تکیه‌ای در تجریش که کتایون خانم پس از ۶۰سال کشفش کرد

تکیه‌ای در تجریش که کتایون خانم پس از ۶۰سال کشفش کرد

بازار تجریش نیازی به معرفی ندارد اما باید گفت این بازار سنتی که در شمال تهران و در منطقه شمیرانات واقع شده، دو محله قدیمی سرپل و تجریش را به هم متصل می‌کند. این بازار از یک سو به میدان تجریش و از سوی دیگر به میدان قدس و متروی تجریش منتهی می‌شود. همچنین امامزاده صالح در بخش انتهایی این بازار قرار گرفته است. گفتنی است این بازار تاریخی که از جمله مراکز مهم گردشگری شهر تهران و محله تجریش به حساب می‌رود به عنوان نمونه‌ای کوچک از بازار بزرگ تهران شناخته می‌شود.

کاربری به نام کتایون در توییتر با انتشار تصویر زیر نوشت: ۵۶ سال پیش تو همین تجریش تو بیمارستان رضا پهلوی دنیا اومدم. تقریبا تمام عمر همین حوالی زندگی کردم. تا حالا تکیه‌ی بالا و این کوچه رو ندیده بودم!!!

مبلمان اداری آرویناژ

بازار تجریش

آشنایی با معماری تکیه بازار تجریش

تکیه بزرگ بازار تجریش دارای محوطه‌ای بزرگ و چندضلعی است که وسط آن برای سن تعزیه طراحی شده و در ایام محرم دورتادور آن فرش می‌شود. گفتنی است ساختمانی دوطبقه هم دور این حسینیه قرار گرفته که در زمان‌هایی به جز مراسم عزاداری امام حسین به‌عنوان محل کسب‌وکار از آن استفاده می‌شود.

بازار تجریش

در قسمت غربی این تکیه هم مغازه‌ای چند دهنه دیده می‌شود که نسبت به باقی مغازه‌ها، ارتفاع بیشتری دارد و در حقیقت شاه‌نشین است. همچنین در اطراف محوطه تکیه، طاق‌نماهایی به چشم می‌خورد که به مدت ۱۱ ماه به کاسبان اجاره داده می‌شود و همه‌ی مبلغ دریافتی برای امور تکیه اختصاص پیدا می‌کند.

بازار تجریش

لازم به ذکر است اهمیت و ارزش تکیه بازار تجریش تا حدی است که در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده. همچنین تعزیه‌های باشکوهی در این مکان برگزار می‌شود که به‌عنوان میراث معنوی ثبت شده‌اند.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه