ساختمان شماره 38 یا فایبرجیم یکی از پروژههای معماری است که اخیرا با نظرات و انتقادات مختلفی روبرو شده است. این ساختمان با طراحی سخت و سلبی نمای خود توجه افراد را به خود جلب کرده است. در این مطلب از چیدانه در مورد این پروژه بیشتر بدانید.
ساختمان شماره 38 (فایبرجیم)، ساختمانی با نمای بتنی که پنجره و بازشویی رو به بیرون و خیابان ندارد. این ساختمان به عنوان فضای ورزشی بانوان طراحی شده است. معمار این اثر، حامد بدری احمدی در مورد طراحی آن میگوید: فایبرجیم پروژه ای است با مرزی بسیار پر رنگ و محکم بین درون و بیرون. مرز و دژی مستحکم که گویی از درون ظریف و شکننده و امن خود در برابر بیرون آلوده محافظت میکند.( پیش فرض اولیه این پروژه جایی برای ورزش بانوان بود.) این جعبه با پوسته بیرونی بدون حفره و پنجرهاش به همنشینی نادرست غیرمسکونی در بافتی مسکونی عکس العمل نشان میدهد. فایبرجیم همه جهانش، همه نور و شورش در درونش است و در تضادی حداکثری بین تو و بیرون، به سر میبرد.
دو موضوع؛ فضایی برای زنان و نوع طراحی معماری این ساختمان، نظرات مختلفی را در مورد این پروژه ایجاد کرده است. پس از انتشار تصاویر این پروژه در صفحه اینستاگرام طراح کاربران متخصص و غیر متخصص زیادی در مورد آن نظر دادهاند و برخی از افراد به صورت گزارشی از آن انتقاد و یا ستایش کردهاند. برخی میگویند؛ درون و بیرون این ساختمان آنقدرها هم تفاوت با هم ندارد و فضای داخلی آن هم آنطور که باید پر از نور و شور باشد، نیست! برخی هم آن را نگاهی به معماری درونگرای ایرانی میدانند. در زیر کلیپ کوتاهی از صفحه اینستاگرام حامد بدری احمدی آمده است که ساختار آن را نشان میدهد.
حامد بدری احمدی معمار ساختمان 38 است. او فارغالتحصیل رشته معماری از دانشگاه شهید بهشتی است. بدری احمدی در سال 86 دفتر معماری بوژگان را تاسیس کرد. و آثار معماری زیادی در شناسنامه خود دارد. ساختمان 38 یکی از آثار معماری جدید اوست.
کلام آخر:
در این مطلب راجع به یکی از پروژههای برجسته که کار طراحی و معماری حامد بدری احمدی است صحبت کردیم. برای آشنایی با معماران و پروژههای بیشتر به بخشهای معماران برجسته و پروژههای برجسته سر بزنید.