قلعه اسرارآمیز ابراهیم گلستان در بریتانیا

قلعه اسرارآمیز ابراهیم گلستان در بریتانیا

ابراهیم گلستان، نویسنده و فیلمساز روشنفکر ایرانی در روز 31 مرداد در خانه مسکونی‌اش در بریتانیا درگذشت. لیلی گلستان، دختر این هنرمند که سال‌ها بود در انگلستان سکونت داشت در واکنش به مرگ پدر نوشت: «رفتی. خداحافظ». گلستان در خانه شخصی خود که یک عمارت قرون وسطایی گوتیک در بولنی، غرب ساکسس، واقع در انگلستان است در کنار خانواده‌اش چشم از جهان فرو بست. بد نیست به همین بهانه نگاهی به خانه افسانه‌ای گلستان و معماری جالب و باشکوه آن بیندازیم.

سرویس خواب بالسا

تاریخچه عمارت شاهانه ابراهیم گلستان

نام این خانه سرای وایکهرست است. یک ساختمان با معماری نئوگوتیک که در سال 1871 به دست ادوارد میدلتون برای فردی به نام هنری هاث که عاشق هنر، کتاب و نقاشی بود، طراحی و ساخته شد. پس از آن این خانه به لوکیشن موردعلاقه بسیاری از سینماگران تبدیل شد و فیلم‌ها و تیزرهای تبلیغاتی بسیاری در آن ساخته شد. فیلم عقاب فرودآمده که متعلق به سینمای بریتانیا و محصول سال 1976 است در این عمارت فیلمبرداری شده است.

مالک خانه یعنی آقای هنری هاث تنها 4 سال توانست در این خانه زندگی کند و در سال 1878 درگذشت. اما این میراث خانوادگی در سال 1930 به هتل تبدیل شد و در خلال جنگ جهانی دوم بخش‌های از بنا توسط سربازان کانادایی مصادره شد. بین سال‌های 1971 تا 1975 این قصر باشکوه به مخروبه‌ای مخوف تبدیل شده بود تا این که پس از 15 سال، این خانه توسط شخصی به نام James Doyle که یک عتیقه‌فروش و آنتیک‌باز معروف بود خریداری و بازسازی شد.

ابراهیم گلستان در سال 1981 وقتی به دنبال خانه‌ای در انگلستان بود سرانجام قصر رویایی خود را پیدا کرد و این عمارت را خرید. این بنای پرماجرا تا سال 1984 در آرامش بود. اما باز هم معماران بریتانیایی دست از سر آن برنداشتند و طی مکاتباتی که با ابراهیم گلستان انجام شد، طبقه دوم این ساختمان زیبا بعدها توسط شرکت معماری LCE با کمترین الحاقات به هتلی رویایی و مجلل تبدیل شد.

خانه گلستان بیشتر از آن که شبیه به یک خانه مسکونی باشد به کاخ‌های افسانه‌ای و رویایی فیلم‌های هالیوودی شباهت دارد. میدلتون که معمار این بناست این ساختمان را با آرایه‌ها، آرک‌ها، سقف‌های مخروطی و المان‌های دیگر عصر گوتیک طراحی کرد.

این خانه بی‌نظیر دارای یک دروازه ورودی باشکوه با تندیس‌های بزرگ و زیباست که شما را به داخل خانه دعوت می‌کند. در فضای داخلی آن تمامی اتاق‌ها دارای حمام اختصاصی هستند. درواقع می‌توانیم بگوییم که خانه ابراهیم گلستان یکی از اولین ساختمان‌ها در بریتانیای کبیر است که اتاق‌هایش به سیستم گرمایشی مجهز شد.

جالب است بدانید که سبک نئوگوتیک بیشتر در کلیساها، صومعه‌ها و قلعه‌های تاریخی بریتانیا اجرا می‌شد و کمتر خانه‌ای به این سبک معماری مزین بود. از میان مردم غالبا طبقه بورژوا و سرمایه‌داران در چنین عمارت‌هایی زندگی می‌کردند و این سبک خانه‌ها با آن پنجره‌های کشیده، قوس‌های بلند، گلدسته‌ها، نقوش تزئینی و طاق‌های نوک‌تیز شکوه و محبوبیت بسیاری در میان مردم داشتند.

خانه گلستان مانند دیگر بناهای سبک گوتیک و نئوگوتیک یک شاهکار معماری است. وجود عناصر تزئینی فراوان که در بطن معماری داخلی و خارجی آن به کار رفته بسیار پرجزئیات است و چشم و ذهن هر بیننده‌ای را درگیر می‌کند. این سبک هنری از نقاشی و مجسمه‌سازی الهام گرفته و طاق‌های هرمی و دندانه‌های آجری آن هستند که باعث محبوبیت معماری گوتیکی شده‌اند. زندگی در این قلعه باشکوه همان چیزی را برای ابراهیم گلستان به همراه داشت که سال‌ها در پی آن بود: غرق شدن در آرامش.

ابراهیم گلستان با فیلم‌ها، دست‌نوشته‌ها و مصاحبه‌هایش به قدری معروف است که نیاز به توضیح ندارد، اما زندگی خصوصی گلستان و قصه‌هایش با فروغ فرخزاد همواره این شخصیت را به حاشیه کشانده است. قصر زیبایی که گلستان در آن درگذشت نیز همچون زندگی خصوصی او مانند قصه‌های هزار و یک شب، زیبا، پیچیده و اسرارآمیز است.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه