Chidaneh.com placeholder image

نرده و حصار باغچه، کدام مناسب خانه شماست؟

به قلم: سمانه زارعی

نرده یا حصار (Fencing)، یک ساختاری است که دو منطقه (مخصوصا محوطه بیرونی) را از هم جدا می کند و معمولا از تیرک هایی ساخته شده که با تخته، سیم، نرده و یا توری به هم وصل شده اند. نرده و حصار برای در عین نظم بخشیدن و کاربری های مهمی که دارند، باعث زیباتر به نظر رسیدن باغچه و محوطه شما نیز می شوند. از همین رو اننخاب مناسب ترین نرده و حصار می تواند مهم و ضروری باشد.

نرده

چوب و هنر

چوب نمای ساختمان slp
نرده چوبی
چوب نمای ساختمان slp

کاربرد نرده ها:

می توان گفت نرده ها به دو صورت مورد استفاده هستند: یا در محوطه بیرون از ساختمان و برای حصار دور تا دور ساختمان و یا باغچه و.. کاربرد دارند و یا در داخل ساختمان و در اطراف پله های داخل ساختمان، بالکن و یا نرده محافظ برای کودکان و.. استفاده می شوند. که در این مطلب به نرده محوطه بیرون از ساختمان و ویلا اشاره شده است.

نرده ها در هر فضا، برای اهداف و کاربرد خاصی نصب می شوند که در ادامه به آن ها اشاره می شود:

مطلب پیشنهادی : زیبایی نمای ساختمان، 10 نرده بالکن و حفاظ تراس مدرن

ایجاد امنیت با نرده

گلدان آکواریوم سون گرین
نرده حفاظتی و تزیینی
گلدان آکواریوم سون گرین

امنیت نرده و حصار (Security):

وجود نرده در فضا، امنیت را افزایش می دهد. فضای داخل و خارج را از هم جدا می کند و از ورود حیوانات مزاحم، وسایل نقلیه غیر مجاز جلوگیری می کند و دسترسی افراد به زمین شما را محدود می کند. نرده هایی با تیرک های پیوسته به هم، امنیت زیادی ایجاد خواهند کرد.

مطلب پیشنهادی : نرده و حفاظ های خلاقانه در ساختمان های برجسته ایرانی

ایجاد حریم خصوصی

چوب نمای ساختمان slp
نرده چوبی
چوب نمای ساختمان slp

ایجاد حریم خصوصی با نرده و حفاظ (Privacy):

ممکن است خانه های همسایه ها به باغ شما دید داشته باشند و یا شما بخواهید فقط یک فضای محصور و شخصی برای خودتان داشته باشید، در این صورت نرده های با ارتفاع بلندتر و تیرک های فشرده پیشنهاد مناسبی هستند.

گلدان آکواریوم سون گرین
نرده حفاظتی و تزیینی
گلدان آکواریوم سون گرین

نرده و حصار تقسیم کننده فضا (Divider) :

نرده ها بهترین راه برای تقسیم یک فضا هستند. این تقسیم بندی می تواند در خانه، محل کار و یا زمین شما باشند. نرده هایی با تیرک های جدا از هم که باعث ایجاد زیبایی فضا هم می شوند مناسب اند و ارتفاع آن بسته به فضای شما و میزان ایجاد حریم خصوصی می تواند متفاوت باشد (حدود 1 تا 2 متر ارتفاع).

نرده بافته شده

نرده و حصار به عنوان جان پناه (Shelter):

اگر باغچه شما در معرض نور مستقیم خورشید، باد و باران است، می توانید با استفاده از نرده در قسمت هایی از آن، باغ را از این عوامل دور کنید. به خصوص گل ها که در برابر باد حساس هستند و باید از باد شدید و مستقیم حفظ شوند. در این مورد نرده هایی که از مواد طبیعی ساخته شده اند مانند حفاظ هایی که با چون درختان (به طور مثال فندق) به هم بافته شده اند گزینه ی مناسبی هستند. علاوه بر این باعث ایجاد یک پس زمینه ی طبیعی در محوطه شما می شود.

دکوراسیون (Decoration):

برای ایجاد یک فضای زیبا با ایجاد محصوریت و امنیت در محوطه خود، می توانید نرده به کار ببرید، نرده های تزئینی زیبایی برای ایجاد فضایی زیبا وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. همچنین می توانید از نرده به عنوان تکیه گاهی برای پیچیدن گیاهان رونده به دور آنها بره ببرید.

این مطلب را بخوانید : ابزار ساخت نرده و حفاظ باغچه، فنس های زیبا بسازید!

مزایا و معایب

انواع نرده :

نرده ها بر اساس کاربردشان در مکان های مشخص و یا جنس آنها تقسیم بندی می شوند، قبل از اینکه نرده مناسب برای محوطه و منزل خود انتخاب کنید، باید به مزایا و معایب هریک از انواع نرده ها آگاه باشید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید، در ادامه به مزایا و معایب هریک از انواع نرده ها اشاره شده است:

نرده های آلومینیومی:

مزایا: تنوع بالا، مقرون به صرفه، بادوام، نیاز به نگهداری کم، نصب راحت، مناسب برای نصب در سطوح شیبدار، با طرح ها و رنگ های مختلف فضا جور درمی آیند.

معایب: قیمت نرده آلومینیومی نسبت به نرده چوبی بالاتر است. برای ایجاد فضای خصوصی که به اطراف دید نداشته باشد مناسب نیست.

گلدان آکواریوم سون گرین
نرده حفاظتی و تزیینی
گلدان آکواریوم سون گرین

نرده پی وی سی

نرده وینیل (PVC):

مزایا: تنوع زیاد و قیمت های متنوع، بادوام و محکم، این جنس از نرده تاب بر نمی دارد، پوسیده نمی شود، خودتان می توانید آن را نصب کنید.

معایب: قیمت بالا و شکنندگی در شرایط دمایی شدید از معایب آن است.

نرده چوبی

گلدان آکواریوم سون گرین
نرده حفاظتی و تزیینی
گلدان آکواریوم سون گرین

نرده چوبی (Wood Fancing):

مزایا: جنس جذاب و محبوبی دارد، قیمت ارزان، سازگار با محیط، با اغلب طرح ها جور در می آید، مناسب برای ایجاد فضایی محصور و خصوصی، می توانید به هر رنگی که دوست دارید آن را رنگ کنید.

معایب: نیاز به نگهداری زیاد، هزینه ی نگهداری بالاست چون باید به طور منظم نگه داری و از آلودگی پاک شود. موریانه ها و حشرات به چوب علاقه زیادی دارند در نتیجه باعث هجوم به آن و خرابی آن می شوند.

این مطلب را بخوانید : نرده چوبی باغ، این نرده سر دراز دارد!

نرده استیل

نرده استیل (Steel Fencing):

مزایا: بسیار محکم، سنگین بوده و عمر زیادی دارد، از نرده استیل می توان در سطوح شیبدار و ناهموار استفاده کرد، در بسیاری از موارد این نوع نرده گالوانیزه می شود تا از زنگ زدن چلوگیری شود.

معایب: قیمت بالا، انعطاف پذیری کم، نامناسب برای ایجاد حصار خصوصی، نصب توسط افراد غیر متخصص توصیه نمی شود، نرده استیل برای استفاده در ساختمان مسکونی مناسب نیست و بیشتر در مکان های صنعتی توصیه می شود.

نرده فرفوژه آهنی

نرده فرفوژه آهنی (Wrought iron Fencing):

مزایا: زیبایی، دوام بالا، نیاز به نگه داری کم، مناسب برای طراحی دکوراسیون، مقاوم در برابر شکستن، مناسب برای نرده محافظتی، نرده آهنی برخلاف چوب دچار پوسیدگی، تاب برداشتن و خراب شدن، خشک شدن نمی شود و یا مورد هجوم موریانه ها قرار نمی گیرد.

معایب: سنگین بوده و کاربرد آن سخت تر است، نصب نرده آهنی راحت نیست. هزینه ی بالایی دارد، نرده آهنی در اقلیم مرطوب دچار زنگ زدگی می شود، در نتیجه احتیاج به نگهداری، دارد و توصیه می شود بازرسی شود، سمباده کشی شده و قسمت های آسیب دیده دوباره رنگ شوند.

 

نرده توری

نرده توری سیمی (Chain-Link Fencing):

مزایا: ارزان و بادوام، نیاز به نگه داری ندارد، نصب نرده سیمی آسان است، اگر گالوانیزه باشد نیاز به نگه داری کمی خواهد داشت، انعطاف پذیری خوبی را نیز از خود نشان می دهد.

معایب: نرده تور سیمی از نظر ظاهری بسیار جذاب نیستند، بیشتر در مناطق صنعتی کاربرد دارد و مناسب فضای مسکونی نیست، به راحتی می توان از روی آن بالا رفت در نتیجه از نظر امنیتی مناسب نخواهد بود.

این مطلب را بخوانید : 10 دیوار و نرده متفاوت برای حفاظ حیاط و باغچه

با توجه به اطلاعاتی که راجع به انواع نرده ها و نکات مثبت و منفی آن ها بیان شد، بهتر می توانید راجع به انتخاب نرده مناسب برای فضای خود تصمیم بگیرید. اولین مورد که در انتخاب نرده و حفاظ باید به آن توجه شود، میزان بودجه شما و شکل و ظاهر نرده است.

 

نرده

نرده ها را می توان با دیوارهای کوتاه ادغام کرد تا دید محدودی از آن ها میسر باشد. دیوارهای کوتاهی که زیر نرده ها قرار می گیرند زیربنای مستحکمی را برای آنان به وجود آورده و حصار مناسبی را ایجاد می کنند بدون آنکه جلوی دید را کاملا مسدود نمایند.

خواص تزئینی نرده های سنتی (ویکتورین) غنای قابل توجهی به منظر خیابانی می دهد. آهن سیاه یا چدن ممکن است از نظر محدودیت های مالی مناسب نباشند ولی طرح های مدرنی را می توان با استفاده از میله های توخالی به وجود آورد و جزئیات تزیینی آن ها را مناسب با هر ناحیه خاص شکل داد.

قیمت نرده :

قیمت نرده و حصار به عواملی مانند جنس آن، مساحت و پیچیدگی طرح آن، هزینه ی حمل و نقل و سختی نصب آن بستگی دارد.

برای انتخاب و اجرای نرده های زیبا و کاربردی از اهالی فن چیدانه کمک بخواهید و یا درخواست خود را در قسمت ثبت درخواست چیدانه مطرح نمایید.

مطالب پیشنهادی :

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه