پنج نرم افزار برتر طراحی و سه‌بعدی سازی را بشناسید

پنج نرم افزار برتر طراحی و سه‌بعدی سازی را بشناسید

تصور کنید که شما طرحی سه بعدی از یک ایده در ذهن خود دارید که می‌خواهید آن را پیاده سازی کنید. حال سوال اصلی این است که چگونه می‌توانید ایده ذهنی خود را به دیگران نشان دهید. در حال حاضر بهترین روش برای پیاده سازی ایده‌های سه بعدی، استفاده از نرم‌افزارهای مختلف سه بعدی سازی و مدلینگ است. AutoCAD یکی پرطرفدارترین نرم افزار‌های سه بعدی سازی است که اغلب مهندسین و طراحان در سراسر جهان آموزش اتوکد را دیده‌اند. در ادامه این مطلب قصد داریم علاوه بر اتوکد بهترین نرم افزارهای برای طراحی و سه بعدی سازی را به شما معرفی کنیم.

سرویس خواب بالسا

1. نرم‌افزار اتوکد AutoCAD

یکی از پرکاربردترین نرم افزار‌ها برای ترسیم فنی و همچنین طراحی‌های دو بعدی و سه بعدی، نرم‌افزار AutoCAD است. واژه CAD در واقع مخفف شده عبارت Computer Aided Design است که به معنای طراحی و ترسیم از طریق نرم افزار است. به نوعی می‌توان گفت که نرم افزار اتوکد مادر تمامی نرم افزارهای طراحی، ترسیمی و مهندسی محسوب می‌شود. از این رو آموزش اتوکد برای بیشتر رشته‌های مهندسی لازم و ضروری است. برای طراحی انواع نقشه‌های مهندسی و صنعتی از این برنامه استفاده می‌شود. نرم‌افزار اتوکد از محصولات شرکت رایانه‌ای آمریکایی اتودسک است. این نرم‌افزار ویژگی های زیادی دارد که آن را از نر‌م‌افزارهای مشابه متمایز می‌کند.

این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • امکان تحقق ایده‌ها و تصورات ۳ بعدی
  • وجود منوی مرورگر در محیط نرم‌افزار
  • امکان انتقال تنظیمات برنامه بین کامپیوترها
  • دارای ابزارهای بروز و قدرتمند برای طراحی
  • افزایش سرعت کاربران در نقشه کشی ساختمان
  • کاربردی‌ترین نرم‌افزار برای نقشه‌کشی ساختمان
  • وجود کیفیت بالا برای پردازش و چاپ طراحی‌ها
  • امکان ترسیم طرح‌های مختلف دو بعدی و سه بعدی
  • داشتن ویژگی‌ها و ابزارهای مختلف برای انواع طراحی‌ها
  • امکان اشتراک گذاری طرح‌ها با دیگران با بیشترین کیفیت و حجم پایین
  • امکان مستند سازی ایده‌های مختلف
  • دقت بالا در اشتراک گذاری نقشه
  • انعطاف پذیری بالای نرم‌افزار
  • سفارشی کردن رابط کاربری
  • دارای محیط ساده و آسان
  • داشتن ابزارهای میانبر
  • امکان برنامه نویسی

با توجه به ویژگی‌ها و قابلیت‌های زیادی که نرم‌افزار اتوکد دارد، کاربرد زیادی در زمینه‌ها و رشته‌های مختلفی مانند: معماری، عمران، الکترونیک، مکانیک، راه‌سازی،  نقشه‌کشی، مدل سازی، ساخت و تولید برق، طراحی صنعتی و غیره دارد.

به طور کلی کاربردهای این نرم‌افزار عبارتند از:

ترسیمات فنی، طراحی و ارائه  پروپوزال، برنامه‌ریزی اجرایی تاسیسات ساختمانی، طراحی داخلی و نورپردازی ساختمان‌ها، رسم و نمایش انواع مختلف توابع ریاضی و علمی، رسم و طراحی انواع نقشه‌های هوایی و  توپوگرافی، طراحی قطعات مختلف ماشین آلات و دیگر تجهیزات مکانیکی. به همین دلیل آموزش اتوکد می‌تواند به افراد برای انجام کارها بسیار کمک کند.

لینک پیشنهادی: با این نرم‌افزار، یک معمار پولدار می‌شوید!

