قرار است راجع به یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی برگ پهن صحبت کنیم. گیاه آپارتمانی جذاب دیفن باخیا حتما دکوراسیون شما را زیباتر میکند. راجع به این گیاه در این مطلب بخوانید؛ احتمالا شما هم عاشقش میشوید.
درباره گیاه آپارتمانی دیفن باخیا
دیفن باخیا (Dieffenbachia) جزو گیاهان آپارتمانی تصفیهکننده هواست. از طرفی هم اگر قصد تهیه این گیاه را دارید؛ به سمی بودن آن توجه کنید. این موضوع در مورد کسانی که در خانه کودک و یا حیوانات خانگی نگهداری میکنند اهمیت دارد. البته این موضوع در صورت جویده شدن و خوردن گیاه مشکل ایجاد میکند. آشنایی با شرایط نگهداری گیاهان، اولین قدم برای رشد بهتر و سرزندگی آنهاست.
انواع دیفن باخیا
دیفن باخیا یک گیاه آپارتمانی ابلق است که گونههای مختلفی دارد. گونههای مختلف دفن باخیا دارای برگهایی به رنگ؛ سبز، سبز آبی، زرد کرمی، طلایی مایل به سبز دارند. برخی از تیرههای دیفن باخیا عبارتند از: دیفن باخیا کامیله، کامفولاژ، سگوئین، دلیلا، تروپیک ماریان، هانی دو و…
نگهداری دیفن باخیا در منزل
گیاهانی که به نام گیاه آپارتمانی امروز شناخته شدهاند در مناطق بومی خود، در فضای بیرونی رشد میکنند. در نتیجه با ایجاد شرایط مناسب میتوان آنها را در باغچه هم کاشت. دفن باخیا بومی مناطق گرم و مرطوب است در نتیجه باید رطوبت محیطی آن تامین شود تا به خوبی رشد کند؛ فرقی ندارد داخل ساختمان یا بیرون از آن باشد. در ادامه شرایط نگهداری این گیاه در خانه را بخوانید.
شرایط نگهداری گیاه آپارتمانی دیفن باخیا
نور: با اینکه نور مستقیم را تحمل میکند ولی نور فیلترشده و غیرمستقیم برای این گیاه مناسبتر است. حتی در گوشهای از منزل که نور متوسط وجود دارد هم رشد میکند. به رنگ برگها دقت کنید. اگر در حال بی رنگ شدن هستند یعنی نور کم است.
آبیاری: با اینکه گفتیم این گیاه رطوبت را دوست دارد. ولی باید مراقب خیس شدن خاک باشید. نباید خاک گلدان خیس بماند. رطوبت معمولی برای این گیاه مناسب است. بین هر آبیاری لازم است تا چند سانتیمتر روی سطح خاک خشک شده باشد.
دما: مطمئنا گیاه بومی مناطق گرمسیری نمیتواند دماهای خیلی پایین را تحمل کند. بهترین بازه رشد این گیاه 15 الی 24 درجه سانتیگراد است. در دمای پایینتر رشد کندتری خواهد داشت. ولی مراقب باشید که دیفن باخیا در زیر 10 درجه ممکن است آسیب ببیند.
خاک: بهترین ترکیب خاک دیفن باخیا، خاک مخصوص گیاهان آپارتمانی است. اگر میخواهید خودتان ترکیب خاک را بسازید؛ از دو قسمت خزه ذغال سنگ و یک قسمت پرلیت استفاده کنید.
کوددهی: هر یک بار در میان، پس از آبیاری به آن کود بدهید. ولی یادتان باشد در زمستان هرگز به گیاه کود ندهید.
هرس کردن: دیفن باخیا به هرس احتیاجی ندارد.
وقتی دیفن باخیا دچار مشکل میشود!
ممکن است در طی نگهداری از این گیاه با مشکلاتی مواجه شوید که ندانید علت آن چیست. دلایل چند مورد از مشکلاتی که ممکن است برای دیفن باخیا در شرایط نامناسب نگهداری ایجاد شود:
-
علت زرد شدن برگ دیفن باخیا:
آب دهی زیاد، دمای پایین و نور بیش از حد باعث مشکل زرد شدن برگهای دیفن باخیا میشود.
-
ریزش برگهای دیفن باخیا:
اغلب علت اصلی آبیاری زیاد و یا کم، باعث ریزش برگهای دیفن باخیا میشود.
-
کم پشت شدن برگهای دیفن باخیا:
کمی هرس برگها میتواند به پرپشت شدن این گیاه کمک کند. شاخههای بلند را هرس کنید. با این کار، جوانههای جانبی گیاه شروع به رشد میکنند.
-
رنگ پریدگی و سفیدشدن برگهای دیفن باخیا:
زیاد بودن نور و یا نیاز به تغذیه مصنوعی باعث سفید شدن برگهای دیفن باخیا میشود.
نشانههای مشکلات مختلف گیاهان آپارتمانی میتواند شبیه به هم باشند، لازم است در ابتدا دلیل آن را متوجه شوید. در غیر این صورت همه شرایط نگهداری این گیاه را به خوبی چک کنید و شرایط آب، خاک، رطوبت و نور مورد نیاز گیاه را محیا کنید. اگر مشکل گیاهتان حل نشد، حتما با یک متخصص در این مورد صحبت کنید.
کلام آخر:
اگر به دنبال یک گیاه آپارتمانی بزرگ هستید، گیاه آپارتمانی دیفن باخیا میتواند یک انتخاب خوب باشد. برای سرحال ماندن گیاهتان، شرایط محیطی آن را بررسی کنید تا با مشکلات ناگهانی این گیاه مواجه نشوید.