پتینهکاری به تکنیکی از رنگآمیزی میگویند که در آن میتوانید سطوح را به بافت کهنه و قدیمی تبدیل کنید. البته گاهی هم میتوانید بافت دلخواهی را نقاشی کنید. انواع نقش پتینه گل برجسته، آجر و یا سنگ از جمله بافتهای پرمخاطبی هستند که توسط این تکنیک اجرا میشوند. در ادامه این مطلب چیدانه، درباره انواع پتینه، مزایا و معایب پتینه کاری، تکنیکها، نکات مهم و قیمت پتینهکاری بیشتر خواهید دانست.
پتینه به دو صورت کلی رنگ و بافت کار میشود. قبلتر پتینه فقط باید توسط یک نقاش هنرمند و خلاق، از ترکیب رنگها انجام میگرفت اما امروزه رنگهای جدیدی به نام رنگ پتینه یا دکوراتیو تولیدشده است که کمک زیادی برای نقاشان تازه کار است.
خیر. این کار به صورت رایگان انجام می شود.
چنانچه دیوار بلند باشد یا کار بر روی سقف صورت بگیرد، باید از لوازمی مثل داربست یا تخته و نردبان بلند استفاده شود.
زیرسازی بستگی به نوع متریالی که روی آن کار میکنید و نوع طرح پتینهکاری متفاوت است.
رول، قلممو، شابلون، اسفنج، چسبکاغذی، پارچه، نایلون و… بسته به نوع تکنیک و کاری که انجام میشود، از لوازم متفاوتی استفاده میشود.
تهیه وسایل بر عهده نقاش است.
نحوه قرارداد توافقی یا برحسب مترمربع است. نسبت به کاری که هر پروژه میبرد متغیر است.
میزان زمان انجام پروژه، نو یا قدیمی بودن کار، تعمیرات زیر کار، مسافت، لوازم، متراژ کار و… از نکات مهم در تعیین قیمت است.
سقف، دیوار، ستون سیمانی، ستون گچی، دربهای چوبی، فلزی و سطوح سفالی و البته روی اکثر سطوح که قابلیت رنگپذیری داشته باشند، امکان پتینهکاری است.
مطلب پیشنهادی: آموزش و اجرای پتینه کاری روی دیوار، هر آن چیزی که باید بدانید!
مطلب پیشنهادی: 29 مدل کنسول پتینه که دوستشان خواهید داشت
توجه: مقادیر ارائه شده در این محتوا برحسب قیمتهای رایج در بازار است. بنابراین ممکن است با هزینههایی خارج از این محدودهها نیز مواجه شوید.
بازنویسی و انتشار: فهیمه مصدرالامور