Chidaneh.com placeholder image

پل میلائو، طولانی ترین و بلندترین پل کابلی جهان!

به قلم: تحریریه چیدانه

سفر با معماری: بی شک بسیاری از شما با بناهای تاریخی جهان آشنا هستید و ممکن است آن ها را از نزدیک دیده باشید. اما شاید نام ابرسازه های قرن جدید را کمتر شنیده اید. سازه هایی که با ظهور خود توانایی بی حد و اندازه ی بشریت را ثابت کرده اند. ما قبلا برج ایفل، محبوب ترین سازه فولادی جهان را به شما معرفی کردیم. پل ها از زمان های خیلی دور برای رفت و آمد انسان ها بر روی آب و دره های عمیق احداث شده اند و همواره جنبه ی عملکردی بسیار بالایی داشته اند. اما شاید انسان هیچ وقت تصورش را نمی کرد که در ارتفاع های بسیار بالا و در مسیر های بسیار طولانی قادر به رانندگی باشد. اما با ظهور پل های خارق العاده ی قرن جدید این امر ممکن شد. یکی از این سازه ها که در اوایل قرن جدید در فرانسه پا به عرصه ی وجود گذاشت، پل میلائو است. در این مطلب می خواهیم با این سازه ی شگرف و فرابشری بیشتر آشنا شویم. با چیدانه همراه باشید…

سرویس خواب بالسا

پل میلائو بلندترین پل دنیا است که توسط طراح بریتانیایی (نورمن فاستر) طراحی و طی 39 ماه ساخته شد و در دسامبر سال 2004 میلادی افتتاح گردید. پل فولادی ـ بتنی میلائو که در ساخت آن 36000 تن فولاد و 206000 مترمکعب بتن بکار رفته، دارای ۲.۵ کیلومتر طول و در ارتفاع 343 متری بر بالای دره تارن در جنوب فرانسه احداث شده است. شما پیش از این در چیدانه درباره ی دوچرخه سواری بر روی اولین پل معلق جهان خوانده اید.

این پل روی 7 پایه قرار گرفته و به طور میانگین روزانه 28000 وسیله نقلیه را در شرایط مختلف آب و هوایی سال از خود عبور می‌دهد و دارای دو مسیر دو طرفه است. پل مذکور که اولین پروژه ی بزرگ عمرانی کشور فرانسه در قرن 21 به شمار می‌رود، اتصال‌دهنده ی شمال اروپا به جنوب فرانسه و اسپانیا می‌باشد.

مطلب پیشنهادی: ۱۱ بنای شگفت انگیز که پیش از مرگ باید آن ها را ببینید

پل ۲.۵ کیلومتری میلائو دارای ۸ دهانه ی کابلی است که طول هر دهانه برابر ۳۴۲ متر است، به استثنای دو دهانه ی انتهایی که برابر ۲۰۴ متر می باشند. عرشه ی پل ۳۲ متر عرض دارد که در هر طرف دو خط ماشین رو را در خود جای می دهد. علاوه بر آن یک خط عبور اضطراری هم بر روی پل تعبیه شده است.

آیا قصد سفر به نقاط مختلف دنیا دارید؟ چیدانه پیش از این ۱۰ جاذبه گردشگری جهان برای سفر در سال ۲۰۱۵ (۱) را به شما معری کرده است.

ارتفاع پل به حدی است که طراح آن نورمن فاستر می‌گوید: رانندگی روی پل مانند آن است که انسان در اتومبیل پرنده نشسته باشد. هزینه ساخت پل حدود 400 میلیون یورو بوده که توسط شرکت سازنده ی پل تأمین گشته است. البته دولت فرانسه نیز توافق کرده که درآمد عوارضی آن تا سال 2080 یعنی 75 سال آینده به شرکت سازنده برسد. سازنده ی پل ادعا کرده که مدت عمر پل، حداقل 120 سال خواهد بود. این پل در مقام مقایسه از برج ایفل بلندتر است.

از ابتکارهای مهم این پروژه نحوه ی ساخت پایه های آن بود، پایه هایی که از دو قسمت تشکیل شده اند. قسمت پایین پایه ها با بتن ساخته شده اند و قسمت بالایی آن ها فولادی است.

اگرچه منتقدان ساخت پل اظهار می کردند که پل میلائو تأثیرات منفی اقتصادی در مطقه ایجاد خواهد کرد، ولی در عمل عکس آن اتفاق افتاد. منطقه ی جنوب فرانسه سود بسیاری از ساخت این پل به دست آورد، هتل های جدیدی ساخته شد، مراکز تفریحی و اقامتی بسیاری ایجاد شدند و به مدد این پل، تجارت در منطقه رونق یافت. علاوه بر آن جذب توریست برای منطقه مزایای بسیاری را به همراه داشت.

مطلب پیشنهادی: ۱۰ هتل مطرح تهران برای اقامت و برگزاری جشن ها

پل میلائو به نحو استثنایی بر مناظر طبیعی جنوب فرانسه مسلط است. این پل از جهات مختلفی رکورددار بود، چرا که از نظر ارتفاع پایه ها بلندترین پل دنیاست و از نظر طول کل پل، طولانی ترین پل کابلی جهان است. یکی از پایه های بلند پل که حدود ۳۴۳ متر از سطح زمین ارتفاع دارد، کمی بلندتر از برج ایفل و تنها ۳۸ متر کوتاه تر از ساختمان امپایراستیت (Empire State) است.

مطلب پیشنهادی: برج‌های تهران ، بلندی های ماندگار

تعداد بازدیدکنندگان از پل آن چنان زیاد بوده که در تابستان سال ۲۰۰۸، مسیر پل به دلیل ترافیک سنگین ناشی از حضور بازدیدکنندگان مسدود شد و مسافران مجبور به بازگشت شدند. جالب توجه آن است که چگونه پلی با چنین ساختار تکنولوژیک پیشرفته ای می تواند به عنوان یک فضای معماری سبب خلق خاطره برای انسان ها شود و علاوه بر تأمین دسترسی بین نقاط مختلف یک کشور، نقش و عملکردی بسیار فراتر از آن در جامعه ایفا کند.

مطالب بیشتر:
۳ برج قدیمی تهران که یادآور خاطرات گذشته اند!
۱۰ جاذبه گردشگری جهان برای سفر در سال ۲۰۱۵ (۲)
دیدنی ترین جاذبه های گردشگری انگلستان به قدمت زندگی بشر
۷ ساختمان عجیب دنیا

گردآوری شده در تحریریه چیدانه

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران
Amir g در تاریخ 06 مهر 1394
جالب بود

ثبت دیدگاه