نگهداری از گیاهان آپارتمانی با 5 عنصر حیاتی

نگهداری از گیاهان آپارتمانی با 5 عنصر حیاتی

به قلم: فهیمه مصدرالامور

هر موجود زنده‌‌ای، نیازهای خاصی دارد و برای اینکه بتواند زندگی سالم و خوبی را ادامه دهد، باید این نیازها را تأمین کند. گیاهان نسبت به سایر موجودات زنده، نیاز به مراقبت بیش‌تری دارند، چراکه خودشان چندان قادر نیستند برای رسیدن به خواسته‌‌هایشان تلاش کنند. در این مطلب، نیازهای عمده گیاهی را برایتان شرح می‌‌دهیم تا برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی یا گیاهان درون باغ و باغچه خود، دقت بیش‌تری داشته باشید.

chidaneh ad banner

نگهداری از گیاهان آپارتمانی با نور خورشید

 نور خورشید و گیاهان

 نور خورشید و گیاهان آپارتمانی

نور خورشید

اولین نکته‌‌ای که در مورد گیاهان باید مورد توجه قرار گیرد، نور مورد نیاز آن‌هاست. گیاهان به دو دسته آفتاب‌‌دوست و سایه‌‌دوست تقسیم می‌‌شوند و بر اساس اینکه گیاه شما در کدام دسته قرار می‌‌گیرد، باید نور مورد نیازش را تأمین کنید. برخی از گیاهان در دسته سوم قرار دارند؛ یعنی نه‌ چندان آفتاب‌‌‌دوست و نه سایه‌‌دوست هستند و در نور متوسط می‌‌توانند زندگی خوبی داشته باشند. البته در مورد نگهداری از گیاهان آپارتمانی می‌‌توان گفت به‌دلیل اینکه بیشتر از گیاهان گرمسیری و یا مناطق معتدل محسوب می‌‌شوند، نور خورشید برای زندگی بهترشان مورد نیاز است. شاید تعدادی از گونه‌‌ها مقاوم به سایه باشند، ولی بیشتر گیاهان آپارتمانی در نور غیرمستقیم، زندگی بهتری دارند.

مطلب پیشنهادی: نقاط مرگبار منزل برای نگهداری گیاهان آپارتمانی

درجه حرارت و نگهداری از گیاهان آپارتمانی

درجه حرارت

حتما شنیده‌‌اید که این گیاه به سرما حساس است یا فلان گیاه نمی‌‌تواند گرمای زیاد را تحمل کند. پس گیاهان هم مانند ما انسان‌‌ها، به درجه حرارت محیط حساس هستند و بسته به خاستگاه‌شان، باید درجه حرارت محیط را متناسب با نیازشان تنظیم کنید. بیشتر گیاهان آپارتمانی در دمای متعادل خانه، زندگی خوبی را سپری می‌‌کنند.

خاک و نگهداری از گیاهان آپارتمانی

نگهداری از گیاهان آپارتمانی و خاک مناسب

نقش خاک در نگهداری از گیاهان آپارتمانی

بستری که گیاه در آن رشد می‌‌کند، به این دلیل اهمیت بسیاری دارد که مواد مورد نیاز، میزان نگهداری آب و اسیدیته را تعیین می‌‌کند. بستر گیاهی به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می‎‌شود. شن و ماسه به دلیل اینکه از دانه‌‌های نسبتا درشتی تشکیل شده‌‌اند، از خاک‌‌های سبک بوده و آب را به‌ راحتی از خود عبور می‌‌دهند. گیاهان گوشتی و کاکتوس‌‌ها به دلیل اینکه نیازی به آب فراوان ندارند، باید بستر شن و ماسه‌‌ای داشته باشند. از سویی، رس از سنگین‌‌ترین خاک‌‌ها محسوب می‌‌شود. در بین ذرات ریز خاک رس، خلل و فرج کمی وجود داشته و عبور آب از میان آن‌ها به‌ سختی صورت می‌‌گیرد. همچنین گیاهانی که نیاز به خاک مرطوب و رطوبت دائمی دارند، باید در مخلوط خاکی خود حتما درصد زیادی از خاک رس را داشته باشند.

با اطلاع از خاک سبک و سنگین، بهتر است بدانید که بیش‌تر گیاهان و گلهای آپارتمانی، نیاز به مخلوطی از خاک و مواد گوناگون دارند تا بتوانند نیازهای خود را در مجموعه‌ و ترکیبی از خاک‌‌ها پیدا کنند. مواد غذایی و عناصر در موادی مانند: خاک‌ برگ، کوکوپیت و کمپوست، وجود دارند. همچنین برای سبک کردن مخلوط خاک، می‌‌توان از موادی مانند پرلیت و پوکه معدنی استفاده کرد.

راز نگهداری گل‌های آپارتمانی چیست؟ راز نگهداری گلهای آپارتمانی، آزیتا با عشق گیاهان را جان می دهد!

نکته دیگری که در مورد خاک اهمیت دارد، اسیدیته آن است. این نکته به گیاه شما بستگی دارد که خاک آن اسیدی باشد و یا قلیایی. با تمام این توضیحات برای اینکه بدانید کدام خاک برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی شما مناسب است، باید ببینید که نیاز آن چیست.

آبیاری گیاهان آپارتمانی

آب و نگهداری از گیاهان آپارتمانی

نگهداری از گیاهان آپارتمانی و آبیاری

آبیاری و رطوبت

آب، مایه حیات است و این جمله در مورد زندگی گیاهان هم به‌ شدت صدق می‌ کند! باید بدانید که منشأ و زیستگاه گیاه شما چیست تا بتوانید نیاز آبی آن را بهتر بشناسید. برخی از گیاهان نیاز به رطوبت دائمی دارند و برعکس در مورد تعداد دیگری از گیاهان توصیه می‌‌شود آبیاری را تا زمانی به تعویق بیندازید که سطح خاک، کاملا خشک شود. باید گفت مجموعه خاک و آب است که می‌‌تواند رطوبت مورد نیاز گیاه را تأمین کند.
برای تأمین رطوبت مورد نیاز در بسیاری از گیاهان، اسپری برگی نیز نیاز است و البته در تعدادی از گیاهان از جمله: بنفشه آفریقایی، مرطوب‌شدن ساقه و برگ، برای سلامت آن خطرآفرین خواهد بود.

کوددهی و نگهداری از گیاهان آپارتمانی

کوددهی و تغذیه گیاهان آپارتمانی

کوددهی و تغذیه برای نگهداری گیاهان آپارتمانی

کوددهی و تغذیه برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی

آب را که گفتیم، ولی غذا چه می‌شود؟ برای اینکه مواد غذایی و عناصر مورد نیاز به گیاهان برسد؛ نباید تغذیه و کوددهی را فراموش کنید. با در نظر گرفتن توصیه گیاه‌‌شناسان و باغبانان، کود مورد نیاز گیاه خود را در فواصل زمانی توصیه‌‌شده به آن اضافه کنید. این را نیز بدانید که تغذیه بیش‌ از اندازه هم زندگی گیاه شما را به مخاطره می‌‌اندازد، پس به فکر لطف زیادی هم نباشید!

این روش را تست کن! گلدان کوکداما: روشی زیبا و شیک برای نگهداری از گیاهان خانگی

نگهداری گیاهان آپارتمانی

نگهداری گیاهان آپارتمانی

کلام آخر

نگهداری از گیاهان آپارتمانی، راه و روش مخصوص به خود را دارد. در این مقاله نکاتی را برای مراقب بهتر از گیاهان مطرح کردیم تا با خیالی آسوده بتوانید از حضور گیاهان در خانه خود، لذت ببرید. نور خوشید، خاک مناسب، آبیاری و کوددهی و درجه حرارت، از عناصری هستند که بکارگیری درست آن‌ها به بهبود حال گیاه شما کمک می‌کند. اهالی فن چیدانه، می‌توانند شما را در انتخاب و نگهداری بهتر از گیاهانتان یاری کنند.

منبع: مجله منزل | نویسنده: صدف حقیقت

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه