بعد از اینکه همهی وسایل را جمع کردید و در جعبههای مختلف جا دادید، نوبت به گیاهان میرسد. با خودتان فکر میکنید چطور گیاهان را به خانه جدید ببرم که کمترین آسیب را ببینند؟ مثلا گلدان بزرگی که یک گیاه بلند داخل آن قرار دارد. یا گیاه پتوسی که روی دیوار قد کشیده است. دوست دارید که در خانه جدیدتان هم گیاهانی را داشته باشید. از طرفی هم نگران آسیب دیدن گل و گیاهتان هستید. در این مطلب به این سوالات جواب خواهیم داد.
اسبابکشی یکی از کارهای پر زحمت است. هر وسیلهای باید به صورت اصولی بستهبندی و جابهجا شود تا با کمترین آسیب به جای جدید برسد. یکی از وسایلی که به مراقبت در حین جابهجایی نیاز دارد؛ گل و گیاهان آپارتمانی هستند. جمع و جور کردن هر وسیلهای با بستهبندی درست و اصولی بدون آسیب دیدن، امکانپذیر است. ولی داستان گیاهان که موجوداتی زنده و حساس هستند متفاوت است. در ادامه نکتههایی برای جابهجایی گیاه پتوس در اسبابکشی گفتهایم.
قبل از اینکه به دنبال راهکاری برای جابهجایی گیاه پتوس در اسبابکشی باشید؛ در مورد ویژگیهای این گیاه و حساسیتهایش اطلاعاتی را کسب کنید. مثلا اگر قرار است یک گیاه حساس به آفتاب را جابهجا کنید؛ باید حواستان باشد که گیاه را در مسیر جابهجایی در آفتاب قرار ندهید.
در ادامه مطلب، چند نکته مهم برای جابهجایی گیاه پتوس گفتهایم:
بهتر است یکی دو روز قبل از اسبابکشی، گیاه پتوس را آبیاری کنید. برای اینکه گیاه دچار بیآبی و خشکی نشود لازم است خاک گلدان مرطوب باشد. ولی خاک را خیس نکنید. این موضوع مخصوصا برای زمانی که مسافت جابهجایی زیاد است اهمیت بیشتری پیدا میکند.
اگر گیاه پتوس شما، قد کشیده و بلند شده است، میتوانید آن را کمی کوتاهتر کنید. شاخههای اضافی و برگهای خشک شده را ببرید. آن را داخل یک جعبه قرار دهید. گلدان را داخل جعبه به کمک تکههای یونولیت ثابت کنید و شاخه و برگ بلند پتوس را با دقت جا دهید.
برای جابهجا کردن گیاهان باید حساسیت آنها به شرایط آب و هوایی را در نظر بگیرید. گیاه پتوس، گیاهی سرسخت است ولی با این حال نباید در هنگام جابهجایی آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.
اگر تعداد کمی گیاهان آپارتمانی دارید. بهتر است آنها را با ماشین شخصی و به صورتی که آسیبی به آنها وارد نشود جابهجا کنید. اگر در کامیونی که وسایل را جابهجا میکنید؛ فضا دارید، پتوس را در گوشهای از ماشین که در معرض فشار وسایل دیگر نباشد و هوا در آن جریان داشته باشد بگذارید. در این صورت باید گلدانها را با ترفندهایی ثابت نگه دارید، وگرنه در مسیر ممکن است گلدانها حرکت کنند، خاک آنها بریزد و گیاه آن آسیب ببیند.
اگر گلدان پتوستان شاخ و برگ زیادی دارد. شاخهها را به آرامی جمع کنید و با یک بند یا نخ، بدون اینکه شاخهها تحت فشار باشند، آنها را ببندید.
اگر تعدادی گلدان کوچک دارید، یک جعبه برای آنها در نظر بگیرید. گلدانها را کنار هم طوری قرار دهید که ثابت شوند و در حین حرکت ماشین تکان نخورند.
کلام آخر:
گیاه پتوس یکی از گیاهان محبوب در خانههای ایرانی است. با اینکه گیاه حساسی نیست ولی برای جابهجا کردن در حین اسبابکشی باید مراقب برگ و ساقههای آن باشید.