باور کنید یا نه؛ اگر دلتان میخواهد یک خانه شیک امروزی، شبیه آن عکسهای رنگارنگ منازل ژورنالهای خارجی و سایتهای دکوراسیون، داشته باشید؛ باید کار را به کاردانش بسپارید. متخصصان طراحی داخلی منزل با اصول علمی و هنریای که بلدند؛ چنان جلوهای به دکوراسیون داخلی منزلتان میبخشند که در هیچ ژورنالی نظیرش را نخواهید دید. البته بعضی افرادی که پیگیر دکوراسیون داخلی منزل هستند، همیشه از خودشان میپرسند که طراحی داخلی منزل با معماری داخلی چه فرقی دارد؟ این فرق شاخص و 50 مدل طراحی داخلی منزل که در سال 2020 کلی طرفدار پیدا خواهند کرد را در این مطلب چیدانه میخوانید؛ تازه کلی نکته ریز و درشت دیگر هم یاد خواهید گرفت.
اگر دوست دارید یک خانه شیک و مسحورکننده داشته باشید؛ از آن خانهها که مهمانها با در، دیوار و وسایلش کلی عکس میاندازند؛ باید مانند یک معماری داخلی تمامی اشیای تزئینی خانه،، مبلمان منزل و حتی رنگ دیوارها را انتخاب کنید. یک طراح داخلی ماهر را تنها برای کلاس گذاشتن، استخدام نمیکنند. این افراد در دورههای طراحی داخلی منزل، کلی درس خواندهاند و در مورد اصول نورپردازی، طراحی مبلمان خانه، انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، کف، سقف و حتی رنگ اثاثیه منزل اطلاعات دقیق و شاخصی دارند.
درست است که مهندس طراحی داخلی منزل طبق دانشی که دارد برای دکوراسیون داخلی خانه مشتریاش طرح میریزد اما ابتدا اطلاعات دقیقی درباره سلیقه و خواسته مشتریاش به دست میآورد. اینکه شما چه مدل مبل یا چه رنگی را بیشتر از همه دوست دارید؛ ذهنیت روشنتری به متخصصان شرکتهای طراحی داخلی منزل میدهد. در نتیجه بهترین طرح را به شما ارائه میدهند و در پایان پروژه احساس میکنید؛ آن طرحی که پس ذهن خودتان بوده، به شکل حرفهای پخته و پردازش شده و حالا در واقعیت به خانه خودتان آن شکلی است.
هنگامی که یک متخصص طراحی داخلی منزل تصمیم میگیرد پروژهای را برای مشتریاش طرح ریزی کند، براساس احساسات و حال به خصوص یک روزش پلن کارش را طراحی نمیکند. طراحی داخلی منزل نیز مانند نقشهکشی ساختمان کلی مراحل دارد و متخصص طراحی داخلی و دکوراسیون، ابتدا سبک طراحی داخلی خانه را تعیین میکند:
این سبک از طراحی داخلی منزل، طیف بسیار گستردهای دارد و در آن شاهدیم که متخصص حین طراحی از خطوط صاف و منظم، پالتهای رنگی ساده و متریال ساده (جنس لوازم) مثلا استیل یا شیشه استفاده کرده است. به طوریکه در سبک مدرن طراحی منزل، حس سادگی تمام خانه را پوشانده است. اشیای استفاده شونده نمایی صیقلی، شفاف و براق دارند و اکثر آنها کمرنگ هستند.
این سبک طراحی داخلی شاید به نظر شبیه سبک مدرن باشد اما تفاوت شاخصی با هم دارند. سبک مدرن از قرن بیستم شکل گرفت اما سبک امروزی که بعضیها به آن سبک طراحی داخلی معاصر هم میگویند؛ انعطافپذیری زیادی دارد و دست طراح را باز میگذارد. مثلا متخصص طراحی داخلی میتواند از خطوطی با خمیدگی بیشتر هم در طرح خود استفاده کند.
تفاوت سبک طراحی داخلی مدرن و امروزی منزل به زبان سادهتر: از نظر گروه طراح و معماری برندا ، سبک طراحی داخلی منزل امروزی خودمانی و صمیمیتر است اما فضای طراحی داخلی منزل مدرن، رسمیتر به نظر میرسد؛ انگار در یک هتل گرانقیمت هستید.
این سبک طراحی داخلی خانه امروزی هم میان ایرانیها طرافداران زیادی پیدا کرده است؛ رنگها و آیتمها خیلی ساده هستند و بیشتر ظاهری خثی دارند. زرق و برق اضافه دیده نمیشود. رنگ شاخص این سبک طراحی دکوراسیون داخلی، سفید است.
این استایل طراحی منزل از زمان انقلاب صنعتی اروپا ایجاد شد و با دیدن آن حس ناتمام بودن به بیننده منتقل میشود، مثلا آجر یا الوارهای چوبی. همچنین شاید در خانه بعضی افراد ترکیب مبلمان چرم و جعبههایی که شکل و حروف خارجی روی آنها پرینت شده را دیده باشید که همگی المانهای این سبک طراحی داخلی صنعتی است و بیننده را به یاد کارخانههای صنعتی قرنهای 17 و 18 میلادی میاندازد.
این سبک طراحی داخلی منزل در میانه دهه 1900 ایجاد شد؛ یعنی چیزی حدود 1950تا 1960 که حس نوستالژی سبکهای موسیقی و هیپی آن زمان را میدهد.
حتما خانه دانمارکیها، سوئدیها و نروژیها را در فیلمها دیدهاید. اصلا چرا راه دور برویم لوازم شرکت بزرگ سوئدی ایکیا را که دیگر دیدهاید. چهارچوبهای فوقالعاده ساده با طیف رنگهای سفید و طوسی. در این سبک دکوراسیون خانگی طراح سعی میکند از نورپردازی طبیعی و لوازم چوبی و پلاستیکی و استیل ساده در اثر هنری خود به کار برد.
متخصص طراحی داخلی منزل اگر تشخیص دهد سبک کلاسیک برای شما مناسب است؛ در انتخاب لوازم دکوری و اثاثیه منزل از چوبهای تیره، رنگهای عمیق و سنگین مثلا زرشکی، سبز یشمی، سورمهای یا طلایی سیر استفاده میکند پارچههای گرانقیمت و طرحدار که جنس ابریشمی دارند یا گلدوزیهای پرکار در آنها لحاظ شده، هم در سبک کلاسیک زیاد دیده میشود. این سبک یادآور زندگی اشرافی فرانسویها و انگلیسیها است که تکتک اشیای دکوری منزلشان را با وسواس و هزینه بالا انتخاب میکردند.
این مدل طراحی داخلی برای ما ایرانیهای خیلی مناسب است زیرا المانهای اصلی سبک دکوراسیون داخلی خاورمیانه، فرش، گلیم، ظروفی با طرح قدیمی و حکاکی شده هستند. رنگهایی که طراح برای منازل خاورمیانهای انتخاب میکند بیشتر تند مثلا نارنجی، قرمز و حتی طرحهای اسلیمی هستند.
وقتی طراح داخلی سبک Transitional را انتخاب میکند در واقع دارد بین سبک کلاسیک و مدرن یک پیوند برقرار میسازد. به عبارتی المانهای دو سبک طراحی منزل کلاسیک و مدرن را با هم ترکیب میکند اما بین آن دو تعادل را از یاد نمیبرد. مثلا اجزای ساده شیشه و استیل را انتخاب میکند و در کنار آنها از مبلمان مخمل با رنگهای خنثی به کار میبرد. این سبک به درد کسانی میخورد که دکوراسیون مدرن حوصلهشان را سر میبرد اما در منزلی با طراحی داخلی کلاسیک هم کلافه میشوند.
منظورمان ایده گرفتن از طراحی داخلی خانه چینیها و ژاپنیها است که عنصر سادگی را به شدت در طراحی منازل خود رعایت میکنند. مردم آسیای شرقی بسیار فروتن، فرهنگمآب و صبوراند. در خانههای آسیای شرقی تشک، میزهای کوتاه مربعی و صندلیهای کوتاه میبینیم. اشکال مینیاتور و درهای کشویی از ویژگیهای بارز سبک طراحی داخلی شرق دور است. در یک کلام مثل خانه اوشین، هانیکو و یانگوم. لوازم که در خانههای سبک شرق دور به کار میروند همچنین گوشههای تیز دارند و بیشتر آنها به رنگ خنثی هستند.
کلا فرانسویها نقش مهمی در سبکهای دکوراسیون داخلی داشتهاند؛ در این سبک بهخصوص هم معمولا رنگها گرم ملایم به کار میرود. مصالح دیوارهای داخلی اتاق نشیمن شامل سنگهای گرد و آجر است و از ظروف چینی یا المانهای پارچهای گرانقیمت، دستساز و گرانقیمت خیلی استفاده میشود.
به این سبک طراحی داخلی، کولیوار هم میگویند و در آن از طرحهای برجسته و رنگهای تند استفاده میشود که شاید در ظاهر برای انتخاب آنها در کنار هم قانونی به کار نرفته باشد. کوسنها و پارچههای مبلی رنگهایی خیلی آتشین دارند. تابلوهای خانه طرحشان گل درشت است و هرچه قدر المانهای مختلف چنین خانهای را ببینی خسته نمیشود چون در هر جای آن کلی سوژه برای بررسی وجود دارد. در سبک طراحی بوهومیان ممکن است رنگهای تند سرد مثلا بنفش سیر، کلهغازی و سورمهای با هم استفاده شوند. گیاهانی با برگهای کشیده در یک گلدان بزرگ زیبای ایستاده بخشی از خانه را پر کنند و تابلویی وسیع از فلامینگوی سرخابی سمت مقابل را زینت ببخشد.
خانههای روستایی را دیدهاید دیوارشان چوبی یا کاهگلی است؟ در سبک روستیک هم از این نمای ساده الهام گرفته میشود؛ صاحبخانه با مهمانهایش تعارف ندارد؛ صمیمت در خانههای روستیک حرف اول را میزند. در چنین خانههایی لوازم رنگورو رفته، طرح کنده درخت، فلزهای زنگزده و سبک قدیمی را زیاد میبینیم. در یک کلام خانههایی که از هر طرفش حس نوستالژی فوران میکند.
حتما این روزها در صفحه اینستاگرام بعضی خانمهای خانهدار دیدهاید که اشیای صورتی و رز گلد با طرحهای کهنهکاری و زمینه سفید، کل اکسپلورِرمان را پر کرده است. به ای سبک طراحی داخلی منزل، شابی شیک میگویند که خانمها طرفدار پروپا قرص آن هستند. در اصل شابی شیک یک طراحی داخلی زنانه است. حالا اینکه یک زوج خوشبخت چطور سر این نوع طراحی داخلی منزل به توافق میرسند را به کارشناسان خانواده میسپاریم. در سبک شابی شیک مبلمانی طرح قدیمی، رنگهایی با طیف سفید، وسایل تزئینی آنتیک میافتیم؛ در بازار امروز ایران و جهان به مغازههایی که چنین اشیای دکوری را میفروشند؛ خانههای سفید میگویند؛ مثلا فروشگاه خانه سفید فلان یا بهمان.
مبلمان باشکوه مخملی و لوازم آنتیک دکوراسیون داخلی هالیوودی بیننده را به صحنههای فیلمهای پرخرج هالیوود میبرد. در این سبک معمولا رنگهایی خیره کننده مانند بنفش، قرمز و فیروزهای استفاده میشود و هنر نورپردازی زیبایی اجزای دکوراسیون را دوچندان میکند.
همپتون یکی از ممناطق ساحلی پرطرفدار امریکاست و مثل ما که سواحل شمال کشورمان را خیلی دوست داریم و «خاطرات شمال محاله یادمون بره»، امریکاییها هم همپتون و خاطراتاش را خیلی دوست دارند؛ بنابراین سعی کردهاند سبک طراحی داخلی ویلاهای همپتون را وارد دکوراسون داخلی منزل شهرهای دیگر هم بکنند. در این سبک طراحی دکوراسیون طیفهای خنثی رنگ آبی و سبز با ترکیبی از سفید و طوسی روشن کاربرد دارد. رنگهای مکمل هم میتوانند بژ، لیمویی و کرم است و برای جان بخشیدن به فضا گاهی چند آیتم سرخابی، قرمز یا سبز اضافه میشود.
حال که با انواع سبکهای طراحی داخلی منزل آشنا شدید، اجرای این 16 سبک را در 50 نمونه پروژه مختلف بررسی میکنیم.
نمونه شماره 1: در طراحی داخلی این خانه مدرن توسط گروه طراح و معماری برندا از مبلهای چرم امریکایی مشکی استفاده شده و خطوط موازی و طیفهای مشابه رنگی از شلوغی فضا اجتناب کرده و ظاهری مدرن برای این آپارتمان به وجود آورده است.
نمونه شماره 2: طراحی فوق مدرن در سرویس بهداشتی یک آپارتمان مدرن. تمام خطوط ساده و اشیا گوشه دارند. چنین مدلهای طراحی داخلی معمولا مورد توجه افرادی قرار میگیرد که ذهن شلوغ اما منظمی دارند و انرژی فکری را صرف درگیری نگاهشان با اشیای رنگارنگ و پر طرح کلاسیک نمیکنند.
نمونه شماره 3:
نمونه شماره 4:
نمونه شماره 5: در طراحی داخلی این هال مدرن از لوازم ساده با خطوط موازی و رنگهای خنثی استفاده شده اما رنگ نارنجی یک دیوار، فضا را پر انرژی ساخته است.
نمونه شماره 6: در طرحی داخلی این هال زیبای مدرن، بر خلاف نمونه قبلی با استفاده از رنگهای روشن همگون فضایی آرامشبخش در منزل ایجاد شده است.
نمونه شماره 7:
نمونه شماره 8:
نمونه شماره 9:
نمونه شماره 10:
نمونه شماره 11:
نمونه شماره 12:
نمونه شماره 13:
نمونه شماره 14:
نمونه شماره 15:
نمونه شماره 16:
طراحی داخلی هال منزل به سبک معاصر. طراح سعی کرده با انتخاب چند گلدان طوسی خالی، گلدان بزرگ بنفش و گیاه بزرگ آن را تلطیف کند. رنگ زرد روشن کوسنها نیز تضاد چشمگیری با بنفش دارد. رنگهای خنثی سفید و طوسی هم که فضا را پوشاندهاند. طرح تابلوهای روی دیوار نیز در عین سادگی چشمگیر است و فضای هال را کامل میکند.
نمونه شماره 17:
اگر فضای نشیمن و هال آپارتمان شما یکی است میتوانید از طراحی داخلی آپارتمان شیک زیر الهام بگیرید. لوازم ساده با تم کرم، طوسی و بژ و از طرفی مبلمانی که هم تم راحتی دارند، ه دو تکه کلاسیک کنار آنها گذاشته شده است.
نمونه شماره 18:
نمای شیک این اتاق خواب از دور برق میزند. فضای بزرگ اتاق با اشیای لوکس پر شده اما برای حفظ تم مدرن و شیک رنگهای طلایی، با سردی رنگ آبی تلطیف شدهاند.
نمونه شماره 19:
در طراحی داخلی این آپارتمان، استفاده از پارچه آبی روشن صندلی، آیینه وسیع و طرحهای طلایی روشن کنسول، پایههای مبلمان و دیوارها، فضا را شیک و مجلل ساخته است.
نمونه شماره 20 : در طراحی داخلی هال این خانه مدرن استفاده هوشمندانه از رنگ بژ و کرم و نورپردازی هنرمندانه، باعث شده خانه خیلی شیک به نظر برسد.
نمونه شماره 21:
نمونه شماره 22: سبک مدرن و شیک این اتاق نشیمن طراحی داخلی هالیودی را یادآور میشود.
نمونه شماره 23:
نمونه شماره 24:
نمونه شماره 25:
نمونه شماره 26: اگر یک ویلای بزرگ با فضای کافی دارید، بهتر است آشپزخانه بزرگ ویلایتان را به سبک کلاسیک طراحی کنید و برای پیشگیری از کلافگی در آشپزخانه از رنگ سفید و بژ استفاده کنید. به جای صندلی مدرن اپن هم از صندلیهای کلاسیک ساده کمک بگیرید.
نمونه شماره 27: طراحی داخلی منزل ویلایی تنها به اتاق نشیمن و آشپزخانه خلاصه نمیشود. ویلاهای لاکچری باید اتاق خوابهای مجللی هم داشته باشند که تم مدرن برای امروزیها جذابتر است.
نمونه شماره 28: یک ویلای زیبا با طراحی داخلی کلاسیک که مبلمان زرشکیاش، فضا را بسیار سنگین و باشکوه نشان میدهد.
نمونه شماره 29: میتوانید ویلایی خود کفپوش پارکت کنید تا یادآور فضای سرد مناطق ییلاقی شود و از طرفی با اثاثیه تلفیقی کلاسیک و مدرن ظاهری شیک و باشکوه به ویلایتان ببخشید.
نمونه شماره 30: یک ویلای بزرگ با سقف بلند که نمای چوب و چرم اثاثیه، ظاهری باشکوه به آن بخشیده است.
نمونه شماره31: اگر خانه ویلایی بزرگی زندگی میکنید، هنگام انتخاب لوازم دکوری اشیای مدرن، کلاسیک و قابهای خاطرهانگیزتان را با هم تلفیق کنید.
نمونه شماره 32: فضای خانههای دوبلس خوب است با پارتیشنیندیهای خوش طرح و دیوارهای رنگی، تقسیمبندی شود.
نمونه شماره 33: یک خانه دوبلکس مدرن که نمای گرم پوب ملچ فضلی سرد طوسی آن را متعادل ساخته است.
نمونه شماره 34: طراحی داخلی منزل دوبلکس که تم مشکی آن را فوق مدرن ساخته است.
نمونه شماره 35:
نمونه شماره 36:
نمونه شماره 37:
نمونه شماره 38: با کاغذ دیوارهایی که الهامبخش طرح چوب هستند، آرامش اتاقی زییا در یک هتل لوکس را به اتاق خوابتان بیاورید.
نمونه شماره 39: این راهروی زیبا با کاغذ دیواری و کنسول شیک سفید، بسیار مجلل و در عین حال امروزی به نظر میرسد.
نمونه شماره 40: اگر در خانه دفتر کار احتیاج دارید، میتوانید طراحی آن را با MDG قهوهای طرح چوب انجام دهید.
نمونه شماره 41:
نمونه شماره 42:
نمونه شماره 43:
هرچهقدر هم از سبکها و نمونهها بگوییم بعضی از ما ایرانیها دوستداریم گرمای فرهنگ شرقیمان در خانهمان موج بزند و گریزی هم به سبک مدرن داشته باشیم. در هفت نمونه آخر شاهد چنین خانههایی هستیم.
نمونه شماره 44:
نمونه شماره 45:
نمونه شماره 46:
نمونه شماره 47:
نمونه شماره 48:
نمونه شماره 49:
نمونه شماره 50:
همانطور که در ابتدای این مطلب توضیح دادیم، برای طراحی داخلی منزل باید کار را به شرکتهایی بسپارید که کارشناسان طراحی داخلی خانه را در استخدام خود دارند و پروژه خانه شما را با تکیه بر اصول علم انجام میدهند.
عبارت مهندس طراحی داخلی منزل در اصطلاح عامیانه با دکوراتور داخلی اشتباه گرفته میشود. طراحی داخلی علم و رشتهای دانشگاهی است که بعد از قبول در رشته معماری، باید این زیرشاخه تحصیلی را انتخاب کرد. اما اجرای طراحی دکوراسیون داخلی را معمولا افراد دکوراتور انجام میدهند.
مهندس طراحی داخلی کیست؟ مهندسان طراحی داخلی منزل در دورههای دانشگاهی انواع شاختههای تخصصی این امر را یاد میگیرند:
دکوراتور کیست؟ افرادی که با مهندسان طراحی داخلی منزل کار میکنند و طرح این مهندسان پیاده میسازند. این افراد نیاز به تحصیلات آکادمیک ندارند و بعد از شرکت در برخی دورههای کوتاهمدت، در بخشی از پروژه به شرکتهای طراحی داخلی کمک میکنند.
به طور کلی سه عبارت هست که در کاربرد، همپوشانی دارند اما باید از نظر معنا تفکیک شوند گروه طراح و معماری برندا این طور پاسخ می دهند:
بعد از آشنایی با روش کار و طراحی متخصصان طراحی دکوراسیون داخلی منزل، حتما متوجه شدهاید این افراد برای تحویل یک پروژه عالی به مشتری خود با چه دشواریهایی روبهرو هستند. خصوصا اینکه در دوران تحریم به سر میبریم و شاید لازم باشد برخی اشیای دکوری به سختی وارد شود. با این حال اگر هنگام بازسازی یا طراحی داخلی منزلتان با تجربه جالبی در این زمینه مواجه شدهاید؛ حتما به ما و خوانندگان چیدانه هم بگویید یا اگر پرسشی تخصصی دارید، برایمان بنویسید که از اهالی فن چیدانه بپرسیم.
بهتر است برای تکمیل اطلاعات طراحی داخلی مطالب زیر را هم بخوانید:
تاریخ معماری داخلی
شناخت معماری و طراحی داخلی
آموزش طراحی داخلی و دکوراسیون
قدم به قدم تا طراحی داخلی
شناخت اصطلاحات معماری داخلی
متریال طراحی داخلی
باور کنید یا نه؛ اگر دلتان میخواهد یک خانه شیک امروزی، شبیه آن عکسهای رنگارنگ منازل ژورنالهای خارجی و سایتهای دکوراسیون، داشته باشید؛ باید کار را به کاردانش بسپارید. متخصصان طراحی داخلی منزل با اصول علمی و هنریای که بلدند؛ چنان جلوهای به دکوراسیون داخلی منزلتان میبخشند که در هیچ ژورنالی نظیرش را نخواهید دید. البته بعضی افرادی که پیگیر دکوراسیون داخلی منزل هستند، همیشه از خودشان میپرسند که طراحی داخلی منزل با معماری داخلی چه فرقی دارد؟ این فرق شاخص و 50 مدل طراحی داخلی منزل که در سال 2020 کلی طرفدار پیدا خواهند کرد را در این مطلب چیدانه میخوانید؛ تازه کلی نکته ریز و درشت دیگر هم یاد خواهید گرفت.
اگر دوست دارید یک خانه شیک و مسحورکننده داشته باشید؛ از آن خانهها که مهمانها با در، دیوار و وسایلش کلی عکس میاندازند؛ باید مانند یک معماری داخلی تمامی اشیای تزئینی خانه،، مبلمان منزل و حتی رنگ دیوارها را انتخاب کنید. یک طراح داخلی ماهر را تنها برای کلاس گذاشتن، استخدام نمیکنند. این افراد در دورههای طراحی داخلی منزل، کلی درس خواندهاند و در مورد اصول نورپردازی، طراحی مبلمان خانه، انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، کف، سقف و حتی رنگ اثاثیه منزل اطلاعات دقیق و شاخصی دارند.
درست است که مهندس طراحی داخلی منزل طبق دانشی که دارد برای دکوراسیون داخلی خانه مشتریاش طرح میریزد اما ابتدا اطلاعات دقیقی درباره سلیقه و خواسته مشتریاش به دست میآورد. اینکه شما چه مدل مبل یا چه رنگی را بیشتر از همه دوست دارید؛ ذهنیت روشنتری به متخصصان شرکتهای طراحی داخلی منزل میدهد. در نتیجه بهترین طرح را به شما ارائه میدهند و در پایان پروژه احساس میکنید؛ آن طرحی که پس ذهن خودتان بوده، به شکل حرفهای پخته و پردازش شده و حالا در واقعیت به خانه خودتان آن شکلی است.
هنگامی که یک متخصص طراحی داخلی منزل تصمیم میگیرد پروژهای را برای مشتریاش طرح ریزی کند، براساس احساسات و حال به خصوص یک روزش پلن کارش را طراحی نمیکند. طراحی داخلی منزل نیز مانند نقشهکشی ساختمان کلی مراحل دارد و متخصص طراحی داخلی و دکوراسیون، ابتدا سبک طراحی داخلی خانه را تعیین میکند:
این سبک از طراحی داخلی منزل، طیف بسیار گستردهای دارد و در آن شاهدیم که متخصص حین طراحی از خطوط صاف و منظم، پالتهای رنگی ساده و متریال ساده (جنس لوازم) مثلا استیل یا شیشه استفاده کرده است. به طوریکه در سبک مدرن طراحی منزل، حس سادگی تمام خانه را پوشانده است. اشیای استفاده شونده نمایی صیقلی، شفاف و براق دارند و اکثر آنها کمرنگ هستند.
این سبک طراحی داخلی شاید به نظر شبیه سبک مدرن باشد اما تفاوت شاخصی با هم دارند. سبک مدرن از قرن بیستم شکل گرفت اما سبک امروزی که بعضیها به آن سبک طراحی داخلی معاصر هم میگویند؛ انعطافپذیری زیادی دارد و دست طراح را باز میگذارد. مثلا متخصص طراحی داخلی میتواند از خطوطی با خمیدگی بیشتر هم در طرح خود استفاده کند.
تفاوت سبک طراحی داخلی مدرن و امروزی منزل به زبان سادهتر: از نظر گروه طراح و معماری برندا ، سبک طراحی داخلی منزل امروزی خودمانی و صمیمیتر است اما فضای طراحی داخلی منزل مدرن، رسمیتر به نظر میرسد؛ انگار در یک هتل گرانقیمت هستید.
این سبک طراحی داخلی خانه امروزی هم میان ایرانیها طرافداران زیادی پیدا کرده است؛ رنگها و آیتمها خیلی ساده هستند و بیشتر ظاهری خثی دارند. زرق و برق اضافه دیده نمیشود. رنگ شاخص این سبک طراحی دکوراسیون داخلی، سفید است.
این استایل طراحی منزل از زمان انقلاب صنعتی اروپا ایجاد شد و با دیدن آن حس ناتمام بودن به بیننده منتقل میشود، مثلا آجر یا الوارهای چوبی. همچنین شاید در خانه بعضی افراد ترکیب مبلمان چرم و جعبههایی که شکل و حروف خارجی روی آنها پرینت شده را دیده باشید که همگی المانهای این سبک طراحی داخلی صنعتی است و بیننده را به یاد کارخانههای صنعتی قرنهای 17 و 18 میلادی میاندازد.
این سبک طراحی داخلی منزل در میانه دهه 1900 ایجاد شد؛ یعنی چیزی حدود 1950تا 1960 که حس نوستالژی سبکهای موسیقی و هیپی آن زمان را میدهد.
حتما خانه دانمارکیها، سوئدیها و نروژیها را در فیلمها دیدهاید. اصلا چرا راه دور برویم لوازم شرکت بزرگ سوئدی ایکیا را که دیگر دیدهاید. چهارچوبهای فوقالعاده ساده با طیف رنگهای سفید و طوسی. در این سبک دکوراسیون خانگی طراح سعی میکند از نورپردازی طبیعی و لوازم چوبی و پلاستیکی و استیل ساده در اثر هنری خود به کار برد.
متخصص طراحی داخلی منزل اگر تشخیص دهد سبک کلاسیک برای شما مناسب است؛ در انتخاب لوازم دکوری و اثاثیه منزل از چوبهای تیره، رنگهای عمیق و سنگین مثلا زرشکی، سبز یشمی، سورمهای یا طلایی سیر استفاده میکند پارچههای گرانقیمت و طرحدار که جنس ابریشمی دارند یا گلدوزیهای پرکار در آنها لحاظ شده، هم در سبک کلاسیک زیاد دیده میشود. این سبک یادآور زندگی اشرافی فرانسویها و انگلیسیها است که تکتک اشیای دکوری منزلشان را با وسواس و هزینه بالا انتخاب میکردند.
این مدل طراحی داخلی برای ما ایرانیهای خیلی مناسب است زیرا المانهای اصلی سبک دکوراسیون داخلی خاورمیانه، فرش، گلیم، ظروفی با طرح قدیمی و حکاکی شده هستند. رنگهایی که طراح برای منازل خاورمیانهای انتخاب میکند بیشتر تند مثلا نارنجی، قرمز و حتی طرحهای اسلیمی هستند.
وقتی طراح داخلی سبک Transitional را انتخاب میکند در واقع دارد بین سبک کلاسیک و مدرن یک پیوند برقرار میسازد. به عبارتی المانهای دو سبک طراحی منزل کلاسیک و مدرن را با هم ترکیب میکند اما بین آن دو تعادل را از یاد نمیبرد. مثلا اجزای ساده شیشه و استیل را انتخاب میکند و در کنار آنها از مبلمان مخمل با رنگهای خنثی به کار میبرد. این سبک به درد کسانی میخورد که دکوراسیون مدرن حوصلهشان را سر میبرد اما در منزلی با طراحی داخلی کلاسیک هم کلافه میشوند.
منظورمان ایده گرفتن از طراحی داخلی خانه چینیها و ژاپنیها است که عنصر سادگی را به شدت در طراحی منازل خود رعایت میکنند. مردم آسیای شرقی بسیار فروتن، فرهنگمآب و صبوراند. در خانههای آسیای شرقی تشک، میزهای کوتاه مربعی و صندلیهای کوتاه میبینیم. اشکال مینیاتور و درهای کشویی از ویژگیهای بارز سبک طراحی داخلی شرق دور است. در یک کلام مثل خانه اوشین، هانیکو و یانگوم. لوازم که در خانههای سبک شرق دور به کار میروند همچنین گوشههای تیز دارند و بیشتر آنها به رنگ خنثی هستند.
کلا فرانسویها نقش مهمی در سبکهای دکوراسیون داخلی داشتهاند؛ در این سبک بهخصوص هم معمولا رنگها گرم ملایم به کار میرود. مصالح دیوارهای داخلی اتاق نشیمن شامل سنگهای گرد و آجر است و از ظروف چینی یا المانهای پارچهای گرانقیمت، دستساز و گرانقیمت خیلی استفاده میشود.
به این سبک طراحی داخلی، کولیوار هم میگویند و در آن از طرحهای برجسته و رنگهای تند استفاده میشود که شاید در ظاهر برای انتخاب آنها در کنار هم قانونی به کار نرفته باشد. کوسنها و پارچههای مبلی رنگهایی خیلی آتشین دارند. تابلوهای خانه طرحشان گل درشت است و هرچه قدر المانهای مختلف چنین خانهای را ببینی خسته نمیشود چون در هر جای آن کلی سوژه برای بررسی وجود دارد. در سبک طراحی بوهومیان ممکن است رنگهای تند سرد مثلا بنفش سیر، کلهغازی و سورمهای با هم استفاده شوند. گیاهانی با برگهای کشیده در یک گلدان بزرگ زیبای ایستاده بخشی از خانه را پر کنند و تابلویی وسیع از فلامینگوی سرخابی سمت مقابل را زینت ببخشد.
خانههای روستایی را دیدهاید دیوارشان چوبی یا کاهگلی است؟ در سبک روستیک هم از این نمای ساده الهام گرفته میشود؛ صاحبخانه با مهمانهایش تعارف ندارد؛ صمیمت در خانههای روستیک حرف اول را میزند. در چنین خانههایی لوازم رنگورو رفته، طرح کنده درخت، فلزهای زنگزده و سبک قدیمی را زیاد میبینیم. در یک کلام خانههایی که از هر طرفش حس نوستالژی فوران میکند.
حتما این روزها در صفحه اینستاگرام بعضی خانمهای خانهدار دیدهاید که اشیای صورتی و رز گلد با طرحهای کهنهکاری و زمینه سفید، کل اکسپلورِرمان را پر کرده است. به ای سبک طراحی داخلی منزل، شابی شیک میگویند که خانمها طرفدار پروپا قرص آن هستند. در اصل شابی شیک یک طراحی داخلی زنانه است. حالا اینکه یک زوج خوشبخت چطور سر این نوع طراحی داخلی منزل به توافق میرسند را به کارشناسان خانواده میسپاریم. در سبک شابی شیک مبلمانی طرح قدیمی، رنگهایی با طیف سفید، وسایل تزئینی آنتیک میافتیم؛ در بازار امروز ایران و جهان به مغازههایی که چنین اشیای دکوری را میفروشند؛ خانههای سفید میگویند؛ مثلا فروشگاه خانه سفید فلان یا بهمان.
مبلمان باشکوه مخملی و لوازم آنتیک دکوراسیون داخلی هالیوودی بیننده را به صحنههای فیلمهای پرخرج هالیوود میبرد. در این سبک معمولا رنگهایی خیره کننده مانند بنفش، قرمز و فیروزهای استفاده میشود و هنر نورپردازی زیبایی اجزای دکوراسیون را دوچندان میکند.
همپتون یکی از ممناطق ساحلی پرطرفدار امریکاست و مثل ما که سواحل شمال کشورمان را خیلی دوست داریم و «خاطرات شمال محاله یادمون بره»، امریکاییها هم همپتون و خاطراتاش را خیلی دوست دارند؛ بنابراین سعی کردهاند سبک طراحی داخلی ویلاهای همپتون را وارد دکوراسون داخلی منزل شهرهای دیگر هم بکنند. در این سبک طراحی دکوراسیون طیفهای خنثی رنگ آبی و سبز با ترکیبی از سفید و طوسی روشن کاربرد دارد. رنگهای مکمل هم میتوانند بژ، لیمویی و کرم است و برای جان بخشیدن به فضا گاهی چند آیتم سرخابی، قرمز یا سبز اضافه میشود.
حال که با انواع سبکهای طراحی داخلی منزل آشنا شدید، اجرای این 16 سبک را در 50 نمونه پروژه مختلف بررسی میکنیم.
نمونه شماره 1: در طراحی داخلی این خانه مدرن توسط گروه طراح و معماری برندا از مبلهای چرم امریکایی مشکی استفاده شده و خطوط موازی و طیفهای مشابه رنگی از شلوغی فضا اجتناب کرده و ظاهری مدرن برای این آپارتمان به وجود آورده است.
نمونه شماره 2: طراحی فوق مدرن در سرویس بهداشتی یک آپارتمان مدرن. تمام خطوط ساده و اشیا گوشه دارند. چنین مدلهای طراحی داخلی معمولا مورد توجه افرادی قرار میگیرد که ذهن شلوغ اما منظمی دارند و انرژی فکری را صرف درگیری نگاهشان با اشیای رنگارنگ و پر طرح کلاسیک نمیکنند.
نمونه شماره 3:
نمونه شماره 4:
نمونه شماره 5: در طراحی داخلی این هال مدرن از لوازم ساده با خطوط موازی و رنگهای خنثی استفاده شده اما رنگ نارنجی یک دیوار، فضا را پر انرژی ساخته است.
نمونه شماره 6: در طرحی داخلی این هال زیبای مدرن، بر خلاف نمونه قبلی با استفاده از رنگهای روشن همگون فضایی آرامشبخش در منزل ایجاد شده است.
نمونه شماره 7:
نمونه شماره 8:
نمونه شماره 9:
نمونه شماره 10:
نمونه شماره 11:
نمونه شماره 12:
نمونه شماره 13:
نمونه شماره 14:
نمونه شماره 15:
نمونه شماره 16:
طراحی داخلی هال منزل به سبک معاصر. طراح سعی کرده با انتخاب چند گلدان طوسی خالی، گلدان بزرگ بنفش و گیاه بزرگ آن را تلطیف کند. رنگ زرد روشن کوسنها نیز تضاد چشمگیری با بنفش دارد. رنگهای خنثی سفید و طوسی هم که فضا را پوشاندهاند. طرح تابلوهای روی دیوار نیز در عین سادگی چشمگیر است و فضای هال را کامل میکند.
نمونه شماره 17:
اگر فضای نشیمن و هال آپارتمان شما یکی است میتوانید از طراحی داخلی آپارتمان شیک زیر الهام بگیرید. لوازم ساده با تم کرم، طوسی و بژ و از طرفی مبلمانی که هم تم راحتی دارند، ه دو تکه کلاسیک کنار آنها گذاشته شده است.
نمونه شماره 18:
نمای شیک این اتاق خواب از دور برق میزند. فضای بزرگ اتاق با اشیای لوکس پر شده اما برای حفظ تم مدرن و شیک رنگهای طلایی، با سردی رنگ آبی تلطیف شدهاند.
نمونه شماره 19:
در طراحی داخلی این آپارتمان، استفاده از پارچه آبی روشن صندلی، آیینه وسیع و طرحهای طلایی روشن کنسول، پایههای مبلمان و دیوارها، فضا را شیک و مجلل ساخته است.
نمونه شماره 20 : در طراحی داخلی هال این خانه مدرن استفاده هوشمندانه از رنگ بژ و کرم و نورپردازی هنرمندانه، باعث شده خانه خیلی شیک به نظر برسد.
نمونه شماره 21:
نمونه شماره 22: سبک مدرن و شیک این اتاق نشیمن طراحی داخلی هالیودی را یادآور میشود.
نمونه شماره 23:
نمونه شماره 24:
نمونه شماره 25:
نمونه شماره 26: اگر یک ویلای بزرگ با فضای کافی دارید، بهتر است آشپزخانه بزرگ ویلایتان را به سبک کلاسیک طراحی کنید و برای پیشگیری از کلافگی در آشپزخانه از رنگ سفید و بژ استفاده کنید. به جای صندلی مدرن اپن هم از صندلیهای کلاسیک ساده کمک بگیرید.
نمونه شماره 27: طراحی داخلی منزل ویلایی تنها به اتاق نشیمن و آشپزخانه خلاصه نمیشود. ویلاهای لاکچری باید اتاق خوابهای مجللی هم داشته باشند که تم مدرن برای امروزیها جذابتر است.
نمونه شماره 28: یک ویلای زیبا با طراحی داخلی کلاسیک که مبلمان زرشکیاش، فضا را بسیار سنگین و باشکوه نشان میدهد.
نمونه شماره 29: میتوانید ویلایی خود کفپوش پارکت کنید تا یادآور فضای سرد مناطق ییلاقی شود و از طرفی با اثاثیه تلفیقی کلاسیک و مدرن ظاهری شیک و باشکوه به ویلایتان ببخشید.
نمونه شماره 30: یک ویلای بزرگ با سقف بلند که نمای چوب و چرم اثاثیه، ظاهری باشکوه به آن بخشیده است.
نمونه شماره31: اگر خانه ویلایی بزرگی زندگی میکنید، هنگام انتخاب لوازم دکوری اشیای مدرن، کلاسیک و قابهای خاطرهانگیزتان را با هم تلفیق کنید.
نمونه شماره 32: فضای خانههای دوبلس خوب است با پارتیشنیندیهای خوش طرح و دیوارهای رنگی، تقسیمبندی شود.
نمونه شماره 33: یک خانه دوبلکس مدرن که نمای گرم پوب ملچ فضلی سرد طوسی آن را متعادل ساخته است.
نمونه شماره 34: طراحی داخلی منزل دوبلکس که تم مشکی آن را فوق مدرن ساخته است.
نمونه شماره 35:
نمونه شماره 36:
نمونه شماره 37:
نمونه شماره 38: با کاغذ دیوارهایی که الهامبخش طرح چوب هستند، آرامش اتاقی زییا در یک هتل لوکس را به اتاق خوابتان بیاورید.
نمونه شماره 39: این راهروی زیبا با کاغذ دیواری و کنسول شیک سفید، بسیار مجلل و در عین حال امروزی به نظر میرسد.
نمونه شماره 40: اگر در خانه دفتر کار احتیاج دارید، میتوانید طراحی آن را با MDG قهوهای طرح چوب انجام دهید.
نمونه شماره 41:
نمونه شماره 42:
نمونه شماره 43:
هرچهقدر هم از سبکها و نمونهها بگوییم بعضی از ما ایرانیها دوستداریم گرمای فرهنگ شرقیمان در خانهمان موج بزند و گریزی هم به سبک مدرن داشته باشیم. در هفت نمونه آخر شاهد چنین خانههایی هستیم.
نمونه شماره 44:
نمونه شماره 45:
نمونه شماره 46:
نمونه شماره 47:
نمونه شماره 48:
نمونه شماره 49:
نمونه شماره 50:
همانطور که در ابتدای این مطلب توضیح دادیم، برای طراحی داخلی منزل باید کار را به شرکتهایی بسپارید که کارشناسان طراحی داخلی خانه را در استخدام خود دارند و پروژه خانه شما را با تکیه بر اصول علم انجام میدهند.
عبارت مهندس طراحی داخلی منزل در اصطلاح عامیانه با دکوراتور داخلی اشتباه گرفته میشود. طراحی داخلی علم و رشتهای دانشگاهی است که بعد از قبول در رشته معماری، باید این زیرشاخه تحصیلی را انتخاب کرد. اما اجرای طراحی دکوراسیون داخلی را معمولا افراد دکوراتور انجام میدهند.
مهندس طراحی داخلی کیست؟ مهندسان طراحی داخلی منزل در دورههای دانشگاهی انواع شاختههای تخصصی این امر را یاد میگیرند:
دکوراتور کیست؟ افرادی که با مهندسان طراحی داخلی منزل کار میکنند و طرح این مهندسان پیاده میسازند. این افراد نیاز به تحصیلات آکادمیک ندارند و بعد از شرکت در برخی دورههای کوتاهمدت، در بخشی از پروژه به شرکتهای طراحی داخلی کمک میکنند.
به طور کلی سه عبارت هست که در کاربرد، همپوشانی دارند اما باید از نظر معنا تفکیک شوند گروه طراح و معماری برندا این طور پاسخ می دهند:
بعد از آشنایی با روش کار و طراحی متخصصان طراحی دکوراسیون داخلی منزل، حتما متوجه شدهاید این افراد برای تحویل یک پروژه عالی به مشتری خود با چه دشواریهایی روبهرو هستند. خصوصا اینکه در دوران تحریم به سر میبریم و شاید لازم باشد برخی اشیای دکوری به سختی وارد شود. با این حال اگر هنگام بازسازی یا طراحی داخلی منزلتان با تجربه جالبی در این زمینه مواجه شدهاید؛ حتما به ما و خوانندگان چیدانه هم بگویید یا اگر پرسشی تخصصی دارید، برایمان بنویسید که از اهالی فن چیدانه بپرسیم.
بهتر است برای تکمیل اطلاعات طراحی داخلی مطالب زیر را هم بخوانید:
تاریخ معماری داخلی
شناخت معماری و طراحی داخلی
آموزش طراحی داخلی و دکوراسیون
قدم به قدم تا طراحی داخلی
شناخت اصطلاحات معماری داخلی
متریال طراحی داخلی
چیدانه هیچ گونه مسئولیتی در قبال شرکت های معرفی شده ندارد. قبل از اقدام به خرید کالا یا خدمات اطمینان کافی را حاصل نمایید.
کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به چیدانه است و هرگونه استفاده از مطالب و تصاویر وب سایت چیدانه حتی با ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
Copyright 2020. Chidaneh.com. All Rights Reserved
چیدانه هیچ گونه مسئولیتی در قبال شرکت های معرفی شده ندارد. قبل از اقدام به خرید کالا یا خدمات اطمینان کافی را حاصل نمایید.
کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به چیدانه است و هرگونه استفاده از مطالب و تصاویر وب سایت چیدانه حتی با ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
Copyright 2020. Chidaneh.com. All Rights Reserved
برای ثبت نظر ابتدا باید وارد سایت شوید