دیزاین لوکس و سلطنتی هواپیمای شخصی محمدرضا شاه پهلوی

دیزاین لوکس و سلطنتی هواپیمای شخصی محمدرضا شاه پهلوی

به قلم: سمانه زارعی

همیشه اشیا و وسایلی که افراد مهم کشور در هر دوره از تاریخ از آنها استفاده می‌کردند، برای افراد جالب بوده. به همین دلیل است که موزه‌هایی که در آنها اشیا و آثاری از گذشتگان وجود دارد، مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد. شاید برای شما هم سوال باشد که هواپیماهایی که حکومت پهلوی از آنها استفاده می‌کردند، چه دیزاینی داشتند. در اسن مطلب تصاویری از دیزاین مجلل هواپیماهای شاهنشاهی را ببینید.

تابلو فرش ریحان

 

هواپیماهای شخصی خانواده پهلوی

چند هواپیمای معروف متعلق به خاندان پهلوی وجود دارد که امروزه در موزه پرواز تهران قرار دارند. این هواپیماها به صورت وی‌آی‌پی طراحی شده‌اند و برای جابه‌جایی محمدرضا شاه پهلوی و خانواده‌اش استفاده می‌شدند. وجود فضاهای مختلفی مانند؛ اتاق خواب، اتاق استراحت، فضای کار،اتاق خدمه و آشپزخانه از جمله امکانات این هواپیماها بودند. امروزه این هواپیماها در حالت بازسازی برای بازدید افراد هستند. در ادامه با چند هواپیمای سلطنتی آشنا شوید.

 

هواپیمای شاهین

هواپیمای شاهین، یک هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ متعلق به نیروی هوایی شاهنشاهی ایران با رجیستر ۱۰۰۱ بود که محمدرضا پهلوی و فرح پهلوی از آن برای سفرهای داخلی و خارجی استفاده می‌کردند. این هواپیما که در سال ۱۳۵۵ به ایران تحویل داده شد، پس از شهباز و میترا سومین هواپیمای تشریفاتی دولت ایران بود که توسط کارخانه بویینگ ساخته شد. رنگ بدنه‌ی این هواپیما آبی و نقره‌ای بود و طراحی داخلی آن به شکل مجللی تزئین شده بود. این هواپیما که دارای قابلیت‌های ویژه‌ی ارتباطی و سالن‌های مجلل بود، در زمان ساخت یکی از گران‌قیمت‌ترین پرنده‌های ساخت بشر محسوب می‌شد و ارزش آن حدود ۸۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.

 

دومین هواپیمای شاه

شهباز نام دومین هواپیمای خانواده پهلوی بود. این هواپیما، چهارصد و پنجمین هواپیمای 727 در سال 1346 توسط شرکت هواپیمایی ژاپن خریداری می‌شود. در سال 1353 نیروی هوایی ایران آن را می‌خرد و تبدیل به هواپیمای وی آی پی می‌شود. در دهه 70 به موزه پرواز برده شده. بعد از انقلاب نام این هواپیما به قدس تغییر پیدا کرد.

 

میترا از هواپیماهای شاهنشاهی

گفته می‌شود این هواپیما، متعلق به خواهر شاه، اشرف پهلوی بوده است. سی و هفتمین بوئینگ 727 است که در شال 1343 تولید شده است. در ابتدا لوفت هانزا، شرکت هواپیمایی آلمان آن را خرید. بعد از 11 سال استفاده توسط هواپیمایی ایران خریداری شد و تبدیل به هواپیمای وی آی پی شد. در دهه 70 به موزه پرواز برده می‌شود. بعد از انقلاب نام این هواپیما به فلسطین تغییر پیدا کرد.

 

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه