اگر اهل آشپزی باشید، میدانید که قرارگیری درست قسمتهای مختلف آشپزخانه چقدر مهم است. در دسترس بودن قسمتهای اصلی آشپزخانه، کار آشپز را راحت و تمرکز را بیشتر میکند. برای این هدف طراحی بر اساس مثلث کار در آشپزخانه به کمک طراحان آمده است. در این مطلب راجع به این موضوع بیشتر بخوانید.
قانون مثلث کار در طراحی آشپزخانه چیست؟
مهمترین اجزای آشپزخانه که کارهای اصلی بر اساس آنها انجام میشود؛ گاز یا فر، یخچال و سینک ظرفشویی هستند. این سه عنصر اصلی بر اساس جای قرارگیری و در ارتباط باهمدیگر یک مثلث میسازند که به آن مثلث کار گفته میشود. قانون مثلث کار در طراحی آشپزخانه یا همان مثلث طلایی در رابطه با ابعاد و تناسبات این مثلث صحبت میکند که در ادامه بیان کردهایم.
ابعاد مثلث کار در آشپزخانه
اگر سینک، یخچال و اجاق گاز را سه نقطه اصلی آشپزخانه بدانیم، با اتصال آنها به یکدیگر، مثلثی ایجاد میشود. مثلث کار از نظر ابعاد و تناسبات باید این ویژگیها را داشته باشد:
بهترینهای معماری و دکوراسیون داخلی
مشاهده بیشتر- هر ضلع مثلث کمتر از 2 متر و بیشتر از 10 متر نباشد.
- مساحت مثلث فرضی آشپزخانه بین 4 الی 8 متر مربع باشد.
- مجموع قدمهای فرد در مثلث کار نباید از 10 قدم کمتر و از 25 قدم بیشتر باشد.
نکتههایی برای طراحان
مثلث طلایی هم به طراحان داخلی که قبل از قرارگیری وسایل میخواهند دکوراسیون آشپزخانه را طراحی کنند کمک میکند و هم برای افرادی که در حال چیدن وسایل آشپزخانه هستند. نکتههای زیر را فراموش نکنید.
- اگر آشپزخانه فرم خطی دارد و نمیتوان طبق قانون مثلث کار اجزای آشپزخانه را جانمایی کرد، سینک، یخچال و گاز در یک امتداد قرار میگیرند. در این حالت بهتر است سینک وسط گاز و یخچال باشد.
- بین اجاق گاز و سینک، میز کار آشپزی را قرار دهید. بخشی از کابینت که در آن کارهای مربوط به تهیه غذا انجام میشود.
- اجاق گاز و یخچال را در کنار هم قرار ندهید. دمای بالای گاز باعث آسیب به یخچال خواهد شد پس بین این دو فاصله بیندازید.
- لازم است یخچال را در فضایی قرار دهید که در اطراف آن هوا جریان داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است موتور یخچال آسیب ببیند.
- به مسئله ایمنی در قرارگیری وسایل توجه کافی داشته باشید، سینک، گاز و یخچال باید در فضایی ایمن قرار داشته باشند.
- این ترفند برای طراحی آشپزخانه در انواع پلانهای Gو Uو L به راحتی قابل اجراست. فقط در آشپزخانه فرم خطی و یا جزیره دار اجرای آن کمی سختتر خواهد بود.
معایب مثلث کار در طراحی آشپزخانه
همانطور که گفتیم مثلث کار در طراحی آشپزخانه به دسترسی راحتتر به وسایل مختلف کمک میکند. ولی این قوانین در همهی پلانهای آشپزخانه قابل اجرا نیستند. هریک از تجهیزات گاز و یخچال و سینک نیاز به تاسیسات خاصی دارند که در هنگام ساخت ساختمان آنها را تعبیه میکنند در نتیجه شما نمیتوانید بدون در نظر گرفتن آنها، چیدمان آشپزخانه را تغییر دهید. مگر اینکه به فکر بازسازی آشپزخانه باشید. همچنین آشپرخانههای بسیار کوچک این قانون محدودیتهایی برای اجرا خواهد داشت.
در پایان
در این مطلب با مثلث کار در طراحی آشپزخانه آشنا شدیم. این نوع طراحی یکی از قوانین برای طراحی و جانمایی آشپزخانه بر اساس قرارگیری سه جز مهم؛ گاز، یخچال و سینک است.