یک ایده جالب معماری برای گفت‌وگو؛ قوسی که آدم‌ها را به سمت هم می‌کشاند

یک ایده جالب معماری برای گفت‌وگو؛ قوسی که آدم‌ها را به سمت هم می‌کشاند

اگر یک نیمکت بتواند آدم‌ها را به حرف زدن با هم وادار کند چه؟ دفتر معماری و طراحی نروژی اسنوهتا در پروژه‌ای با نام The Best Weapon دقیقاً همین ایده را به یک شیء شهری تبدیل کرده است؛ نیمکتی متفاوت که فرم آن طوری طراحی شده تا آدم‌هایی که روی دو سوی آن می‌نشینند، به‌تدریج به سمت مرکز و در نتیجه به سمت یکدیگر متمایل شوند.

فیلمنت بین مطلب - رندوم

این اثر در واقع برداشتی معمارانه از جمله معروف منسوب به نلسون ماندلاست: «بهترین سلاح، نشستن و حرف زدن است.» یک قوس آلومینیومی ساده، بدون هیچ نوشته یا دستورالعملی، می‌تواند فاصله میان دو غریبه را کمتر کند و آن‌ها را وارد یک گفت‌وگو کند.

The Best Weapon به سفارش مرکز صلح نوبل و با همکاری شرکت مبلمان شهری Vestre و شرکت Hydro ساخته شده و ادای احترامی به ماندلا و دیگر برندگان جایزه صلح نوبل است؛ کسانی که گفت‌وگو و مذاکره را راهی برای حل اختلاف‌ها می‌دانستند. این نیمکت ابتدا در سال ۲۰۱۹ مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک رونمایی شد و از سال ۲۰۲۱ در میدان شهرداری اسلو، مقابل مرکز صلح نوبل، قرار گرفته است؛ جایی که امروز خودش بخشی از زندگی روزمره شهر شده است.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه