معرفی پروژه: طراحی داخلی مدرن و زیبای کلینیک پوست و مو

معرفی پروژه: طراحی داخلی مدرن و زیبای کلینیک پوست و مو

به قلم: نرگس مهردادیان

بازسازی و طراحی داخلی کلینیک پارک وی

نوژا دیزاین

پروژه بازسازی و طراحی داخلی کلینیک پوست و موی پارک وی در فضایی کوچک با استفاده حداکثری از فضا طراحی و اجرا شده است. این کلینیک از ترکیب دو رنگ سبز و سفید در دو بخش انتظار و درمان به زیبایی بازسازی شده است. همچنین در کلینیک پارک وی با قرار گرفتن شبکه‌ای از گیاهان، روح و حس سرزندگی طبیعت به فضای داخلی راه پیدا کرده است.

کی پلاس

در این مطلب از چیدانه طراحی داخلی، مراحل بازسازی و چالش‌های اجرایی کلینیک پارک وی بررسی خواهد شد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

کلینیک پارک وی قبل بازسازی

کلینیک پارک وی بعد از بازسازی

مشخصات اصلی پروژه طراحی داخلی کلینیک پارک وی

پروژه بازسازی کلینیک پارک وی توسط شرکت طرح و ساخت از نو و معماران سولماز تاتاری و احسان توسلی انجام شده است. این پروژه در خیابان فرشته، خیابان اخگری، کوچه آناهیتا، ساختمان شیشه‌ای، پلاک ۲ و طبقه سوم قرار گرفته است. پروژه در تاریخ ۱۴۰۱ آغاز و ۱۴۰۲پایان یافته است. بازسازی کلینیک پارک وی رتبه اول بخش طراحی داخلی از طرح تا اجرا شانزدهمین جایزه معماری ایران در نشریه معماری و ساختمان ۱۴۰ و رتبه نخست در بخش طراحی داخلی مسابقه معماری و مردم ۱۴۰۲ را کسب کرده است.

پروژه طراحی داخلی کلینیک پارک وی قبل بازسازی

مشخصات اصلی پروژه طراحی داخلی کلینیک پارک وی

طراحی داخلی پروژه کلینیک پوست و موی پارک وی

طراحی داخلی و بازسازی پروژه‌ کلینیک پارک وی در فضای کوچکی با مساحت ۸۵ مترمربع و هندسه‌ای بی‌شکل انجام شد. کارفرما نگران پاسخ به نیازهای کمی و کیفی‌اش، به‌دنبال استفاده‌ حداکثری از فضا بود. علاوه بر اندازه کوچک و پلان نامنظم فضا چالش دیگر، پنجره‌های بزرگ در ضلع جنوبی، رو به بزرگراه مدرس بود که از طرفی فرصتی برای تماشای هیاهوی شهر و تامین نور طبیعی بود و از سوی دیگر، نور خیره‌کننده و گرمای حاصل از این ساختمان شیشه‌‌ای بدساخت و مدروز آن زمان، چشمان بیننده را آزار می‌داد.

مطلب پیشنهادی: طراحی دکوراسیون داخلی با استفاده از مبلمان آجری!

طراحی داخلی پروژه کلینیک پوست و موی پارک وی

مراحل پروژه بازسازی داخلی کلینیک پوست و مو

برای شروع بازسازی کلینیک پوست و موی پارک وی ابتدا فضا تا حد ممکن از اضافات خالی شده است. باتوجه به ارتفاع کم محیط، سقف کاذب‌ها نیز برچیده شدند. طراحی پروژه با تفکیک فضایی، عملکردی و بصری به دو بخش انتظار و درمان تقسیم شد. فضا از ترکیب دو رنگ‌ سبز و سفید و زبر و نرم طراحی می‌شود و حجم تندیس گونه سفید و سیال در داخل فضای سبز و بافت‌دار با فرمی جذاب طوری می‌نشیند که هم پاسخ‌گوی روابط عملکردی پلان در هندسه‌ نامنظم باشد و هم با گیرایی بصری،‌ کوچکی فضا را در نگاه اول مخاطب کمرنگ کند. خطوط تیزگوشه از کنج‌ها حذف می‌شوند تا در درک مرزهای فضا ابهام ایجاد ‌کند.

مراحل پروژه بازسازی داخلی کلینیک پوست و مو

در مرحله‌ بعد برای راه‌یابی فضای عمومی به فضای درمانی در این کلینیک، محوری عملکردی، بصری شکل گرفت که مخاطب را تا لحظه‌ ورود به اتاق‌ها همراهی می‌کند. وجود شکافی کوچک در انتهای این مسیر، نور و منظره بیرون را به داخل راه می‌دهد. روزنی که علاوه‌بر تفکیک اتاق‌های درمان، باعث می‌شود چشم مخاطب، فضا را از مرز نمای جنوبی تا لبه‌ نمای شمالی دنبال کند. علاوه‌بر حرکت‌های فرمی سقف در این محور حرکتی و فضای اتصال، پوششی متخلخل، سیال و عملکردی طراحی شده که با همگرایی خطوط، سعی بر تاکید بر این راستای نفوذ‌پذیر دارد.

پروژه بازسازی داخلی کلینیک پوست و موی پارک وی

سرزندگی و ایجاد سایه با پرده‌ای از گیاهان رونده در کلینیک

پرده‌ای از میله‌های ظریف بافته شده که روی آن گیاهان رونده قرار گرفته، سعی دارد سایه‌ای لطیف برای نور خیره‌کننده‌ پنجره‌های بزرگ کلینیک پارک وی ایجاد کند. همچنین با رشد گیاهان در این شبکه منعطف‌، روح و حس سرزندگی طبیعت به فضای داخلی راه پیدا می‌کند. این شبکه در جبهه‌ جنوبی با محل نشیمن‌گاه مخاطب شکل می‌گیرد و در جلوی پنجره‌ها بالا می‌رود. بر روی سقف قرار گرفته، در شکاف انتهایی نفوذ می‌کند و در فضایی کوچک و کریستالی، حائلی سبز بین دو اتاق درمان ایجاد می‌کند. همچنین با استفاده از تکنولوژی شیشه‌ هوشمند، امکان خصوصی‌سازی دو اتاق در مواقع لزوم فراهم می‌شود.

مطلب پیشنهادی: طاق قزوین، طراحی ورودی هویت بخش

سرزندگی و ایجاد سایه با پرده‌ای از گیاهان رونده در کلینیک

چالش‌های اجرایی پروژه طراحی داخلی کلینیک پوست و مو

در پروژه طراحی داخلی کلینیک پارک وی تفکیک فضاهای کوچک و رعایت حدود حداقلی در اجرای نقشه‌ها و جزئیات اجرایی، استفاده از سیستم تاسیساتی حجیم داکت اسپیلت و تامین زیرساخت‌های تاسیساتی مورد نیاز فضای درمانی از چالش‌های اجرایی برای تغییر کاربری فضای مسکونی و ارتقای کیفیت ساختمان بود.

چالش‌های اجرایی پروژه طراحی داخلی کلینیک پوست و مو

و در آخر

پروژه بازسازی و طراحی داخلی کلینیک پارک وی، توسط شرکت طرح و ساخت از نو در منطقه فرشته تهران انجام شده است. این پروژه که در این مطلب با آن آشنا شدید با محدودیت‌هایی چون فضای کوچک و شیشه‌های سرتاسری به شکل زیبایی طراحی و اجرا شده و چند جایزه کسب کرده است.

برای آشنایی با دیگر پروژه‌های طراحی داخلی خاص در ایران مطلب طراحی داخلی رویایی با استفاده از رنگ آبی و چوب در پروژه “خط آبی" را از دست ندهید.

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه