحرک در طراحی داخلی
طراحی متفاوت نمای ساختمان بانک ملت به عنوان یک المان شهری!
ساختمان اداری-تجاری سروین در ولنجک، پوسته ای از طبیعت در نما
نمایشگاه و ساختمان اداری نمایندگی سایپا در مشهد

گردآوری شده در تحریریه چیدانه

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه