یکی از مهمترین بخشهای طراحی آشپزخانه، تصمیم برای اپن یا بسته بودن آن است. بعضی از خانواده ها دوست دارند طبق مد و جدیدترین طراحی دکوراسیون های داخلی، آشپزخانه اپن، باز و یا جزیره داشته باشند. و در مقابل افرادی هم آشپزخانه های سنتی و یا بسته را ترجیح می دهند. شما چطور؛ آشپزخانه اپن یا بسته؟
در بسیاری موارد؛ شما نقشی در انتخاب مدل آشپزخانه ی خانه ای که می خرید ندارید، ولی اگر تصمیم به ساخت خانه جدید و یا بازسازی آشپزخانه دارید؛ شاید بتوانید به انواع مدل طراحی آشپزخانه فکر کنید. این انتخاب باید بر اساس شناخت از انواع مدل، نیاز شما و شرایط محیطی باشد. مدل های آشپزخانه را میتوان به انواع زیر تقسیم کرد:
آشپزخانه باز مرتبط با نشیمن: در این نوع مدل آشپزخانه و پذیرایی یکسره هستند و در صورت نیاز می توان با قرار دادن میز نهارخوری و یا صبحانه خوری، مرزی بین فضای آشپزخانه و پذیرایی تعیین کرد. این نوع آشپزخانه برای منازل کوچک بسیار مناسب است.
مشاهده بیشتر
آشپزخانه اپن دار: آشپزخانه اپن از چند دهه قبل در ایران رایج شد، و شاید بتوان گفت نسل اولیه ی آشپزخانه های باز است. در مدل اپن آشپزخانه در ابتدا یکی از دیوارهای آشپزخانه به صورت اپن طراحی می شد ولی امروزه انواعی از آشپزخانه هایی با دو سمت اپن در خانه ها طراحی می شود.
آشپزخانه جزیره دار: اگر به دنبال دکوراسیون آشپزخانه مدرن هستید، مدل جزیره به کارتان می آید. جزیره در آشپزخانه هم مرز فضای آشپزخانه را مشخص می کند و هم می تواند به عنوان وسیله ای چند کاربردی عمل کند.
آشپزخانه بسته: از انواع آشپزخانه های سنتی هستند که در آن آشپزخانه مانند یک اتاق مجزا طراحی می شود و دارای در معمولی و یا شیشه ای است.
با اینکه آشپزخانه اپن و باز جزو انواع آشپزخانه های جدیدتری نسبت به آشپزخانه بسته هستند، ولی برخی از خانواده ها این روزها نظرشان به طراحی آشپزخانه بسته است. نمیتوانیم با قطعیت بگوییم کدام یک از انواع مدل آشپزخانه بهتر است و این انتخاب بستگی به سلیقه شما و شرایط محیط دارد. بهتر است اول با مزایای آشپزخانه اپن و آشپزخانه بسته آشنا شویم.
مطلب پیشنهادی: آشپزخانه بدون اپن؛ 23 مدل طراحی آشپزخانه و پذیرایی یکسره
آشپزخانه اپن در معماری سنتی و با فرهنگ سنتی ایرانی سنخیت کمتری دارد. ولی با این حال تغییرات فرهنگی و شرایط زندگی خانواده ها باعث شده است که امروزه بسیاری از خانواده ها آن را ترجیح بدهند و یا به جای آشپزخانه اپن، آشپزخانه نیمه اپن را انتخاب کنند.
برخی از مزیت های آشپزخانه اپن عبارتند از:
برخی از ویژگی های آشپزخانه اوپن باعث شده است که افرادی آن را نمی پسندند و انواع مدل سنتی آشپزخانه را ترجیح می دهند. برخی از معایب آشپزخانه اپن عبارتند از:
ممکن است شما هم آشپزخانه بسته در خانه مادربزرگتان را دیده باشید، این نوع از آشپزخانه ها در معماری سنتی اجرا می شدند و مزیت های زیادی نسبت به آشپزخانه های اپن یا باز دارند. برخی از مزایای آشپزخانه های بسته عبارتند از:
مطلب پیشنهادی: نکات موثر در طراحی کابینت آشپزخانه 3در 4
به طور کلی آنچه به عنوان مزایا و معایب آشپزخانه اپن یا بسته بیان می شود؛ ممکن است از نظر افراد مختلف متفاوت باشد. این موضوع بستگی به سلیقه و شخصیت افراد هم دارد. شاید یکی از ویژگی هایی که ممکن است برای برخی از افراد معایب آشپزخانه بسته به حساب بیاید؛ عدم ارتباط فردی که در آشپزخانه است با افراد حاضر در نشیمن و یا مهمان ها باشد. و یا نظارت بر کارهای فرزندان کوچک در آشپزخانه بسته سخت تر می شود.
مطلب پیشنهادی: آشپزخانه غیرمسطح؛ 25 مدل آشپزخانه پله دار شیک و زیبا
استفاده از شیشه در دیوارهای آشپزخانه
اگر دوست دارید مزیتهای هر دو نوع آشپزخانه را داشته باشید، و یا دوست دارید علاوه بر جدید و به روز بودن حال و هوایی از دکوراسیون آشپزخانه ایرانی در منزلتان باشد، نگران نباشید، راه حلهایی برای ایجاد ارتباط بین فضای آشپزخانه و دیگر فضاهای منزل وجود دارد. یکی از این ایده ها استفاده از در و پنجره شیشه ای در آشپزخانه است. شما می توانید هم در ورودی آشپرخانه را شیشهای طراحی کنید تا دید از آشپزخانه به فضای بیرون ایجاد شود و همچنین آشپزخانه ای که پنجره هایی شیشه ای بالای اپن آن قرار داده شده است و در صورت نیاز می توانید آنها را باز و بسته کنید. این نوع در و بازشوها، اجازه می دهند نور به خوبی وارد فضاهای دیگر شود.
اگر اهل آشپزی باشید و فضای آشپزخانه برایتان اهمیت زیادی داشته باشد؛ احتمالا وارد هر خانه ای که می شوید؛ به فضای آشپزخانه آن توجه زیادی خواهید داشت. انواع آشپزخانه های مدرن و کلاسیک که اپن و یا جزیره دار هستند و یا شاید آشپزخانه بسته و جذابی ببینید. دیدن انواع نمونه های آشپزخانه اپن یا بسته به شما کمک می کند بهتر راجع به طراحی آشپزخانه تصمیم بگیرید.
مطلب خواندنی: 22 مدل میز جزیره آشپزخانه شیک 2023 + عکس
1. مدل آشپزخانه اپن باز
2. آشپزخانه کوچک اپن
3. آشپزخانه اپن مدرن
4. آشپزخانه بسته مدرن
5. آشپزخانه بدون ورودی
6. آشپزخانه بسته با در شیشه ای
7. آشپزخانه بسته کوچک
8. ورودی آشپزخانه بدون اپن
در ایم مطلب راجع به آشپزخانه اپن یا بسته صحبت کردیم. آشپزخانه اپن می تواند به صورت اپن، نیمه اپن و یا باز طراحی شود. شرایط محیطی و سلیقه کارفرما از جمله مواردی هستند که در طراحی فضای آشپزخانه موثر است.