کاشت پتوس ریشه دار؛ این نکته‌هارو فراموش نکن!

کاشت پتوس ریشه دار؛ این نکته‌هارو فراموش نکن!

گیاه پتوس
گیاه پتوس

باز هم داستان گیاهان آپارتمانی و گیاه محبوب پتوس! انگار هرچقدر نکته در مورد این گیاه رونده بگوییم، باز هم جای صحبت دارد. در مطالب قبلی چیدانه در مورد پتوس، کاربرد آن در دکوراسیون و یا نکته‌هایی برای نگهداری پتوس گفته‌ایم. امروز قرار است در رابطه با کاشت پتوس صحبت کنیم. تصور کنید پتوسی که قلمه زده‌اید، ریشه دارد، حالا باید آن را بکارید. نکته‌های این مطلب راجع به کاشت پتوس را فراموش نکنید.

 

فیلم نت
قلمه پتوس در آب
قلمه پتوس در آب

مختصری در مورد تکثیر پتوس

یکی از راه‌های متداول تکثیر پتوس، از طریق قلمه‌زدن است. پتوس به راحتی ریشه می‌زند و جزو گیاهانی با تکثیر آسان است. کافی است ساقه‌ی حاوی دو یا سه برگ از پتوس را برش بدهید، به طوری که در ساقه آن حداقل یک گره وجود داشته باشد. و سپس آن را داخل آب، خاک سبک و کوکوپیت و پرلیت، یا بستر پرلیت قرار دهید. انتخاب هر یک از انواع بستر قلمه، مزایا و معایب خود را دارد. اغلب افراد قلمه‌ی پتوس را داخل آب قرار می‌دهند تا ریشه بدهد. با این روش حدود 15 روز بعد قلمه‌ها شروع به ریشه‌زنی می‌کنند. برای پر ریشه شدن پتوس، حدود 30 الی 40 روز زمان لازم است. حالا سوال این است قلمه‌ای که پر ریشه است را چگونه بکاریم؟

 

کاشت قلمه پتوس ریشه دار در خاک
کاشت قلمه پتوس ریشه دار در خاک

کاشت پتوس پرریشه

در ابتدا این نکته را بدانید؛ که بهتر است قلمه پتوس را از ابتدا داخل بستر خاک قرار دهید. ولی اگر آن را در آب گذاشته‌اید تا ریشه بدهد، زمانی که ریشه دهی شروع می‌شود؛ قلمه را به خاک منتقل کنید؛ و اجازه ندهید که ریشه‌ها خیلی بلند و پرپشت شوند، در این صورت، با انتقال گیاه از آب به خاک؛ امکان شوک گیاه بیشتر است.

نکته‌های مهم در کاشت قلمه پتوس

  • اندازه قلمه: اگر طول قلمه بلند است؛ آن را کوتاه کنید. زیرا ممکن است قلمه بعد از قرارگیری در گلدان، نتواند مواد غذایی لازم را به همه بخش‌های پتوس برساند. پس بهتر است طول قلمه پتوس از 20 سانتیمتر بزرگتر نباشد.
  • انتخاب گلدان: با توجه به تعداد قلمه‌های پتوس برای قرار دادن در یک گلدان و میزان ریشه آنها، گلدان مناسب برای کاشت را انتخاب کنید. بهتر است گلدان خیلی بزرگ نباشد تا گیاه به خوبی رشد کند. گلدانی که کمی از حجم ریشه بزرگتر باشد مناسب قلمه پتوس است.
  • قرارگیری قلمه در خاک: در قرار دادن پتوس ریشه‌دار شده به داخل خاک گلدان، مراقب ریشه‌ها باشید. انتهای گلدان را با سنگریزه یا پرلیت بپوشانید و سپس با توجه به طول قلمه‌ها، خاک را به گلدان اضافه کنید. سپس قلمه‌ها را به آرامی داخل گلدان قرار دهید. روی آنها را با خاک پرکنید.
  • پوشاندن گلدان: دو یا سه روز، گیاه را با استفاده از پلاستیک بپوشانید تا در شرایط گلخانه‌ای باشد. در این صورت راحت‌تر با شرایط محیط جدید وفق پیدا می‌کند.
  • جای مناسب گلدان: جایی که نور کافی ولی دور از نور مستقیم خورشید باشد و همچنین هوای خنکی دارد، برای نگهداری گلدان مناسب است. گیاه پتوس را بعد از کاشت، در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.

کلام آخر:

قلمه زدن، یکی از راه‌های متداول تکثیر گیاه پتوس است. در این مطلب راجع به نکته‌های کاشت قلمه‌ی پر ریشه پتوس در خاک صحبت کردیم.

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران
f.gh در تاریخ 09 تیر 1402
سلام خدا قوت عالی بود ممنون
as در تاریخ 27 تیر 1402
سلام ممنون از مطالب مفیدتون☺️

ثبت دیدگاه