2. نرم‌افزار اتودسک تری دی مکس (Autodesk 3DS Max)

2. نرم‌افزار اتودسک تری دی مکس (Autodesk 3DS Max)

مهندسین معمار بعد از آموزش اتوکد ترجیح می‌دهند با یاد‌گیری تری دی مکس به پروژه‌های خودشان شکل و ظاهر طبیعی بد‌هند. نرم‌افزار برای افرادی مناسب است که در کار خود نیاز به ابزارهای مدلسازی، بافت‌سازی و مش‌بندی حرفه‌ای نیاز دارند. با استفاده از این نرم‌افزار کاربران می‌توانند به پروژه‌های خودشان شکل و ظاهر طبیعی بد‌هند. بیشتر سازندگان بازی‌ها، طراحان داخلی ساختمان و معماران از این نرم‌افزار برای پروژه‌های خود استفاده می‌کنند. با در نظر گرفتن ابزارها و قابلیت‌هایی که نرم‌افزار اتودسک دارد، می‌توان آن را جزو بهترین گزینه برای مدل‌سازی و طراحی سه بعدی دانست. ویژگی‌‌های استاندارد این ابزار عبارتند از: شبیه‌ سازی پارچه، skinning، اسکلت‌ها و سینماتیک معکوس و کنترل‌های کاراکتر برای حرکت دو پا.

لازم است بدانید که نرم‌افزار اتودسک تری دی مکس با وجود این که بیشتر ابزارها را دارد، اما ممکن است برای انجام برخی از کارها مانند ساخت انیمیشن مناسب نباشد. همچنین ممکن است استفاده از پلاگین های زیاد در این برنامه سیستم شما را دچار مشکل کند و یا نرم‌افزار را ناپایدار کند.

نکته قابل توجه دیگر این است که این نرم‌افزار تنها با سیستم عامل ویندوز سازگاری دارد و روی دیگر سیستم‌ها، امکان نصب و اجرا برای آن وجود ندارد. اگر شما نیز می‌خواهید طرحی برای ساخت و ساز ایجاد کنید، بدون شک آموزش autocad در کنار اتودسک تری دی مکس می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد.

3. لایسنس فیوژن fusion 360

3. لایسنس فیوژن fusion 360

فیوژن 360،نرم افزاری جامع و بسیار قدرتمند است. درون این نرم‌افزار تمامی ابزارهای لازم برای طراحی، مهندسی، الکترونیک و صنعتی وجود دارد.  با داشتن نرم‌افزار فیوژن کاربران می‌توانند به راحتی و  با استفاده از پارامترهای کاربردی، روش‌های متنوع تولید انواع مواد و با دستِ باز مدل‌های سه بعدی بدون نقص، نوآورانه و با عملکرد بالا ایجاد کنید. همچنین کاربران می‌توانند با آموزش اتوکد به بررسی عملکرد محصول و کشف نقص‌ها، هزینه‌های آن و افزایش کیفیت طرح‌ها بپردازند.

از ویژگی‌‌های نرم‌افزار لایسنس فیوژن Fusion 360 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابزارهای یکپارچه طراحی برای مدل‌سازی فری‌فرم
  • استفاده از FFF برای پرینت سه بعدی فلزات
  • ●        طراحی PCB و شماتیک قطعات الکترونیکی
  • ●        یکپارچگی کامل با نرم افزارهای طراحی، پشتیبانی از فرمت‌های مختلفی همچون IAM, CATPART, IGES, STEP,DWG, SLDPRT, IPT, STL
  • امکان تبدیل مدل‌های سه بعدی به ترسیمات دو بعدی و همچنین امکان آماده‌سازی مدل برای چاپ سه بعدی

4. نرم افزار اسکچاپ sketchup

4. نرم افزار اسکچاپ sketchup

اسکچاپ یک نرم افزار مدلسازی آسان و کاربردی برای طراحی‌های دو بعدی، سه بعدی و شبیه سازی به شمار می‌رود. با توجه به ویژگی‌ها وپلاگین‌هایی که نرم‌افزار sketchup  دارد، باعث شده در زمینه‌های مختلفی همچون غرفه سازی، طراحی داخلی، طراحی صنعتی غیره کاربرد داشته باشد. با استفاده از این نرم افزار کاربران می‌توانند به راحتی الگوها، ایده‌ها و طرح‌های خود را به صورت دو بعدی و سه بعدی ایجاد کنند. البته در نظر داشته باشید که آموزش اتوکد در این زمینه می‌توانند کمک شایانی برای کاربران باشد.

