کهن‌ترین شهرهای تاریخ که هنوز قابل سکونت‌اند!

کهن‌ترین شهرهای تاریخ که هنوز قابل سکونت‌اند!

به قلم: تحریریه چیدانه

عتیقه‌ترین شهرهای دنیا که هنوز زندگی در آن‌ها جریان دارد!

شهرهای زیادی در دنیا وجود دارند که از هزاران سال پیش، محل سکونت بشر بوده‌اند؛ اما وقتی درباره قدیمی ترین شهر پیوسته مسکونی جهان سوال می‌شود، پاسخ سرراستی وجود ندارد. مثلا اگر یک شهر در اثر حمله دشمن یا بلایای طبیعی به‌کلی ویران شد و مدتی بعد، روی خرابه‌های آن یا کمی آن‌سوتر دوباره شهری احداث شد؛ آیا این را باید یک شهر جدید بدانیم یا همان قبلی؟ خب اگر نخواهیم خودمان را درگیر این اما و اگرها کنیم، می‌توانیم از چند شهر نام ببریم که مدعی تصاحب عنوان قدیمی‌ترین و پابرجاترین شهرهای دنیا هستند؛ همه هم در خاورمیانه واقع شده‌اند.

سرویس خواب بالسا

اریحا (Jericho)

این شهر در کرانه غربی رود اردن قرار دارد و نامش به دفعات در عهد عتیق ذکر شده است. از اریحا (یریحو) به‌عنوان کهن‌ترین شهر پابرجای دنیا اسم می‌برند. گفته می‌شود بخش‌هایی از شهر و دیوارهای معروفش، حدود ۹۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بنا شده‌اند و در چند هزار سال اخیر، به‌طور پیوسته سکونت‌پذیر بوده است.

بیشتر بخوانید:

عتیقه‌ترین شهرهای دنیا که هنوز زندگی در آن‌ها جریان دارد!

البته این دقیقا همان شهر جدید اریحا در کرانه باختری نیست که توسط دولت خودگردان فلسطین اداره می‌شود. بخش باستانی اریحا، در فاصله ۲ کیلومتری شمال شهر جدید قرار دارد. به‌همین دلیل، بحث است که آیا می‌شود این دو را یکی بدانیم؟ به‌هرحال اگر در یک کوییز اسم قدیمی‌ترین شهر دنیا را بپرسند، احتمالا پاسخ «اریحا» را از شما می‌پذیرند!

حلب (Aleppo)

سوریه هم یکی از مدعیان اصلی برای داشتن قدیمی ترین شهر جهان است. پیش‌تر تصور می‌شد دمشق برنده بی‌چون و چرای این رقابت باشد؛ زیرا شواهد باستان‌شناسی، به زندگی انسان در آنجا از ۹۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح اشاره داشتند. اما بررسی‌های بیشتر نشان داد که سکونت پیوسته‌ی بشر در دمشق فعلی، حدود ۶۰۰۰ هزار سال دیرتر آغاز شد.

عتیقه‌ترین شهرهای دنیا که هنوز زندگی در آن‌ها جریان دارد!

اما حلب، پرچم سوریه را بالا نگه داشت. این شهر که جنگ ویران‌کننده‌ای را طی دهه اخیر تجربه کرد، سرد و گرم روزگار را در عمر طولانی خود چشیده است. یافته‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد که سابقه سکونت‌پذیری آن، به ۶۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد. البته اوج رونق و شکوفایی این شهر، همزمان با عصر طلایی جاده ابریشم، یعنی قرن ۱۲ تا اوایل قرن ۱۵ میلادی بود.

الفیوم (Faiyum)

فیوم یا الفیوم، در 130 کیلومتری جنوب غربی قاهره قرار دارد. مصریان باستان، این شهر را هزاران سال قبل با نام اصلی Shedet احداث کردند. به‌دلیل علاقه ساکنان آن به خدای کروکودیل یا سوبک، یونانیان نام Crocodilopolis یا شهر کروکودیل را بر آن نهادند.

عتیقه‌ترین شهرهای دنیا که هنوز زندگی در آن‌ها جریان دارد!

از ظروف سفالی و سازه‌های کشف شده، پیداست که قدمت سکونت انسان در آن به حدود ۵۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد. این یعنی، فیوم کهن‌ترین شهر مصر و یکی از قدیمی‌ترین مناطق مسکونی آفریقا است.

منبع: گجت نیوز

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران
مجید در تاریخ 11 خرداد 1402
شهر ری از ۸۰۰۰ سال پیش مسکونی بوده، بیشتر شهر های ایران هم قدمت بالایی دارند

ثبت دیدگاه