این خانه تاریخی زیبا اگر در عربستان بود، درآمد میلیون دلاری داشت

این خانه تاریخی زیبا اگر در عربستان بود، درآمد میلیون دلاری داشت

امروز در چیدانه به سراغ عمارتی تاریخی در دل تهران رفته‌ایم؛ عمارتی استوار و ساکت و البته در آغوش خرابه‌ها

تابلو فرش ریحان

اگر این عمارت باشکوه در دل ریاض یا جده قرار داشت، امروز یکی از گران‌قیمت‌ترین اقامتگاه‌های تاریخی در منطقه بود حتی با درآمدهای میلیون دلاری از توریست‌ها، رویدادهای فرهنگی و اقامت‌های لاکچری. اما حالا این خانه‌ی فرج‌الله خان آصف، معروف به عمارت آهی، با تمام عظمت معماری قاجاری‌اش، تنها نشسته و از پشت قاب‌های فرسوده‌اش، رفت‌وآمد روزگار را تماشا می‌کند.

این خانه، نه‌تنها یادگاری از یک دوره پرجزئیات در معماری ایرانی است، بلکه قابلیت تبدیل‌شدن به یک مرکز فرهنگی یا بوتیک‌هتل منحصربه‌فرد را نیز دارد. اگر تنها اندکی نگاه توسعه‌محور و برنامه‌ریزی در بازآفرینی این بنا وجود داشت، امروز عمارت آهی می‌توانست قلب تپنده‌ی گردشگری شهری باشد، نه بخشی فراموش‌شده از خاطره‌های آجری.

این بنا شامل دو حیاط بوده است. پلان هر دو بخش به شکل مستطیلی کشیده است و ساختاری برون­گرا دارد. حیاط اول که در سمت شرق قرار دارد، نسبت به حیاط غربی بزرگ­تر است. پیرامون این حیاط ایوانچه هایی وجود دارد و در قسمت شمالی حیاط، بقایای ساختمانی یک طبقه که دو پله از سطح زمین بالاتر است، به چشم می­خورد . متاسفانه به دلیل عدم رسیدگی، تنها بخشی از دیوار‌های این قسمت باقی مانده و بقیه به مرور زمان تخریب شده است.

از طریق ضلع غربی حیاط اول، می توان به حیاط دوم رسید. حیاط دوم نسبت به حیاط دیگر عقب‌نشستگی دارد. در ضلع غربی حیاط، عمارتی شامل دو طبقه و زیرزمین قرار دارد. زیرزمین شامل تالاری شاه­نشین با پلان چلیپایی شکل  و دو اتاق مستطیل کشیده در دو طرف است.

پلان طبقه اول نیز مشابه زیرزمین است، با این تفاوت که اتاق­ها ارسی­ های چوبی رو به حیاط دارند. این تقسیم فضایی در طبقه دوم نیز تکرار شده، اما در این طبقه یکی از اتاق­ها که در جنوب شاه­نشین قرار دارد، حذف شده است.

دیوار‌ها و سقف در تمام بخش­های داخلی دارای تزیینات­ گچ­بری با نقوش گیاهی و طاق­نما‌هایی مقرنس ­کاری شده هستند. فضا‌های خدماتی مانند آشپزخانه و سرویس­های بهداشتی نیز در قسمت شرقی و شمال شرقی حیاط دوم جای گرفته­ اند.

منبع: mghafghaichi


دیدگاه کاربران
شهید ایرانی در تاریخ 04 خرداد 1404
عربستان گاو شیرده ایست که مسئؤلینش برای حفظ تاج وتخت سالانه میلیاردها به جیب یانکی‌ها میر یزد واین گونه عمارتها را در خواب هم ندیده زمانی که قاجارها چنین ساختمانهایی می‌ساختند عربها در غارها بودند حالا هم از خودشان گز نفت .کار هیچ چیز بدرد بخوری ندارند ودر رویا شهرهای آن چنانی البته عکسهایش را با هوش مصنوعی تولید و عده ای بی هویت برای یک لقمه نان شبهه ناک آنرا تبلیغ میکنند .
رضوی در تاریخ 05 خرداد 1404
فقط یک جا بجز سایت های ایرانی آدرس بذهید که ترامپ گفته باشد گاو شیر ده . اینجا جعل خبر شده و خودتان به این خبر جعلی استناد می کنید؟ در ثانی لطفا بروید رتبه علمی جهانی دانشگاه های عربستان را با برترین دانشگاه های ایران مقایسه کنید تا دریابید چگونه دچار خود بزرگ بینی کاذب شده اید. می گوید اعراب فلان و ما فلان بوده ایم . بسیار خوب گیرم پدر تو فاضل از فضل پدر تو را چه حاصل؟ اگر کمی اهل تحقیق بودید می فهمیدید که امروز عربستان دانشمندان بزرگی دارد و برخلاف تبلیغات این خودشان هستند که دارند کشورشان را می سازند نه مانند برخی کشورهای دیگر که اجزای خودروهای ملی شان هم باید از چین وارد شود
سلمان در تاریخ 06 خرداد 1404
بارها و مکرراً، و اتفاقا خود ترامپ از عربستان به عنوان گاو شیرده اسم برده. لااقل بذار خودشون انکار کنند.
زهرا صالحی منش در تاریخ 08 خرداد 1404
مگه درست کردن یک ساختمان چقدر هزینه داره خوب درستش کنید
هومن در تاریخ 10 خرداد 1404
برو یوتیوب ببین که بهشون گفته گاوشیرده
هادی در تاریخ 10 خرداد 1404
سلام بزرگوار معلوم میشه این فضای مجازی واقعا داره کار خودش رو می‌کنه. عزیز عربستان داره مقاله میخوره. اگر خبر ندارید بدهید از سرتا سر دنیا داره مقاله میخره وبه نام خودش ثبت میکنه

ثبت دیدگاه