این خانه‌ی لوکس برای آوارگان طراحی شده است!

این خانه‌ی لوکس برای آوارگان طراحی شده است!

به قلم: تحریریه چیدانه
معمار بریتانیایی و مدیر عامل بنیاد نورمن فاستر توضیح می‌دهد: ما مسائل مرتبط با چالش‌های شهرنشینی و مفهوم پایداری را تجزیه و تحلیل کردیم، اما تمرکز اصلی تیم در درجه اول بر بحران پناهندگان و آنچه که می‌توانیم برای پاسخ به آن انجام دهیم، بنا شده بود. این طرح که Essential Homes نامیده می‌شود، از ظاهری طبیعی بهره می‌برد، ضریب انتشار کربن پایینی دارد و در محل سر هم می‌شود.

بنیاد نورمن فاستر و Holcim به منظور ایجاد امنیت، آسایش و رفاه برای جوامع پناهندگان بدون خانه با یکدیگر همکاری می‌کنند. برای دست یابی به این هدف دو شریک کاری مذکور در هجدهمین دوسالانه معماری ونیز که از ۲۰ می‌تا ۲۶ نوامبر ۲۰۲۳ برگزار می‌شود، موضوع جهانی بحران پناهندگان را بررسی می‌کنند و راه حل‌های پایدار خود را ارائه می‌دهند. تاکنون خبرنگاران مختلفی با نورمن فاستر به گفتگو نشسته اند تا درباره رویکرد کلی تیم طراحی، چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه شده اند و دیدگاه طرفین برای پاسخگویی به نیاز‌های فوری جمعیت‌های آواره اطلاعات بیشتری کسب کنند.

مبلمان آفر

معمار بریتانیایی و مدیر عامل بنیاد نورمن فاستر در این خصوص توضیح می‌دهد: ما مسائل مرتبط با چالش‌های شهرنشینی و مفهوم پایداری را تجزیه و تحلیل کردیم، اما تمرکز اصلی تیم در درجه اول بر بحران پناهندگان و آنچه که می‌توانیم برای پاسخ به آن انجام دهیم، بنا شده بود. از این رو در کارگاه‌های اولیه و ساده‌ای که برپا شده بودند، به بحران پناهجویان با رایج‌ترین راه حل ممکن یعنی چادر جواب داده شد. هرچند به نظر می‌رسد که انواع چادر‌ها به خصوص چادر‌های پیچیده بهترین راه حل ممکن هستند، اما نیاز به اجرای طرحی کاربردی‌تر به وضوح احساس می‌شد.

شیرآلات کسری

این طرح که Essential Homes نامیده می‌شود، از ظاهری طبیعی بهره می‌برد، ضریب انتشار کربن پایینی دارد و در محل سر هم می‌شود. در واقع مواد روی یک ساختار شبکه‌ای به شکل طاق قرار می‌گیرند، به طوری که ساختار کاملا ضد نشت می‌شود. در نهایت، بتن آبیاری شده و در عرض ۲۴ ساعت به خوبی سخت خواهد شد. سپس می‌توان شبکه را حذف و از ساختار حاصل با طول عمر تخمینی ۲۰ سال نگهداری کرد. گفتنی است که این مجموعه به طور کامل قابل بازیافت است.

منبع: فرارو

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران
مریم در تاریخ 17 تیر 1402
کاش از این خانه ها برای اقشار کم درآمد درست کنند ( دیگه این یکیو گرون نکنید و به داد قشر کارگر برسید
مرضیه در تاریخ 20 تیر 1402
امیدوارم که این سازه در تیراژ بالا ساخته بشه و همه عزیزانی که بی خانمان هستن بتونن سرپناهی داشته باشن ای کاش ای کاش بشه که خیلی عالی میشه
تفکر در تاریخ 21 تیر 1402
این ها طراحی کشورهای پردرآمد و به اصطلاح بهشت ایرانی هاست که اوضاعشون رو نشون میدن که چه وضعی دارن!! کجایند افراد متفکر
ابراهیم بیات در تاریخ 24 تیر 1402
دقت کنید؛ با این که طراح اهل انگلستانه، اما در ماکت نمونه سازی شده، آوارگان همگی مسلمان و محجبه دیده می شوند.

ثبت دیدگاه