معمولا از نرم افزار اسکچاپ برای طراحی و ساخت ساختمان در صنعت AEC استفاده می‌شود. علاوه بر این، اسکچاپ برای خراطی، زمینه‌های مختلف هنر و همچنین برای اختراع ابزار آلات جدید، به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت محبوبیت نرم‌افزار اسکچاپ سرعت بالای آن، سادگی، سبکی در مدلسازی، طراحی حجم‌ها و فرم‌ها است. اسکچاپ در طیف گسترده‌ای از رشته‌ها مانند:  معماری منظر، مهندسی عمران، معماری، طراحی داخلی، مهندسی مکانیک، طراحی فیلم و بازی‌های ویدئویی کاربرد دارد. از طرفی برای ویرایش ویدیو برای مبتدی می‌توان از این نرم‌افزار استفاده کرد.

5. نرم افزار رویت Revit

لینک پیشنهادی: نقش نرم افزار در معماری ، توصیه معماران ایرانی چیست؟

این دو کلمه به معنای حیات بخشیدن و تجدید حیات است. از نرم افزار رویت برای بررسی نهایی طرح‌های یک پروژه ساختمانی به کار برده می‌شود. با استفاده از این نرم‌ افزار می‌توان ابعاد مختلف طرح ساختمانی همچون: برق‌کشی، لوله‌کشی، شکل ساخت، نوع سازه و غیره مورد بررسی قرار داد. نام نرم افزار رویت متشکل از دو کلمه revitalization و revitalize است. افرادی که در رشته‌های مختلفی همچون عمران، معماری، برق یا مکانیک در حال تحصیل یا مشغول به کار هستند، علاوه بر نرم‌ افزار رویت می‌توانند از آموزش‌ اتوکد نیز استفاده کنند. با استفاده از این دو نرم‌ افزار می‌توان ایده‌های کاربردی را طراحی کرد.

یکی دیگر از کاربردهای نرم‌ افزار رویت کمک به ایجاد اطلاعات ساختمانی در رشته‌های مختلف مهندسی برق، لوله‌کشی،  معماری، مهندسی ساختمان، طراحی و پیمانکاری است.

همانطور که می‌دانید شرکت autodesk در زمینه‌ تولید نرم‌افزارهای مختلف معماری و ساختمانی فعالیت می‌کند. نرم افزارهای رویت و اتوکد نیز جزو محصولات شرکت اتودسک هستند. تفاوت بین این دو نرم‌‌افزار در ابزارها و قابلیت‌های آن است. نرم‌ افزار رویت نسبت به اتوکد، از افزونه‌های بیشتری برخوردار است. اما از هر دو این برنامه‌ها برای طراحی و ترسیم نقشه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایای نرم افزار Revit عبارتند از:

  • دارا بودن قابلیت 4 بعدی  BIM و دیگر جلوه‌های بصری
  • قابلیت طراحی سه بعدی ساختمان
  • دسترسی به پایگاه داده مدل‌های ساختمانی
  • امکان اشتراک‌گذاری پروژه میان چند کاربر
  • امکان پشتیبانی از استانداردهای IFC بر پایه XML
  • دارای قدرت بالا برای ایجاد نرم‌افزارهای جدید مهندسی
  • امکان طراحی سه بعدی ساختمان و دیگر اجزای مربوطه
  • امکان مدیریت هزینه‌های مربوط به تولید و مصرف در بازه زمانی مشخص
  • دارای ابزار مجسمه سازی و دیگر ابزارها برای نقشه‌کشی و ردیابی چرخه ساختمان
  • قابلیت مدل سازی هوشمند و همچنین مدل سازی 2 بعدی و 3 بعدی به صورت همزمان

لازم به ذکر است که برنامه Blender یکی دیگر از نرم‌افزارهای بسیار کاربردی برای مدل‌سازی حرفه‌ای در صنعت تولید و طراحی به شمار می‌رود. اگر شما نیز می‌خواهید وارد این حوزه شوید و کسب درآمد کنید، یادگیری این نرم‌افزارها به خصوص آموزش اتوکد برای شما لازم و ضروری محسوب می‌شود.

سخن پایانی

در این مطلب سعی 5 نرم افزار طراحی دو بعدی و سه بعدی را به شما عزیزان معرفی کنیم. همانطور که گفتیم نرم افزار اتوکد یکی از نرم‌افزار‌های پیشگام در این زمینه محسوب می‌شود. بنابراین اگر شما قصد یادگیری و آموزش اتوکد را دارید پیشنهاد می‌کنیم منابع مختلفی را مطالعه کنید. در نظر داشته باشید که برای یادگیری اتوکد بدون وجود یک استاد راهنما، کاری پیچیده و خسته‌کننده خواهد بود. برای آموزش‌ اتوکد به صورت تکمیلی می‌توانید از وب‌سایت‌های آموزشی مثل مکتب خونه کمک بگیرید.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه