خانه‌ای در شیراز که هر کس نداند فکر می‌کند تگزاس آمریکاست

خانه‌ای در شیراز که هر کس نداند فکر می‌کند تگزاس آمریکاست

این پروژه که در شهرک گویم شیراز اجرا شده، نمونهٔ درخشان یک ویلاي مدرن است که با عبور از چالش‌های طراحی در سایت، به مرحله نهایی دو جایزهٔ معتبر ملی راه پیدا کرده است.

فیلم نت

ایدهٔ مرکزی: استخر، قلب تپندهٔ خانه

مساحت زمین این پروزه ۲۵۰۰ متر مربع است و بنایی به وسعت ۵۹۹ متر مربع را در خود جای داده. اما آنچه این ویلا را تبدیل به یک اثر برجسته کرده، استفادهٔ هوشمندانه از یک استخر به عنوان هسته مرکزی طراحی است. این استخر نه تنها به عنوان یک المان تفریحی، بلکه به عنوان عنصری ارتباط‌دهنده بین فضاهای داخلی و خارجی عمل می‌کند و فضایی چرخشی و سیال در اختیار ساکنان قرار می‌دهد.

اینجا فقط یک استخر نیست، بلکه مرکزیتی است برای زندگی جمعی، آرامش و تجربهٔ یک آخر هفتهٔ به یاد ماندنی.

پروژه ای که حرف برای گفتن دارد

  • مکان: شیراز، شهرک گویم

  • استودیو طراحی: استودیو معماری مشیر

  • معمار مسئول: مجتبی هوشنگیان شیرازی

  • سال اجرا: ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲

تقدیرها و جایزه‌ها

این پروژه با طراحی منحصر به فرد خود توجه داوران جایزه های معتبر معماری ایران را به خود جلب کرد:

  • فینالیست در هشتمین دوره جایزه ساختمان سال ایران (بخش ویلا)

  • راهیافته به مرحله دفاع در دوازدهمین دوره جایزه طراحی داخلی ایران (بخش ویلا)

نگاهی به تیم سازنده

یک اثر موفق همیشه حاصل همکاری جمعی است. تیم طراحی این پروژه را امجد صدری و بیتا عرفانی‌کیا تشکیل دادند و گرافیک و پرزانته به عهده نجمه حیدری بود. اجرای اصولی این طرح نیز توسط تیمی متشکل از ایمان قره‌خانیان، مازیار صمیمی و محمد امین مروج به انجام رسید.

طراحی که محیط را به تجربه تبدیل می‌کند
خانه پیرامون خور نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با یک ایدهٔ قوی و مداخله‌ای حساس در سایت، یک خانهٔ ویلایی را از یک صرفاً یک مکان برای اقامت، به یک تجربهٔ حسّی و فضایی تبدیل کرد.

منبع:عصر ایران

سریال محکوم نسخه کامل

با تخفیف ویژه در فیلیمو

مشاهده آنلاین

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه